Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az USA-ban miért ilyen fontos...

Az USA-ban miért ilyen fontos ez a felszínes kedvesség, állandó mosolygás?

Figyelt kérdés
Még nem voltam ott, de láttam sok podcast-ot az amerikai életről és kint járt ismerőseim is megerősítették, hogy így van. Mész az utcán és simán ismeretlen emberek is megdicsérik milyen jó a pólód vagy csak úgy megkérdik hogy vagy, rádmosolyognak. Ez így persze szépen hangzik elsőre, de tulajdonképpen senkit sem érdekel mi van veled, csak az ottani kultúra része, hogy örökké pozitívnak kell lenni. Ez szerintem furcsa vagyis mi szükség van arra, hogy örökké megjátsza magát az ember és elrejtse a valódi érzéseit, mindenkinek csak a pozitív oldalát mutassa? Inkább legyen valaki kevésbé kedves, de természetesebb.

2023. márc. 13. 13:55
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
2023. márc. 13. 15:07
 32/47 anonim ***** válasza:
96%

Az ottani megélhetés azért jobb, mint nálunk. Ott sincs kolbászból a kerítés, de nem hiszem hogy megjátszák magukat. Nálunk meg kb. alap, hogy egész nap káromkodjunk meg k.rvaanyázzuk egymást, mert ez a magyar kultúra része. Utáljon mindenki mindenkit, mert az a valódi jelleme. Hát b@zd+! Kedvesnek lenni már azt jelenti, hogy megjátszod magad.

Mert az az igazi, ha állatias ösztönlényként viselkedik minden ember, és tapossuk egymást a földig ha nekünk rossz, akkor dögöljön meg a másik is és ne legyen jó kedve, ne legyen boldog mert az csak színjáték.

2023. márc. 13. 15:10
 33/47 anonim ***** válasza:
78%

Nem megy mindenkinek jól. Az átlagnak jobban megy mint itthon, de mint mindenhol, ott is vannak hajléktalanok. Alkohol, drog, rossz döntések az életben ide vezetik az embert.

Amerikában sajtószabadság van, alkotmányos jog, nem ezért akarják a tiktokot betiltani hanem a kínai kormány hackerei miatt.

Streetview retusálás sem azért van, hanem mert személyiségi jogok. Mint ahogy Németországban is, ha valaki kéri akkor kiretusálják a házát.

2023. márc. 13. 15:12
 34/47 anonim ***** válasza:
0%
33 az utcán a sok mocskot meg szemetet miért nem látni a streetviewen? A TikTok videókon látni...
2023. márc. 13. 15:20
 35/47 anonim ***** válasza:
4%
Pedig nálunk sokkal jobbak a fizuk, mint az usákoknál. Vagy mégsem?
2023. márc. 13. 16:04
 36/47 anonim ***** válasza:
85%
Hát az udvariasság, etikett is fontos valamiért, az meg időben és helyben is változó.
2023. márc. 13. 16:14
 37/47 anonim ***** válasza:
32%
Sokan mondják hogy komolyan jókedvűek. Azt nem értem hogy lehet jókedvűnek lenni mosoly nélkül, hiszen az automatikus reakció. Vagy agyzsibbadás vagy arczsibbadás okozhatja ha jókedvűen nem jön a mosoly.
2023. márc. 13. 18:30
 38/47 anonim ***** válasza:
8%
Legális a fű, ez is lehet a sok mosolygás oka..
2023. márc. 13. 19:13
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen a szüleimmel költöztünk ide. Ennek lassan 25 éve. Éltem pár helyen ebben az országban.

Én ha bemegyek valahová én elvárom hogy mosolyogjanak.

Legyen az bármilyen szolgáltatás.

Lehet másnak túlzás szerintem nincs benne semmi furcsa.

Én is sokat mosolygok, szinte bárkire rámosolygok az utcán, egyrészt azért mert szeretek mosolyogni másrészről sokszor mások mosolyognak rám és vissza mosolygok ennyire egyszerű.

Itt sem mindenki ilyen típus de a legtöbb ember igen legalábbis az én környezetemben biztosan.

A barátaim jókedvűek, de valójában ha jó kedved van ha jól érzed magad a bőrödben az életedben akkor miért is ne mosolyognál?

Nyilvánvalóan nem mindenki érzi ezt így van olyan aki rosszkedvű és mégis mosolyt erőltet magára.

Ami pedig a szemetet vagy a piszkos utcákat illeti ilyen minden országban van.

Bár nem tudom hogy aki ezt gondolja az például hány parkot, utcát, helyet ismer ott ahol én lakom. (Miami)

South Beach például de szinte egész Miamiról elmondható hogy itt a legfehérebb a homok a parkok tiszták az a környék ahol én lakom az utcák rendben vannak tiszták a ház körüli részek is.

Na, de visszatérve a kérdésre itt sem mindenki felszínes itt sem mindenki azért mosolyog mert abból esetleg előnye származik vagy hogy jó színben tüntesse fel magát.

2023. márc. 13. 19:31
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem játsszák meg magukat.

Azért azt ne felejtsük el, hogy a magyarok többsége egy fölényeskedő, tahó átlag proletár, aki az eu egyik legszegényebb országában él, és a frusztrációját másokon vezeti le.

2023. márc. 14. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!