Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha büfészakos diplomát szerezt...

Ha büfészakos diplomát szereztem, akkor életképtelennek számítok?

Figyelt kérdés
Elhelyezkedni nem tudok vele és betanított fizikai munkára megyek gyenge fizetésért

2022. aug. 6. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül, de az idődet pazaroltad vele.
2022. aug. 6. 19:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakon végeztél?
2022. aug. 6. 19:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
milyen szak?
2022. aug. 6. 19:48
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Életképtelenséghez ennek semmi köze.

Hisz végig csináltál valamit, tanultál, ráadásul egyetemen.

Csak végig az idődet pazaroltad és nem vagy előrébb, mint mikor elkezdted.

Egy életképtelen ez idő alatt nem is csinált volna semmit, ez a különbség.

2022. aug. 6. 19:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Közigazgatás-szervező
2022. aug. 6. 20:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít annak, a lényeg, hogy dolgozol, keresel manit, fizetsz adót. Közben meg lehet ezen változtatni.
2022. aug. 6. 21:37
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem mész inkább SSC-be? Egyébként nem életképtelenség, fiatalkori rossz döntés. Akkor leszel életképtelen, ha belátod, hogy ez így nem jó, de változtatni már nem fogsz, hanem csak tengődsz így meg sírdogálsz rajta
2022. aug. 6. 21:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy pillanatnyi állapot, ahol most vagy, amivel most rendelkezel és amilyen lehetőségeid vannak. Lesz majd máshogy is.

Örökké nem kell "csak" közig-szervezői diplomával rendelkezned, bővítheted a képzéseidet, tanulhatsz még bármit, teljesen mást is.

Elkezdenék valahol, bárhol dolgozni, hogy legyen munkatapasztalatom és rálátásom egy-két szakmára. Közben gondolkodnék, hogy szeretnék-e valami mást tanulni, levelezőn, például mesterképzésen, vagy valami más alapképzésen, és ha igen, mit. Ha fiatal vagy és viszonylag jó városban laksz, ahol van több lehetőség, akkor elkezdhetsz más szakmában munkatapasztalatot szerezni, nem feltétlenül betanított munkában, aztán kipróbálsz egy-két munkakört vagy munkahelyet. Még gyári melósként is lehet feljebb jutni. Lehet, hogy megtetszik a gyárban valami munkafolyamat, és utánanézhetsz, hogy van-e valami szakmai képzés, amivel előbbre lehet lépni. Akár diplomás területen is.

Egyébként valami "irodai" melót nem találtál ezzel a végzettséggel?

Persze, tudom, van egy-két elmaradottabb város, ahol alig lehet munkát találni, szóval az sem mindegy, hogy hol laksz.

2022. aug. 7. 12:54
 9/11 A kérdező kommentje:

"Egyébként valami "irodai" melót nem találtál ezzel a végzettséggel?"

Jelentkeztem már sok helyre, mióta végeztem, de nem hívtak még be sehova sem. Lehet, hogy túlképzettnek tartanak, mert zömében érettségis irodai állásokra jelentkeztem, pl. adatrögzítő, éjszakai fuvarszervező stb.. Mivel eddig nem jött össze semmi, azon vagyok, hogy jelentkezek valami gyártósorra vagy esetleg a KFC-be vagy valami ilyen jellegű betanított munkákkal próbálkozok inkább.

Megpróbáltam a közigazgatásban is, de onnan is visszajött egy levél, hogy jobbat találtak a helyemre ls inkább őt vették fel. Ez a diploma a közigazgatásban sem ér sokat, mert oda is inkább jogászokat keresnek. Ezzel meg csak olyan pozíciókat tölthetek be, amit egy érettségis.

De amőgy sem szívesen dolgoznék a közszférában a közalkalmazotti bérért.

2022. aug. 7. 16:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. diplomám sincs, s azt se tudom 26 évesen, hogy mihez kezdjek magammal. De én se érzem magam életképtelennek, tisztességesen dolgozom, nem vagyok bankrabló, nem gázolok át más emberen. Szerintem inkább becsületes, hogy volt kitartásod az egyetemhez, nekem nem volt hozzá.
2023. jan. 4. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!