Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az USA-ban miért ilyen fontos...

Az USA-ban miért ilyen fontos ez a felszínes kedvesség, állandó mosolygás?

Figyelt kérdés
Még nem voltam ott, de láttam sok podcast-ot az amerikai életről és kint járt ismerőseim is megerősítették, hogy így van. Mész az utcán és simán ismeretlen emberek is megdicsérik milyen jó a pólód vagy csak úgy megkérdik hogy vagy, rádmosolyognak. Ez így persze szépen hangzik elsőre, de tulajdonképpen senkit sem érdekel mi van veled, csak az ottani kultúra része, hogy örökké pozitívnak kell lenni. Ez szerintem furcsa vagyis mi szükség van arra, hogy örökké megjátsza magát az ember és elrejtse a valódi érzéseit, mindenkinek csak a pozitív oldalát mutassa? Inkább legyen valaki kevésbé kedves, de természetesebb.

2023. márc. 13. 13:55
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
83%
Még mindig jobb, mint a temetőarc kishazánkban.
2023. márc. 13. 14:10
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
#7 nem minden, de a legtöbb bolti eladó igen, bármi üzletben dolgozó ember legtöbbször igen, és a többi. Teljesen érthető, hisz alig tudnak megélni a fizetésből. Amerikában sem sokkal jobb az ilyen embereknek az élete, de a mindennapi megélhetés legalább kipipálva ott, ezért nem kell savanyúnak lenniük.
2023. márc. 13. 14:12
 13/47 anonim ***** válasza:
46%

Én csak Bruce Willistől idézek erre a kérdésre...

"Senki se szeret, mindenki utál..

Mosolyogj te barom!"

2023. márc. 13. 14:12
 14/47 anonim ***** válasza:
76%
Hogyha pozitívak akarnak lenni hát legyenek. Nem mindneki játssza meg a kedvességet. Ha még sosem jártál ott és nem is kint élsz akkor nem értem hogy mi a problémád ezzel. Sokkal inkább jobb mintha mindenki egy búskomor, negatív ember lenne.
2023. márc. 13. 14:13
 15/47 anonim ***** válasza:
45%
"Senki nem szeret. Mindenki utál. Vesztes vagy. Mosolyogj te barom! "
2023. márc. 13. 14:13
 16/47 anonim ***** válasza:
14%

"Amerikában sem sokkal jobb az ilyen embereknek az élete, de a mindennapi megélhetés legalább kipipálva ott"

Gondolod? :D

Átlag 9 dolláros órabérrel az 500 dolláros heti lakbért?

Jó buli lehet!

2023. márc. 13. 14:15
 17/47 anonim ***** válasza:
76%

Hát nézd: a protokoll nem feltétlenül lesz mindjárt egyenlő képmutatással. Ez a felfogás amolyan igazi magyaros cinizmus. Észrevettem a környezetemben, hogy Magyarországon a vidámság, önfeledtség az amolyan megjátszottnak tűnik. Nálunk valahogy csak a negatív érzelem a valódi érzelem, minden más gyerekes naivitás, képmutatás, vagy egyenesen hencegés.

Szerintem itt nem az amerikai kultúrában van hiba, hanem a magyarban. Ezt egyszerűen azért mondom, mert amúgy mi magunk szarul érezzük magunkat tőle, csak ragaszkodunk hozzá, mint egy a vert asszony a férjéhez. Ezt nem csak a jókedvre értem: pl ha valaki nem bizalmatlan, az nálunk lúzer balf.sz.

2023. márc. 13. 14:16
 18/47 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként tök vicces az is, ahogy előadjuk, hogy az amcsik képmutatóak, miközben amúgy sokkal direktebb, önérvényesítőbb az amerikai kultúra, mint a magyar. Ami az USA-ban sima egyenes, asszertív beszéd, az nálunk már nyílt agressziónak minősül.
2023. márc. 13. 14:18
 19/47 anonim ***** válasza:
31%

Én nem is értem mi ez a rengeteg sok 30 - 50 körüli feka hómlesz...

[link]

2023. márc. 13. 14:20
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
"Átlag 9 dolláros órabérrel az 500 dolláros heti lakbért?" Hol van ma 9 dolláros órabér? A Walmart MINIMUM 15. Amazon MINIMUM 18. Annál pedig csak több van jobb helyeken.
2023. márc. 13. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!