Ez a gyerektartás tényleg túl sok? Ti elfogadnátok vagy kérnétek csökkentést?
Apuka jövedelme nettó 550-600 között van.
Két gyerekre 100.000-et fizetne.
Én olyan 80.000,- Ft körül gondolnám.
Az ugye eleve azt jelenti, hogy a gyereket nevelő szülőnek is - összesen a gyerekekre - hozzá kell adnia ugyanennyit. (Aminek egy része nyilván természetben értendő, de az értéket tekintve arányos.)
Most csinálok egy bontópert épp, az első tárgyaláson pont ezt magyarázta a bírónő, hogy tévedés az, hogy ne kellene duplázni ilyen értelemben. Más kérdés, hogy a természetben nyújtott tartás is beleszámít, de akkor is rengeteg két gyerekre 200.000,- Ft + családi pótlék. Ennyit kétlem, hogy megítélnének.
De önként vállalja a különélő szülő, akkor persze tökéletes, és kedves tőle. Ha megteheti: miért ne?
De lehet, én akkor is inkább azt mondanám, hogy nem hivatalosan vállalom ezt (mert akkor ez bizony így marad, még ha változik is a helyzetem), hanem inkább adom, amikor csak tudom.
"Önként vállalná. A két gyerekre összesen ennyi, nem 100.000/gyerek :-)"
A 200.000,- Ft-ot úgy értettem, hogy a gyereket nevelő szülő hozzáadásával együtt.
Épp ezt próbáltam elmagyarázni, hogy a bíróság is így nézi, ezért ennyit nem ítélne meg.
Ha viszont önként vállalja, akkor semmi gond.
Szerintem nyugodtan fogadd el, és írjátok le feketén-fehéren minél előbb.
Egyrészt, mert így akár félre is tudsz tenni a gyerekekre, egy főiskola vagy egyetem rettentő sokba kerül.
Másrészt ha egyik hónapban egyszerre kell szemüveget is csináltatni, meg fogszabályzót is, még kevés is lesz a két gyerekre a 200 ezer forint.
Harmadrészt mert eddig is volt egy megszokott színvonal, amin éltek, és nem tudom, mennyi idősek, de nagyobb gyereket nagyon megviseli a hirtelen változás (szegények lesztek), és egyedül nem tudsz ilyen színvonalat megadni.
A leendő exférjedtől egyébként az összeg korrekt, és gondolom ő is gondolta, hogy a továbbiakban is a megszokottnál magasabb életszínvonalt akar biztosítani a gyerekeinek. Elvégre csak ti váltok el, ő mindig az apjuk marad.
Nem tudom, nekem mennyi a bevételed, van-e segítséged munka mellett, esetleg kell-e fizetni valakinek, hogy a meg tudd oldani, de ez sem elhanyagolható szempont.
Nettó 300-ból is elmegy 100 a gyerekre bizonyos hónapokban, és még csak csecsemő... és 1 gyerek.
Biztos nem sokallnám a kettőre 100-at.
Szerintem nem sok. A fizetéséhez képest szerintem ez jó. Neki is marad bőven, nem okoz megélhetési gondot. És két gyerekre van, nem egyre.
Ha önként vállalta, akkor meg nem értem, hogy mi a gond. Nyilván szeretné, ha továbbra is jó körülmények között élnének a gyerekei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!