Az USA-ban miért ilyen fontos ez a felszínes kedvesség, állandó mosolygás?
Figyelt kérdés
Még nem voltam ott, de láttam sok podcast-ot az amerikai életről és kint járt ismerőseim is megerősítették, hogy így van. Mész az utcán és simán ismeretlen emberek is megdicsérik milyen jó a pólód vagy csak úgy megkérdik hogy vagy, rádmosolyognak. Ez így persze szépen hangzik elsőre, de tulajdonképpen senkit sem érdekel mi van veled, csak az ottani kultúra része, hogy örökké pozitívnak kell lenni. Ez szerintem furcsa vagyis mi szükség van arra, hogy örökké megjátsza magát az ember és elrejtse a valódi érzéseit, mindenkinek csak a pozitív oldalát mutassa? Inkább legyen valaki kevésbé kedves, de természetesebb.2023. márc. 13. 13:55
1/47 anonim válasza:
Nyárspolgári naív optimizmus.Ez ott az elfogadott viselkedési ideál,ha megnézed az elnököket azok is mindig ilyen pozitívak,más országban sokkal komolyabbak és visszafogottabbak.
2/47 anonim válasza:
Az angolok is hasonlóak, mindig jópofiznak az arcodba, valójában meg ki tudja, mi jár a fejükben. Én is jobban szeretem az őszinteséget, akkor is, ha nem az cukormázas. De más kultúra, más szokások.
3/47 anonim válasza:
A Lónak a pipáját gyerekek!
Kérdező! Az USÁBAN szabad a lőfegyvertartás ettől érzik magukat hazafinak!
Te nem vigyorognál midenkire, amennyiben bárkinél lehet lőfegyver?
4/47 anonim válasza:
Én nekem tetszik, sokkal jobban bejön mint a magyar állandó negativizmus ami lehoz az életről. Fontos nekik, mert összetartozást erősíti.
5/47 anonim válasza:
Nameg a mázsa cukor mindennap, amit már szinte az ivóvizbe is belekevernek...
6/47 anonim válasza:
Amerikában a siker, a haszon és a velük járó boldogság nem szerencse, vagy egyszerűen a jó munka gyümölcse, hanem erkölcsi, szinte filozófiai alaptétel. Ami sikeres, azaz hasznos, az csak jó lehet, ami sikertelen, az csak rossz és ostoba. Ezért elvárás a sikeresség örökös demonstrálása a viselkedéssel is.
7/47 anonim válasza:
#4 nem minden magyar befásult savanyú uborka. Nekem pl. kedves, jófej barátaim vannak, csak nem vigyorognak állandóan.
8/47 anonim válasza:
Majd szólj ha a fekete negyedbe, meg a latin negyedbe is rádvigyorognak ;)
Bár lehet jobban teszed, ha inkább futsz!
9/47 anonim válasza:
A nyóckerbe is rádmosolyognak, mégse mosolyogsz vissza őszintén, pedig még köszönnek is hogy "szasz tesvirem!"
10/47 anonim válasza:
A célja lehet az, hogy pozitív dolgokra koncentráljanak, és másokhoz kedvesek legyenek. Cserébe nem nagyon illik panaszkodni.
Egyébként a szokások mindenhol jönnek, mennek. Régen Magyarországon is illett még az idegeneknek is köszönni egymásnak az utcán, aztán most már gyanakodva néznének ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!