Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi idő kellhet, amíg a...

Mennyi idő kellhet, amíg a lányom beletörődik az élet mókuskerekébe? 48/N

Figyelt kérdés

Elkezdett főállásban dolgozni néhány hónapja. Rosszkedvűen hazajön, én meg megkérdem, milyen napja volt. Ő levágja a táskáját, aztán síri nyugalommal mondja, hogy szépen megkér, egy kicsit ne szóljak hozzá, és végképp ne kérdezzek semmit. Én mondom neki, hogy ez az élet rendje, bármilyen utálatos. Sz@r, de ez van. Jobban teszi, ha mielőtt elfogadja, mert lottónyertes aligha lesz. És minden nap ez van vele az elmúlt időben. Ideges, morog, kedvetlen, utál felkelni, és miután hazajött, előre utálja, hogy a holnap ugyanolyan lesz, aztán hétvégén, hogy két nap, és kezdődik újra.

Nem konkrétan ezzel a munkával van baja. Mármint de, nem szereti, de neki bármilyen olyan munkával baja van/lenne, amit KELL csinálni, mert különben, ha egyedül lenne, felkopna az álla. Pedig nem lusta, tud főzni, szokott ő is mosni, naponta felsöpör, viszi a szemetet, intézi a kutyáját, vállalja, hogy megy bevásárolni, csekkeket feladni. De így a munkával hadiláb áll.

Beosztja a pénzét, sok itthoni hobbija van, és eddig sem vetette meg a lottózást, de amióta dolgozik, többet költ rá. Mellesleg marad neki, nem nullára jön ki, ugyanis miénk a lakás, nem kérek el tőle sokat, és tudom, hogy apránként tesz félre pénzt. De akkor is nagyon zavar, hogy a lottóban látja a csodát, ami biztos nem fog beteljesülni. Most már úgy emelkedett, hogy hetente játszik 2x6 ötöslottót, 4-5 mező skandinávot, 2 mező hatost. Kirakja a hűtőre, szóval tudom, miket ad fel. A vicc az, hogy 1-2 hetente van kettese, de neki nem egy kis plusz pénz kell, az összes nyereményt elkölti lottóra. Ha lottón nyer valamit, mint legutóbb, amikor hármasa volt, és az egészet lottóra költötte. Mikor eü gondban voltam, minden probléma nélkül segített ki, és akkor lemondott arra az 1-2 hétre, mert már nem fért bele, de látszott rajta, mennyire elkenődött, hogy így a lehetőséget sem adta meg magának, hogy az álmainak éljen, és hogy nekem vegyen egy kertes házat, aztán akár, ha úgy akarnám, életem végéig nem kéne dolgoznom, mert eltartana. Ez mind szép és jó, és hetente egy mezőt én is megjátszok, de inkább csak megszokásból, mintsem nagy reménnyel, hogy nyerek. Azelőtt is húzta a száját a munkára, de gondoltam, ahogy elkezdi, megy tovább az élet.

Még mennyi idő kell neki?

2023. febr. 21. 18:14
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
84%
De még mindig nem értem, hogy miért kérdezel, ha semmi segítőt nem tudsz mondani, ráadásul még arra sem vagy képes, hogy véleményezés nélkül meghallgatod.
2023. febr. 21. 19:30
 22/39 A kérdező kommentje:
Mert várom a napot, hátha úgy jön haza, hogy azt feleli, egynek elment. Nem minden nap károgom neki, hogy szokja meg. Kérdeztem már őt kismilliószor. A munkája - az ő véleménye szerint - nem rossz. Az viszi le az életről, hogy kénytelen csinálni, de ha ezt nem, akkor mást. Nem repül a szájába a sült galamb, és ha nem lottóra költene ennyit, hogy aztán újfent padlóra pottyanjon, mert nem ő nyert, költhetné ezer másra, aminek örülne és maradandó is. De ha egy csomag mályvacukrot venne, amit tíz perc alatt megesz, abban is több örömét lelné, mint szembesülni, hogy már megint nem jött össze, hogy csak tapasztalatot nyert.
2023. febr. 21. 19:38
 23/39 anonim ***** válasza:
85%

Ez egy függőség. Szerencsejáték-függőség. Egyik exem kaszinóban dolgozott, ő ezzel minden nap találkozott, elmagyarázta, milyen mintázatok igazak ezekre az emberekre, és a lányod minősített eset.

A legtöbbünk szórakozásból vásárol egy-egy szelvényt, vagy kaparóst, és ha nyerünk, nyerünk, ha nem, nem. Nem befolyásolja a hangulatunk, a mindennapi életünket, nem is költünk rá sokat. Nem is vesszük észre, ha adott hónapban nem sikerült megjátszani semmit, mert nem nagy része az életünknek. Ő kedvetlen lett, mikor sokkal fontosabb dologra kellett a pénz. Ez a magasan funkcionáló függő tulajdonsága, le tud mondani a füddősége tárgyáról, de akkor irritált, szomorú. Én ugyanígy voltam az alkohollal, nem ittam, ha nem lehetett, de fel voltam baszva, hogy nem ihatok. Ugye érted, miről van szó?

És szerintem a lányodnak igenis jót tenne a környezetváltozás, egy olyan munka, amit tényleg szeret. Nem kell beledögleni a munkába.

2023. febr. 21. 19:54
 24/39 anonim ***** válasza:
55%
Én szeretek dolgozni azt amit most csinálok. Nagyon hamar elmegy az idő délutánig, és utána még jó pár óra van az estéből.
2023. febr. 21. 20:00
 25/39 A kérdező kommentje:
Utál dolgozni. Ez azelőtt is így volt, hogy játszott, és most, hogy kénytelen, csak fokozódott. Dolgozott idősek otthonában, házi segítségnyújtásnál, hajléktalanok otthonában, idősek klubjában, kórházban, dolgozott élelmiszerboltban, gyorsétteremben, dolgozott takarítóként... Mindegy, mit csinál, azt utálja, mert munka. Csinálja, de nem szereti. Kismillió dolgot kipróbált, amivel pénzt szerezhet, hogy melyik a legkevésbé rossz, és eszerint telepedett le a mostani helyére, ami noha nem olyan rossz, akkor is leviszi az életről, mert - elnézést, hogy ezredjére hangsúlyozom - munka.
2023. febr. 21. 20:09
 26/39 anonim ***** válasza:
29%

Jajj Istenem, emberek, némelyikőtök olyan hülyeségeket tud irkálni, hogy az valami borzasztó. Inkább ne írjatok semmit, de ilyen baromságokat ne irkáljatok már össze!

Aki azt írta, ez függőség: ez baromság. Nem függőség ez, csak valami kis kiutat keres a lány a reménytelennek tűnő helyzetéből.

Kérdező, ne hallgass rájuk, az itt írogatók nagy részének halvány lila fogalma sincs nem hogy a gyereknevelésről, de nagyjából semmiről sem.

Az egyik legfontosabb dolog, amit egy szülő megtaníthat a gyerekének, az az, hogy az életben küzdeni kell. Te pont erre tanítod a gyereked, és ez jó.

2023. febr. 21. 20:18
 27/39 anonim ***** válasza:
10%

Tényleg nincs értelme tovább pazarolnom az értékes tudásomat olyan emberek segítésére, akik nem a valóságban élnek. Egyszerűen nem tart ott pszichésen a magyar társadalom nagy része, hogy megértse.

Remélem pár kérdésnél akik olvasták, átment, hogy egyetlen megoldás van minden ilyen kérdésnél.

2023. febr. 21. 20:23
 28/39 anonim ***** válasza:
98%

"szépen megkér, egy kicsit ne szóljak hozzá, és végképp ne kérdezzek semmit. Én mondom neki, hogy ez az élet rendje, bármilyen utálatos. Sz@r, de ez van. Jobban teszi, ha mielőtt elfogadja"

Talán ki kellene próbálnod, hogy a kérésének megfelelően nem cseszteted folyamatosan, és főleg nem mantrázol neki hülyeségeket, mint "ez az élet rendje". Nem, nem ez az élet rendje. Attól, hogy te állig beleragadtál a híg sz@rba, és annak örülsz, hogy nem lötyög, a lányodnak még nem muszáj így élnie. Szeretnie meg végképp nem kell.

2023. febr. 21. 21:39
 29/39 anonim ***** válasza:
97%

Nem ez az élet rendje, de az se az élet rendje, hogy a lottón remegünk, hogy mikor jön be és vált meg minket.

Valahol máshol van az igazság, de az biztos, hogy jelenleg egyikőtöknél sem.

2023. febr. 22. 00:12
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet megszokni, aki gyűlöl dolgozni, sose fogja szeretni.

Más nem lottót vesz, hanem vásárol.

Akinek a szabadság a legfontosabb, azt viszont sosem fogják a tárgyak(kocsi, ruha, ékszerek stb) kielégíteni.

A munka azoknak jó, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni, a többieknek pokol.

És nem tudsz kiszállni soha, max ha valami nagy szerencse ér.

És bizony azt se te döntöd el neked mennyi elég, rád köteleznek túlórát, akkor is, ha te kevesebbel is beéred.

Nincs baj vele, ha nem ver rá el nagy összeget.És nem függőségből teszi.

Van, aki cigire, piára költi.

2023. febr. 22. 01:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!