Miért hiszik a fiatalok, hogy nekik minden csak úgy jár ?
Tapasztalataim szerint sokan közülük abban a hitben élnek, hogy nekik minden csak úgy jár, de ezért sokan semmit nem hajlandóak tenni.
Az iskola büdös nekik, viszont a pia, buli, arcoskodás nagyon megy. Továbbá úgy állnak a dolgokhoz, hogy joguk van erre-arra, sőt lassan mindenre, csak nem értem mit hisznek ? Amikor a tanáraikkal olyan mocskosul beszélnek, ahogyan az nem szégyen.
No meg ha véletlenül a tanár felemeli a hangját akkor már egyből rohannak panaszkodni. És még ők vannak felháborodva.
Egyszerűen nem értem!
Én úgy gondolom, mert minden a "bőség zavara" igények kielégítéséről szól a mai világ. Túltelített piacok, termékek minden tulajdonképpen az öledbe hull az internet segítségével is.
Örömhormonok tiktok közben, más boldogságai és úgy érzi az ember, ha neki ment, nekem kijár ugyanez, de küzdeni nem akar. Mindenki komfortzónába nevelkedik és tart maga körül a buborékból kilépni nem szeretne. A szülői felelősség is közre játszik, ők is lazábbak a "snowflake" világban.
Amit én látok, igazi vidéki proli környezetből érkezve:
Legtöbb ismerősöm szülője nem volt különösebben sikeres. Szimplán hétköznapi, kis keresetű, egyszerű dolgozók.
Alapból úgy vélekedtek már a szülők is, hogy most éld ki magad, mert ha felnősz, akkor csak a munka lesz. És ezt nevelték a gyerekbe. Szard le a világot, élvezd az életet, mert felnőttként csak szívás, kötelességek lesznek.
Nyilván pont ezzel cseszik el, hogy fiatalon már arra készülnek, hogy milyen szar lesz 40-60 évet lehúzni a gyárban. Aztán majd jön a visszaigazolás, hogy lám a szülőknek igaza volt, az élet az szar.
16
Nálunk az iskolában a tanároktól is az volt a hozzáállás már 10 éve is, hogy most vagyunk fiatalok, ha dolgozni kezdünk, nem lesz idő semmire, 40 évnyi szívás következik, stb.
Azért van közöttük pár ezer, aki 20 éves kora előtt simán elmehetne nyugdíjba és luxusban élhetné le az életét. De a lényeg az, hogy amikor én voltam gyerek, szó szerint semmilyen lehetőségem nem volt pénzt csinálni, amíg be nem töltöttem a 16-ot és vállalhattam nyaranta retkes diákmelót fillérekért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!