Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez a gyerektartás tényleg túl...

Ez a gyerektartás tényleg túl sok? Ti elfogadnátok vagy kérnétek csökkentést?

Figyelt kérdés

Apuka jövedelme nettó 550-600 között van.

Két gyerekre 100.000-et fizetne.

2016. febr. 6. 10:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%

Én olyan 80.000,- Ft körül gondolnám.

Az ugye eleve azt jelenti, hogy a gyereket nevelő szülőnek is - összesen a gyerekekre - hozzá kell adnia ugyanennyit. (Aminek egy része nyilván természetben értendő, de az értéket tekintve arányos.)

Most csinálok egy bontópert épp, az első tárgyaláson pont ezt magyarázta a bírónő, hogy tévedés az, hogy ne kellene duplázni ilyen értelemben. Más kérdés, hogy a természetben nyújtott tartás is beleszámít, de akkor is rengeteg két gyerekre 200.000,- Ft + családi pótlék. Ennyit kétlem, hogy megítélnének.

De önként vállalja a különélő szülő, akkor persze tökéletes, és kedves tőle. Ha megteheti: miért ne?

De lehet, én akkor is inkább azt mondanám, hogy nem hivatalosan vállalom ezt (mert akkor ez bizony így marad, még ha változik is a helyzetem), hanem inkább adom, amikor csak tudom.

2016. febr. 6. 10:26
 2/14 A kérdező kommentje:
Önként vállalná. A két gyerekre összesen ennyi, nem 100.000/gyerek :-)
2016. febr. 6. 10:27
 3/14 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem sok, arányokat kell nézni. Ha ő ennyit keres, akkor miért ne járna a 100.000 a két gyerekre?
2016. febr. 6. 10:27
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen jó szerintem. Ismerek sajnos olyat is aki válás utan a minimumot fizette csak a gyerekei utan.. Pedig nem volt rossz anyagi helyzete
2016. febr. 6. 10:29
 5/14 anonim ***** válasza:
49%

"Önként vállalná. A két gyerekre összesen ennyi, nem 100.000/gyerek :-)"

A 200.000,- Ft-ot úgy értettem, hogy a gyereket nevelő szülő hozzáadásával együtt.

Épp ezt próbáltam elmagyarázni, hogy a bíróság is így nézi, ezért ennyit nem ítélne meg.

Ha viszont önként vállalja, akkor semmi gond.

2016. febr. 6. 10:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan fogadd el, és írjátok le feketén-fehéren minél előbb.

Egyrészt, mert így akár félre is tudsz tenni a gyerekekre, egy főiskola vagy egyetem rettentő sokba kerül.

Másrészt ha egyik hónapban egyszerre kell szemüveget is csináltatni, meg fogszabályzót is, még kevés is lesz a két gyerekre a 200 ezer forint.

Harmadrészt mert eddig is volt egy megszokott színvonal, amin éltek, és nem tudom, mennyi idősek, de nagyobb gyereket nagyon megviseli a hirtelen változás (szegények lesztek), és egyedül nem tudsz ilyen színvonalat megadni.

A leendő exférjedtől egyébként az összeg korrekt, és gondolom ő is gondolta, hogy a továbbiakban is a megszokottnál magasabb életszínvonalt akar biztosítani a gyerekeinek. Elvégre csak ti váltok el, ő mindig az apjuk marad.

Nem tudom, nekem mennyi a bevételed, van-e segítséged munka mellett, esetleg kell-e fizetni valakinek, hogy a meg tudd oldani, de ez sem elhanyagolható szempont.

2016. febr. 6. 10:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nettó 300-ból is elmegy 100 a gyerekre bizonyos hónapokban, és még csak csecsemő... és 1 gyerek.

Biztos nem sokallnám a kettőre 100-at.

2016. febr. 6. 10:55
 8/14 anonim ***** válasza:
26%
Általában gyerekenként 20%-ot szoktak fizetni. 550-600-nak a 20%-a 110-120 ezer forint. Két gyerekre az már 220-240 ezer forint. Szóval a 100 ezer nemhogy sok, de kevés is.
2016. febr. 6. 11:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sok. A fizetéséhez képest szerintem ez jó. Neki is marad bőven, nem okoz megélhetési gondot. És két gyerekre van, nem egyre.

Ha önként vállalta, akkor meg nem értem, hogy mi a gond. Nyilván szeretné, ha továbbra is jó körülmények között élnének a gyerekei.

2016. febr. 6. 11:08
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
Nem sok. Ennél az anyuka jóval többet tesz bele és nem csak az anyagiakra gondolok, bár 99%-ban az is több. Ha már így alakult a dolog, az apuka köteles minél jobba támogatni a gyerekeit, akikhez ugyanannyira van köze, mint az anyukának. Az ő gyerekei is, viselje hát legalább az anyagi terhek legalább felét.
2016. febr. 6. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!