Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem szoktad úgy érezni, hogy...

Nem szoktad úgy érezni, hogy minél többet tudsz a világról, annál elégedetlenebb és boldogtalanabb vagy?

Figyelt kérdés

Annál inkabb érzed a hiányosságokat. A kisgyermek nagyon keveset tud, mégis tud gondtalanul boldog lenni.

Néha azt érzem, hogy valami álomvilágban vagy begyógyszerezve, leszedálva "boldogabb" tud lenni az ember. Most nem szó szerint értem a gyógyszerezést, hanem tiszta tudatállapotban közben.

2023. márc. 16. 01:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Van benne valami, de azért sok a csúszás ebben a gondolatmenetben. Tipikus magyaros gondolkodás, hogy az ember életében két állapot létezik: a naivitás és a cinizmus. Te is ezt követed, amikor azt állítod, hogy a TUDÁS miatt lettél boldogtalanabb.

Nem azzal van a baj, hogy az ember rájön, hogy a világban van igazságtalanság, meg halál és egyéb rossz dolgok. Az tesz boldogtalanná, hogy nem tudsz ezzel együttélni. Egy csomó ember van a világban, aki tökéletesen tisztában van mindezzel, mégis boldog.

Maga a "tudás" kifejezés is érdekes kérdés, mert sokszor ez nem ismeret, hanem meggyőződés, ami ráadásul többször hamis, mint igaz. A környezetemben pl mindenki azt vallja, hogy mennyire leromlott a közbiztonság Magyarországon, miközben a bűnözési statisztikák ezt épp ellenkezőnek mutatják.

2023. márc. 16. 10:15
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
De igen, szoktam.
2023. márc. 16. 10:16
 13/22 anonim ***** válasza:
20%
Modern ember rákfenéje a nagy boldogsághajkurászás. Mindent cselekvést ehhez kötnek.. nagyapáink korában nem volt ilyen. Ment a mezőre aratni, akkor is ha nem volt boldog.
2023. márc. 16. 10:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha megnézem, hogy másik országokban milyen az élet, akkor rám is rám tud törni egyfajta boldogtalanság érzet, mert én ebben a "csodás" országban élek.
2023. márc. 16. 11:16
 15/22 Metionin ***** válasza:
0%
Inkább kiábrándultabb.
2023. márc. 16. 12:36
 16/22 anonim ***** válasza:
14%

Ezért mondják, hogy boldog, aki tudatlan:)

De aki sokat tud, az is boldog lehet újra, ha sz_rik mindenre;)

2023. márc. 16. 13:16
 17/22 anonim ***** válasza:

16.

Én rendszeresen ezeket használom, ezidáig bevált:

[link]

[link]

2023. márc. 16. 13:29
 18/22 anonim ***** válasza:
19%

17

Bocsi, de én nekem csak az elhatározás van, ami bio és egészséges;)

2023. márc. 16. 13:36
 19/22 anonim ***** válasza:
ez is egészsegges🤧
2023. márc. 16. 13:43
 20/22 anonim ***** válasza:
19%
"Látszik":DDD
2023. márc. 16. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!