Szerintetek van értelme még a locsolni járni húsvétkor szokásnak?
Igazából két értelme volt régen mikor gyerek voltam:
-rokon látogatás
-elmenni olyan lányokhoz akik tetszettek
Szerintem mindig undirító volt ez a tradíció. Főleg lányként tudok erről nyilatkozni… hogy mennyire kényelmetlen az egész, felöltözöl csinibe és várod hogy jöjjönek a fiúk akik meg csak persze a népszerű lányokhoz mennek. Kedden meg megy az összeméregetés az iskolában hogy kinél hányan voltak…
Áh… meg ha mégis csak betoppan a 60 éves szomszédbácsi, és mindkét szülő árgus szemmel néz míg elmondja a szaros verset … olyan égő és kellemetlen.
Szívesen kitörölném ezeket az emlékeket.
Örülök hogy az újabb generáció ebben már nem vesz részt.
Lány vagyok. Nekem kellemetlen, ha bárki jön locsolni. (Amúgy hozzánk csak a szomszédból szoktak átjönni a fiúk, de az is sok.)
Mondjuk én amúgy is szégyellős vagyok.
Nincs.
Ez is csak egy mondvacsinált "vallási ünnep", aminek - így 2023-at írva már - semmi köze a valláshoz. A kereskedők, "ünnepeken" nyerészkedők, köszönik, jól vannak, - mert van is szép számmal bolond, aki "hagyományból" képes terrakilométeres sorok állása után 8-10-szeres áron megvenni azt, amit három hónap eltolással is megkap - az ünnepi engedményes árhoz viszonyítva ennyivel olcsóbban.
Ezek az igazán buta, jó fogyasztók, - akik képesek akár hitelt is felvenni azért, hogy másoknak felelhessenek meg! Megérdemlik!
Az már megint egy újabb történet, hogy a fiatal lányok, nők, miként élik meg - főleg a hívatlanul, erőszakosan nyomuló - fiúk, férfiak gusztustalan gesztusát! :DDD
Sokan fizikailag elmenekülnek vagy lebetonozzák a nyílászárókat és "halottnak" tettetik magukat! :DDD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!