Nem szoktad úgy érezni, hogy minél többet tudsz a világról, annál elégedetlenebb és boldogtalanabb vagy?
Annál inkabb érzed a hiányosságokat. A kisgyermek nagyon keveset tud, mégis tud gondtalanul boldog lenni.
Néha azt érzem, hogy valami álomvilágban vagy begyógyszerezve, leszedálva "boldogabb" tud lenni az ember. Most nem szó szerint értem a gyógyszerezést, hanem tiszta tudatállapotban közben.
Minél többet tudok a világról, annál elégedettebb vagyok - azzal, hogy értem, illetve érteni vélem. :)
A gyermeki "boldog tudatlanság" állapota egy naív, "burokban megélt" állapot, sokan ragaszkodnak is hozzá, és aki ezt a boldog burokba zártságot nem tudja élni, az megkeseredhet. Ehelyett inkább fel kell(ene) nőni és vállalni kell(ene) az érett emberhez méltó kihívásokat: meg kell érteni a világ működését (nem véletlenül működik problémásan), szembe kell(ene) nézni a problémákkal és érdemben változtatni, illetve támogatni azokat, akik a "jót", a jó irányt képviselik. Ha így járunk el, a "jobbá tenni akarást", illetve a "jobbá tevést" erősítve magunkban, az elégedettséggel és boldogsággal tölthet el bennünket... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!