Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A fizikai munkát végzők miért...

A fizikai munkát végzők miért maradnak örök prolik egyes emberek szemében?

Figyelt kérdés

Volt az életemben egy válaszút,melynél a főiskola,vagy a egy szakma elsajátítása között kellett választanom. Végül villanyszerelő lettem, melyet azóta vállalkozássá formáltam, elég magas egzisztenciát elérve ezzel, de nem is ez most a releváns a kérdésemnél.

Úgy érzem,dolgozhatok,és kereshetek bármennyit,sok ember szemében akkor is csak max egy kicsit pénzesebb, normálisabb proli maradok. Nem egy lánnyal való ismerkedés alkalmával kaptam, hogy "nem késő a diploma,ugye tudod?"

Vagy "tönkre fogsz menni fiatalon,mint a többi melós"

Vagy egyszerűen közölték,hogy az Ő nagyvárosi,egyetemi baráti körébe Én nem passzolok,mert mindenki szellemi munkát végez.

Baromi sértő volt,de ezeken már rég túl tettem magam, inkább csak az érdekel, miért kezdenek el az emberek,vagy szörnyűlködni,vagy kacagni,mikor egy a pályaválasztás előtt álló fiatal úgy dönt ,Ő asztalos,hegesztő,vagy burkoló akar lenni?

2023. ápr. 11. 04:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
30%

Én azt az egyet nem értem, mint amit a 11-es válaszoló is írt, hogy a melósoknál miért csak a pénzben mérhető dolgok az értékek? Értem én, hogy csak a megszerzett tárgyaikkal tudnak villogni, mert a megszerzett tudásukkal vagy a szellemi képzettségükkel már kevésbé.

Ez a tipikus "5 éven keresztül hülyére dolgoztam magam, hajnalban mentem, este jöttem, a gyerekeimet alig láttam, de sikerült kimaxolnom egy 3 éves Bömöst. Essetek már hasra tőlem légyszíves" Na de milyen áron?

Egy melós és egy értelmiségi sosem lesz egy szellemi közeg. Más az értékrendük is. Nem igazán lesz közös témájuk. Nekem pl párválasztásnál ez is fontos szempont lenne.

Mit olvastál legutóbb és kitől? Hermann Hesse, Kurt Vonnegut, Milan Kundera? Múzeum, kiállítás? Színdarabra mi az amire legutóbb beültél? "Arra nem, csak a kocsmába a haverokkal"

Fontos a közös érdeklődés, (ami melósnak és értelmiséginek sosem lesz ugyanaz) s nem csak az hogy egy 3 éves autót sikerült kimaxolni.

Viszont egy értelmiségi a melósok által közkedvelt fingós, szarós, b*szós poénokra nem vevők.

Érdekes, hogy mikor egy melós rokonomék Egyiptomban nyaraltak. S mondom mit néztetek meg Egyiptomban? Iszlám, perzsa építészet? "Á dehogy, ki sem kellett mozdulni a szállodából, volt ott minden. Ólinkluzívon voltunk, degeszre kajáltuk magunkat minden nap" Ezért aztán igazán érdemes volt elmenni Egyiptomig.

2023. ápr. 11. 09:02
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
10-es: ugye tudod, hogy most pont megerősítetted a sztereotípiákat?
2023. ápr. 11. 09:35
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak igaza van, a 10-es is szép öngólt rúgott a hozzászólásávál, hiába borzasztóan ellenszenves az, akivel randizott.

"Ül az egyetemen" meg drága autók. Na látod, én diplomásként pont ezért válogatom meg borzasztóan, hogy kikkel állok szóba a munkásrétegből. Fogalmuk sincs róla, milyen egy egyetemes, de célozgatnak rá, hogy ott csak ülnek, pénzen kívül meg nem nagyon van más érték a szemünkben.

Van egy idősebb, alapvetően értelmesebb ismerősöm, akinek érettségije van.

Időnként elkezd szövegelni, hogy ő neki elég, hogy értelmesebb, mint a diplomások.

Nem bírtam, és egyszer megkérdezted, hogy mégis mi bánatban nyilvánul ez meg? Nyelvet nem beszél, durván elhízott, a facebook sokszor elég nagy butaságokat posztol ki politikai témában. Vmi olyasmit gagyogott, hogy egyszer állítólag segített egyetemistáknak deriválni. Amit vagy elhiszek vagy nem.

És nem akarok általánosítani, de a középfokú végzettségűek többsége tényleg ilyen. Képességeiket túlértékelő, sportból felmentett emberek, akinek csak az számít, milyen kocsija meg hol tud bezabálni.

2023. ápr. 11. 09:40
 14/29 Laylah ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy nem a munka teszi a prolit, hanem a viselkedés.

Egyik exem és én is voltunk egyetemisták, bár egyikünk sem végezte el, mert rájöttünk, hogy nem megy, nem azt akarjuk csinálni. Én azóta irodában dolgozom (előképzettség nem volt szükség hozzá, azonban elvárás előbb a folyamatos szakmai betanulás, majd fejlődés), exem fizikai munkát végez egy gyárban, és nem cserélné el semmire. Olyan helyen van, ahol el tud szigetelődni másoktól, ha akar, jön-megy, amikor akar, maga szervezi a napi munkáját, és ami számára a legfontosabb, hogy közben tud tanulni, vitákat, kulturális és politikai témájú előadásokat hallgatni youtube-ról vagy hangoskönyvből. Műelemzéseket írt egy egyetemista helyett, aki egy az egyben, átolvasás nélkül adta be azokat, és rendre jelest kapott rájuk. Hiába fizikai munkát végez, én nem nevezném prolinak.

Számomra a proli az, aki kulturálisan, viselkedését és higiéniáját illetően igénytelen. Pl. kiabálva telefonál (természetesen kihangosítva) az utcán, közösségi térben hangosan hallgat zenét / videózik, "kihaénnem" stílusú, nagyszájú agresszív megmondóember, mosdatlan / fésületlen / fogatlan / beszédét illetően is alja kategória, stb.

2023. ápr. 11. 11:10
 15/29 anonim ***** válasza:
20%

Ettől vagy te különleges Kérdező. Neked van hatalmad fényt vinni minden ember életébe. Az ő hatalmuk pedig csak annyi, hogy a hozzájuk hasonlók életében világíthatnak. Az ő munkájukat csupán a maguk fajták érthetik. A te munkádat pedig mindenki jól láthatja.

A te munkádra mindenkinek szüksége van. Még a diplomásoknak is szükségük van a munkádra. Az ő munkájukra nem mindenkinek van szüksége.

Téged ezek meg fognak keresni, ha elmegy a villany.

Te pedig közülük legfeljebb csak a könyvelőt kell, hogy megkeresd.

Egy barátom jutott eszembe rólad. Kisvárosban élünk. Bizony mondom, nagyobb tiszteletnek örvend a villanyszerelő mifelénk, mint a polgármester. Sőt, abban is biztos vagyok, hiszen tapasztalom, hogy a villanyszerelő munkáját nap mint nap látom. A polgármester pedig láthatatlan. Pedig a mi polgármesterünk egykoron még a parlamentben is felszólalt. És nálunk ebben a kis városban a polgármester kéri a villanyszerelő munkáját és segítségét, nem pedig fordítva.

Ha a villanyszerelő munkája eltűnne a földről, akkor összeomlana a világ. Ha a diplomások munkája tűnne el a földről, megmaradna a világ.

2023. ápr. 11. 11:27
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Hülye emberek mindenhol vannak. Én is hallgattam már elég ostobától, hogy 2 diplomám van és biztos nem tudok villanykörtét kicserélni, meg te is nyilván hallgattad eleget az ostobább diplomásoktól, hogy akinek nincs diplomája, az biztosan hülye.

Nemrég nézegettem statisztikákat, és ha jól emlékszem, akkor az utóbbi években kb. akkora aránnyal végeznek Bsc-t az emberek, mint 3-4 évtizede érettségit. Ma már egy Bsc-től nem lesz senki sem "értelmiségi", ez kis túlzással csak egy második érettségi.

2023. ápr. 11. 11:33
 17/29 anonim ***** válasza:
64%

Egy kis off:

"Vmi olyasmit gagyogott, hogy egyszer állítólag segített egyetemistáknak deriválni."

Nem tudom mi a helyzet mostanság, de én deriválni gimnáziumban is tanultam és semmi másból sem áll, mint egyszerű szabályok alkalmazásáról, kis túlzással egy lovat is meg lehet rá tanítani. :D

2023. ápr. 11. 11:35
 18/29 anonim ***** válasza:
61%

Huh kedvesek.. 11/12/13

Attól, hogy nem diplomás vagyok az még nem azt jelenti, hogy műveletlen. Olvasok, színházba, kiállításokra stb.. is járok. Ha öngól ha nem, nem igazán érdekel. Engem ne nézzen le azért senki mert nem egyetemi végzettségem van. Megkockáztatom, hogy még rendesebb, normálisabb, értelmesebb ember vagyok mint a diplomások java része. Van diplomás alkalmazottam is de valahogy őket nem zavarja, hogy a főnökük csak egy ilyen “tanulatlan proli”…

Bocsáss meg de mit miben mérjek? Mindenki a pénzért dolgozik, aki jól végzi az jó pénzt kap aki nem az kevesebbet. Csak azért nem fogom feladni a vállalkozásomat és lediplomázni, hogy beülhessek az irodába alkalmazottnak és elmondhassam, hogy “hihi diplomás nagyember vagyok”. Ha én megtehetem, hogy veszek egy új autót (hitel mentesen) akkor meg is teszem és ha kell fel is vágok vele mert megtehetem. Ha te nem tudsz az nem az én problémám. De látod nyomod itt az általánosítást miért egyből bmw? Ne keverj össze az alpári réti vállalkozó tezsvírekkel. Egyből ilyen emberek jutnak eszedbe, ha nincs diplomájuk, gratulálni tudok! Te se vagy elszállva egy kicsit sem a papírkád miatt.

De ne végzettség alapján akarjon már az embert párt találni magának kérem… Ha engem nem zavart volna, hogy olyannal jövök össze aki annyit keres havonta amennyiből saját magát egy albérletben nem tudja fenntartani akkor őt miért zavarja az én végzettségem? Oké oké ránézésre nem mondod meg, hogy ki milyen pozícióban dolgozik és az adott szakmával mennyit keres, de egy kezdő tanítói fizetés publikus, bárki rákeres megtalálja azonnal.. De amint kiderül, hogy jól megy a sorom (autóról egyből leszűrhető azért) elengedte ezt a “nem jövök össze olyannal akinek nincs diplomája” dolgot és mégis rám írt, hogy bocs de kezdjük újra.. Érdekesek ezek a mai nők és a diplomával rendelkezők nem?:D

(Engem aztán nem érdekel és nem is zavar, hogy kinek van és kinek nincs nem ez alapján válogatok. De nyugodtan offoljatok ki, azért a neveteket privátban írjátok már le, mert most is van felvétel naaagy diplomás pozícióra és személyesen is el tudjunk beszélgetni erről, ha véletlen pont te lennel a jelentkezők között. :)

2023. ápr. 11. 11:58
 19/29 anonim ***** válasza:
72%
Lányom is elment érettségi után felsőfokút tanulni. Csak kíváncsiságból, egy esős vasárnapi délutánon végignéztük a volt gimis osztálytársait illetve az általános iskolaiakat is. Ki merre van, hová ment. Nos gimi után 23-ból 4 nem ment felsőfokúra, belőlük 3 külföldön van. Az általános iskolai osztálytársainak - a teljesség igénye nélkül - kb. 80%-a van főiskolán, egyetemen. Kérdezem én, hol normális ez?
2023. ápr. 11. 16:00
 20/29 anonim ***** válasza:
45%
Nincs diplomám, csak középfokú műszaki végzettségem. A barátom diplomás. Könyvekről, filmekről, zenéről, színházról beszélgetünk, koncertekre járunk. Az "elődeim" diplomások voltak, ilyesmi egyáltalán nem érdekelte őket. Nagyon sok diplomás szakbarbár van. Nagymamámnak érettségije sem volt, de olyan komoly könyveket olvasott, amiről sokan még csak nem is hallottak.
2023. ápr. 11. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!