Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért idegesítenek a vallásos...

Miért idegesítenek a vallásos emberek?

Figyelt kérdés

Legyen szó akármilyen vallásról, iszlám, keresztény, zsidó, vagy bármilyen vallásról, de ha megtudom, hogy az adott ember vallásgyakorló, akkor egyből elvesztem minden szimpátiámat.

Valamiért úgy érzem, hogy undorodom a vallásoktól, de nem tudom miért, engem semmilyen negatív hatás nem ért ezekkel kapcsolatban.

2023. márc. 30. 15:22
1 2 3
 1/21 AvatatlanSzemlelo ***** válasza:
68%

És más irracionális kötődések is így hatnak rád, vagy csak a vallások?

Pl. Ha valaki xy csapatnak szurkol, csak a japán autókat tartja jónak, fél az elektroszmogtól, megfogja a gombját, ha kéményseprőt lát, stb. ezek is zavarnak?

2023. márc. 30. 15:33
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem, semmi más nem zavar, de ha valaki vallásos, az valamiért egyből unszimpatikus lesz.
2023. márc. 30. 15:36
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
En ugyanigy erzem magam az asztrologiaval kapcsolatban. Olyan az egesz mint egy szekta…valami nem bizonyitott dolog, egy kitalacio iranyitja az emberek donteseit. Pl. “Nem akarok veled baratkozni mert egy kos vagy”. Szerintem csak szimplan kiabrandito.
2023. márc. 30. 15:38
 4/21 anonim ***** válasza:
19%
Mert alapból retek idegesítő mind.
2023. márc. 30. 15:44
 5/21 anonim ***** válasza:
53%
A buddhisták pl. mi a frászban idegesítenek, áruld már el.
2023. márc. 30. 15:49
 6/21 anonim ***** válasza:
21%
Nálam a vegán is ide tartozik, nem volt még olyan, hogy ne akarták volna lenyomni a torkomon miért jó nekem, hogy lyézi meghalt mert én bűnös vagyok és különben is, meg mennyire jó lesz nekem a szója meg a fű a marhahús helyett és ha nem értek egyet akkor én egy bigott akármi vagyok és menjek az anyámba. Most komolyan ezt kell csinálni?
2023. márc. 30. 15:50
 7/21 anonim ***** válasza:
30%
Az isten se tudja miért idegesítenek téged a vallásos emberek. :)
2023. márc. 30. 15:51
 8/21 anonim ***** válasza:
71%

Nem inkább az zavar, hogy nagyon agresszíven akarják a hitüket a másik torkán lenyomni és emiatt egyfajta frusztráció alakul ki benned? Mintha éreztetnék, hogy csak az jó, amiben ők hisznek és te vagy a rossz, ha mást hiszel? Engem minden ilyen propaganda rendkívül idegesít. Mint a melegeknél pl. Ha nem fogadod el, te vagy a szemét kirekesztő.

De tudnék még példát.

Egyszóval az agresszív része.

Mert léteznek vallásosak, akikről meg sem mondanád, mert a normális réteghez tartoznak, nem pedig térítenek.

2023. márc. 30. 15:53
 9/21 anonim ***** válasza:

5

Maradjunk a Magyar viszonylatokban. Itt zsici, keresztény, jehova megy leginkább.

10/21 anonim ***** válasza:
60%
Jaja, a vegán is jó példa. Vagy szoptatásfanatikusok.
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!