Szerintetek van értelme még a locsolni járni húsvétkor szokásnak?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok nekem már őszintén szólva nincs ehhez kedvem régebben még jártam de már meguntam minden évben ugyanazt csinálni.2023. ápr. 8. 22:33
11/16 anonim válasza:
Miért ne lenne értelme? Közösséget épít, kapcsolatokat ápol. Olyan emberekhez mész el/ jönnek el hozzád, akikkel amúgy nem nagyon találkoznál.
12/16 anonim válasza:
Nincs, én nőként amint elég idős voltam, hogy elengedtek egyedül a szüleim, leléptem otthonról, nekem teher volt a locsolás. Most meg már a szűk család sem erőlteti.
13/16 anonim válasza:
"Olyan emberekhez mész el/ jönnek el hozzád, akikkel amúgy nem nagyon találkoznál."
Nem is akarok ilyen emberekkel találkozni. 😆
14/16 anonim válasza:
A húsvéti locsolkodás nem a valláshoz, hanem a sokkal ősibb termékenységi tavaszünnephez kapcsolódik, ennek a jelképe a nagyon szapora nyúl, a kiscsirke, az új élet, és a tojás, ami meg egy petesejt. A valláshoz egyiknek sincs köze. Jézushoz a bárány köthető, mint Isten báránya, a többi nem vallási eredetű. A locsolás is termékenységi rítus (gondolj bele, hogy is lesz a gyerek), eredetileg azokhoz mentek locsolni a legények, akiket meg akartak fektetni.
15/16 anonim válasza:
7 vagyok. Elmondaná valaki miért lettem lepontozva?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!