Mennyire értesz egyet azzal a tanáccsal, hogy "Ne bízz senkiben!"?
Teljesen.
A családodban bízz meg senki másban.
"Megkíméli magát a problémáktól. Meg az élettől."
Számomra nem az jelenti az életet, hogy megbízok másokban, akik utána szépen átvernek engem. Én nem unatkozom enélkül sem, de hát kinek mi. :D
12, számomra sem az jelenti az életet, hog yátvernek, de pl a párom és barátaim erősen részei az életemnek.
11es azt írja, csak a cslaádban bízz meg. Na és akkor hogy lesz saját családod? Hisz ahhoz előbb meg kell bíznod egy idegenben, hogy épkézláb prkapcsolatot hozhass létre vele. Vagy a feleségedben/férjedben se bízz? De hiszen ő a családod!
Igen, a bizalomban benne van, hogy tévedsz és pofára esel. De pont emiatt értékes dolog és pont emiatt lesz barát a barát és igazi pár a párod, mert neki tudod adni ezt az értékes valamit.
Szerintem azok a legmegbízhatatlanabb emberek, akik nem képesek bízni másokban. Nem lehet rá építeni, mert nem hajlandó jövőbe látni a kapcsolatunkat tekintve, hiszen folyamatosan azzal számol, hogy úgyis elárulom. Végső soron pont emiatt fogom inkább hanyagolni. Ő meg majd jól igazoltnak látja azt, hogy nem lehet bennem megbízni:D Dehát miért bíznék olyanban akiben nem lehet?
Sokszor még a családjában sem bízhat meg az ember. Nekem nem is lesz családom, mert én nem vágyok erre.
"Szerintem azok a legmegbízhatatlanabb emberek, akik nem képesek bízni másokban."
Szerintem az ilyen emberek gondolkoznak a legjobban. Jól teszik, hogy nem bíznak meg másokban.
Én soha nem akarnám magam naiv, becsapható emberekkel körbevenni.
Én magam sem bízok meg senkiben és más emberektől sem várom azt, hogy bízzanak meg bennem. Ilyen egyszerű.
"Igen, a bizalomban benne van, hogy tévedsz és pofára esel. De pont emiatt értékes dolog "
Én nem tartom azokat a dolgokat értékesnek, amik általában pofáraeséshez vezetnek. De hát kinek mi.
14, de nem oda vezetnek, csak vezetHETnek. Ha ügyes vagy, soha nem fognak odavezetni.
De ez mindneről elmondható, hiszen ha járműbe ülsz, balestet szenvedHETsz. Ha kimész az utcára, kirabolHATnak. De igazából akkor is, ha otthon maradsz.
Nem kell félni a pofára eséstől. Pláne ha van kikben bízz. Ugyanis ők segíteni fognak.
Nyilván a bizlaom és a naivitás nem ugyanaz, naivitásról fölösleges is beszélni, mert nem ez volt a kérdés. Bizalomról van sz, amit meg kell alapozni és ki kell érdemelni.
"14, de nem oda vezetnek, csak vezetHETnek. Ha ügyes vagy, soha nem fognak odavezetni."
Általában oda vezetnek. Ez tapasztalat és ráadásul nem is csak az enyém.
Ha elég ügyesek a környezetedben élő emberek, akkor sajnos egyszer majd te is át leszel verve, ha így folytatod. De nem baj, remélhetőleg tanulni fogsz belőle.
"Nem kell félni a pofára eséstől."
Nekem nem szokásom felesleges problémákat okozni magamnak és nem is más emberektől várom a segítséget, hanem vállalom a felelősséget saját magamért.
Az én szememben megbízni másokban egyenlő a naivitással, de az már mindenkinek a maga dolga, hogy hogyan látja a világot.
"Merthogy se normális párkapcsolata, se semmilyen más emberi kapcsolata az ilyennek nem lesz soha."
Az megvan, hogy nem mindenki vágyik párkapcsolatra?
Az emberi kapcsolatok nagy részéhez meg nem kell becsapható, naiv kis bizakodónak lenni.
Azt meg szerencsére nem te döntöd el, hogy egy életnek van-e értelme és ha igen, akkor mi.
17, nézd, ez a te tapasztalatod. Nyilván pont annyit ér, mint az enyém, viszont az enyém épp az ellenkezőjét bizonyítja. A végén még kiderül, hogy Abszolút Igazság nem létezik:D De persze pont ezért értelmetlen végletekben gondolkodni.
Másfél évtizede vagyok egy kiegyensúlyozott kapcsolatban. Másfél évtizede stabil baráti kapcsolataim vannak. Mind a párom, mind a barátaim számtalanszor bizonyították, hogy ha szükségem van rájuk, ott vannak nekem, számíthatok rájuk.
Édesanyám is kiérdemelte a bizalmamat, ő is sokszor segített a bajban így vagy úgy. Édesapám már nemigazán, ő... jószűndékú, de számítani nem lehet rá, épp ezért nem is bízom feltétlenül benne, csak specifikus helyzetekben.
Az életem felét töltöttem ezekkel az emberekkel és rengetegszer bizonyították már, hogy megbízhatok bennük. AKkor mégis miért kéne az ellenkezőjében hinnem?
18, állj.
A bizalom nem egyenlő a naivitással.
Ha ezt a tételmondatot nem vagy hajlandó elismerni, akkor te végletekben gondolkodsz és ezért alkalmatlan vag ymindne további párbeszédre.
Elfogadod a fenti tételmondatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!