Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy ne legyek ennyire életkép...

Hogy ne legyek ennyire életképtelen?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, és soha nem dolgoztam, de szeretnék elkezdeni, viszont félek. Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire életképtelen? Hogyan motiváljam magam?

2023. febr. 16. 16:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Van valami amiben magabiztosnak, jónak érzed magad?

Próbálj olyan területen elhelyezkedni.

És tedd fel magadnak a kérdést hogy mi a legrosszabb, ami történhet?

Max. nem jön össze vagy nem tetszik a munka.

Próbaidő mindenhol van. Ha nem jön be, otthagyod.

2023. febr. 16. 18:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj a kudarcoktól, hanem próbálj tanulni belőlük! Mindenki úgy tanul meg mindent, hogy hibázik. Azért járunk iskolákba, azért van minden munkahelyen betanulás, hogy felügyelet mellett, ellenőrzött környezetben tudj hibázni és könnyebben tanulhass belőle. A magabiztosságot az adja, hogy egyre többet csinálod a dolgokat, egyre többet tanulsz belőlük, tapasztalatot szerzel benne és ettől nő az önbizalmad.

Érdemes nem csak a neten keresgélni munka lehetőségeket, hanem élőben is. Beszélni ismerősökkel, kinek miben tudsz segíteni, amiért fizetnének, ki tud olyan munkát, amit el tudnál végezni. A városban, boltokban járva is nagyon sok munka lehetőséget lehet találni. Csomó üzletre ki van írva, hogy eladót, pénztárost, egyebet keresnek. Ezek is mind jó lehetőségek, hogy kezdeti tapasztalatokat szerezz. Főleg az elején nem feltétlenül fontos a legjobb munkát megtalálni, sokkal hasznosabb lehet, ha munka tapasztalatot szerzel, megismersz több féle területet. Ez is segíthet belőni, milyen irányba lehet érdemes később tovább lépned.

Önbizalom, önértékelés, önbecsülés (amik nem ugyanazt jelentik) növelésére vannak könyvek, vagy akar netes videók, kurzusok is. Viszont egy képzett szakember személyre szabott segítségével jobban mehet a fejlődés.

Laptop nem szükséges, a telefonon is van kamera, bőven elég lehet mindenhez.

2023. febr. 17. 08:29
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Én 26 vagyok és ugyanígy vagyok...ami jó tanácsot tudok adni, hogy a munkakereséssel is vigyázni kell. Vannak cégek, melyek kamu cégek, ki tudja milyen illegális dolgokat művelnek, pl pénzmosás...mivel a Fidesz országa vagyunk, egyre több az ilyen cég. Még egy tanács: ha azt mondja, felőle oké, és fel akar venni, ne hidd el! Csak akkor hidd el hogy van állásod mikor megkaptad az első fizetésed. Sokan akarnak átverni, nem akarnak pl. bejelenteni..., kihasználják a kétségbeesett munkakeresőket.
2023. febr. 17. 14:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13 Kevered a fogalmakat. Nem attól kamu egy cég, hogy illegális dolgokat csinál. Pénzt mosni meg pont kamu céggel nem lehet, mert ahhoz legálisnak kell lenni a cégnek, hogy az illegális pénzt tisztára mossák vele, vagyis legális bevétellé váljon az illegális pénz.

A bejelentéssel sokan trükköznek, de ez sem feltétlenül a cég kamu voltáról szól, még csak nem is mindig az ő döntésükről. Amikor a cég megkérdezi a munkavállalót, hogy beéri kevesebbel tisztán, vagy többet kap feketén, akkor sok munkavállaló maga választja a feketézést. Ettől még persze sok cég meg sem kérdezi.

De pl. az sem garancia rá, hogy be vagy jelentve, hogy megkapod a fizetésed, sőt az sem, hogy tényleg annyit vontak le belőle, mint amennyit kell, mert ettől még nem biztos, hogy bejelentettek és be is fizetik utánad a járulékokat. Ezt viszont le tudod ellenőrizni és érdemes is. A szerződés olvasva, pénz számolva, bejelentés ellenőrizve jó.

2023. febr. 17. 16:26
 15/17 Deniel01 ***** válasza:
Apja az már jó kezdet hogy van önismereted de ne várj tanácsot vagy útmutatàst, akiket talpra esetnek hívnak (magamat is ide sorolom) azoknak nem hogy 24 évesen màr 12-13 évesen dolgozni kellett, vagy éppen annyi traumàt élt àt ami megerősítette! A lényeg hogy sosem késő, àllj bele valami munkába még ha szar is és menj végig a szamàr létràn! Viseld el ha szivatnak aztán bizonyíts! hiába kérdezel bàrkit úgyis csak Ott fog kiderülni milyen
2023. febr. 18. 06:07
 16/17 Deniel01 ***** válasza:
13 ezeket úgyis magának kell megtanulnia , hiába a tanács ha nincs tapasztalat
2023. febr. 18. 06:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia, azt mondom neked hogy én is félek elkezdtem dolgozni takarítóként mert ezt dobta a gép. Van elado végzettségem de utálom mert a gyakorlati helyen olyan undorító emberekkel dolgoztam hogy sírva mentem reggel.

Szeretnék váltani de félek hogy más munka nem menne. Nehéz lenne újra más közegbe kerülni új munka folyamatot tanulni de azt tudom hogy próbálkozz. Nézd meg hogy mit szeretsz mi az ami fekszik neked.

Vannak ilyen online munkák, értékesítés, szociális munkás, vagy bármi ami érdekel.

2023. jún. 14. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!