Itt túl sok az okos !? Aki meg nem okos annak meg megvan a magához való esze ?!
Pont, mint az 1-es.
Itt mindenki okos? Itt? Mindenki.
Az egyes véleményére nem adnék, mert másokat lenéző, primitiv paraszt.
És mi ihlette a kérdést egyébként?
Ez erősen témafüggő.
Van aki úgy szól hozzá, hogy az adott témában van élettapasztalata, vagy volt már benne, esetleg elmondja neki mi vált be. Ha ezt eröltetve teszi vagy úgy: "mindenkinek beválna mert nekem is bevált" - ez okoskodás.
Van olyan is, amikor pár mondat alapján próbálnak helyzetet megítélni és csomó egyéb körülmény ismerete nélkül megmondják " a tutit".
Van olyan jelenség is, hogy kívülről mindig könnyebb okoskodni vagy a másiknak megmondani mit tegyen és ezt úgy beállítani: "nah ha azt tennéd amit én mondtam akkor 100% megoldódna minden problémád de mert nem ezt tetted, marad a szenvedés".
Ugyanakkor tényleg van aki csak panaszkodik, de minden segítséget elutasít.
Az a jelenség is megfigyelhető, hogy mások lehúzásából próbálnak hamis önbizalmat építeni: "húdegáz hogy otthon élsz, bezzeg én feleannyi idősen mint te már így-úgy"... stb.
Szóval sok oldalú a dolog.
Lehet, hogy bunkó kicsit az 1-es, de teljesen igaza van. Aki igazán okos, az mondjuk IT-s, vagy mondjuk több nyelvet beszél etc. Erre az oldalra meg inkább az átlagos képességű, képességeit túlbecsülő frusztrált emberek járnak.
Kétlem, hogy itt a többség mondjuk versenyszférában dolgozna, már csak azért is, mert ennyi szerényebb képességű arrogáns női válaszolót sem láttam még sehol, mint ezen az oldalon. Gyanítom, hogy többségük max. unatkozó eladó/titkárnő, aki feljön beszólni nálánál értelmesebb embereknek meg okoskodni, ha már a pénztárban ülve mer.
A Redditen jóval több az értelmes ember és az érdemi válasz.
Hetes! Attól mert valaki nem végzett egyetemet, még lehet okos, értelmes!
Egyébként amit te látsz, nem mindig jellemző, csak a megkeresedett, magyar átlagot mutatja, akik már lementek az agyukról, mert egymás ellen lettek az emberek fordítva az elmúlt pár évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!