Miért ilyen életképtelen a lányom?
22 éves, jelenleg munkát keres, otthon van, intézi a háztartást, én meg dolgozok. Tegnap este óta nincs netünk. Most előbb hív engem, tudna-e valamit tenni az ügy érdekében. Mondom neki hívja fel az ügyfélszolgálatot, idejébe belefér, mire ő, hogy azt biztos nem, utálja az ilyen telefonos ügyintézéseket. Már mogorván mondom neki, hogy kezdje el, tanulja meg ezt is, senki nem teszi meg majd helyette, ha én már halott vagyok, de erre is csak makacskodott, hogy nem fog telefonálni. Jól van, ha nem, akkor nem, hát leraktam.
Miért ilyen életképtelen, hogy nem tud egy egyszerű telefonhívást elintézni?
1-es: Hogy neked milyen érzéseid vannak, azt rád hagyom.
2-es: Nem is akarom elintézni, de amikor este hazaérek, az egyetlen szórakozásom a netezés. Megnézek 1-2 filmet, eszek, aztán megyek aludni holnapra.
Ez világszerte jellemző jelenség, hogy az Y generáció vége, de inkább a Z és várhatóan az alfa generáció egyszerűen szorong, rosszul van a telefonálás gondolatától is. Számukra vag yélőben, vagy chaten, de a kettő között, hogy nem élőben, de szóban, az nagyon messze áll....
Ennek ellenére természetesen jó lenne, ha megtanulná, mert nem lehet mindent az igényekhez szabni.
Amit tehetsz az ügy érdekében az, hogy mint egy jó szülő, nem fikázol, hanem nevels, segítesz. Vegyétek elő az egyik számlát és keressétek ki rajta az ügyfélszámot. Enélkül kb tök értelmetlen telefonálni. És igazából ha ez megvan, ott a telefon és csinálni kell. Mondd el neki, hogy szeretnéd, ha megtanulná és segítesz benne, de neki kell csinálnia. Kérdezd meg, hogy mi a jobb, ha ott vagy mellette amikor hívja, vagy amikor nem hallja senki, stb.
Bízom benne, hogy az, hogy odafigyelsz a gyerekre és támogatod, nem új neked... de ez az életképtelenezés arra, akit TE NEVELTÉL FEL, elég gyászos képet mutat....
Amúgy meg le merném fogadni, hogy a route rmindig áram alatt van, sosem kapcsoljátok ki. Márpedig azt kb 1-2 hetente illene újraiindítani, mert csak ekkor tudja frissíteni a szolgáltatótól kapott cuccokat. És ha fél-egy évig nincs újraindítva, akkor simán létrejön az ahelyzet, hgoy egyszerűen megáll működni.
Szóval áramtalanítsátok, várjatok fél percet, kapcsoljátok vissza és annyi, nagy eséllyel menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!