Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha úgy érzem...

Mit tegyek ha úgy érzem életképtelen vagyok?

Figyelt kérdés
25 éves nő vagyok.Szar volt a gyerekkorom,az iskolás éveim szintén.Barátaim is lekoptak az a kevés is ami volt.Nem tudok megmaradni egy munkahelyen sem mert mindig történik valami ami nagyrészt nem rajtam múlt.Emiatt tele vagyok adósságokkal.A szüleimmel élek még mindig akikkel szintén nem tudok beszélni csak annyi érdekli őket hogy kaptam-e fizetést meg hogy megyek-e valahova.Úgy érzem nincs értelme küzdeni mert akármibe fogok nem sikerül semmi.Pedig nem vagyok nagyravágyó,nem akarok én gazdag lenni csak annyit szeretnék hogy ne itthon kelljen laknom és nyugodtan tudjak aludni mert be van fizetve minden amit muszáj.Ez nem hiszem hogy olyan nagy kérés lenne.Nevetni is ritkán szoktam.Tényleg nem tudom már hogy mit kezdjek magammal.Trollok akik csak belémrúgni szeretnének légyszi kíméljenek.
2022. ápr. 22. 07:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Esetleg ha nem otthon lennél, lehet ez az érzés meg is szűnne. Nem tudom hol és mit dolgozol, ds ha pl váltanál olyanra, ami nem csak fizetést de szállást is ad, máris könnyebb dolgod lenne. Önállóbbnak, szabadabbnak érezned magad. Félretenni is könnyebb és lenne társaság is - mert nem egyedül te laknál a szálláson.
2022. ápr. 22. 07:19
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Kamu szagot érzek.
2022. ápr. 22. 07:40
 3/16 anonim ***** válasza:
53%
Az ilyen helyzetből apró lépésenként lehet kijönni. Egy kis pénzt félretenni, egy kis adósságot törleszteni (újat nem csinálni). Igyekezz ne ugrálni munkahelyek között. Igazságtalanságok mindig mindenhol vannak, egy ilyen miatt nincs értelme otthagyni az egészet. És egy rendes pasi is sokat segíthetne neked.
2022. ápr. 22. 08:24
 4/16 anonim ***** válasza:
36%

Milyen adósságaid lettek úgy ,hogy otthon élsz?

Mi lesz veled ha egyedül fogsz élni.?

2022. ápr. 22. 08:43
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Ne írjátok már neki :D etetitek a trollt!
2022. ápr. 22. 09:17
 6/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Miből gondolod hogy troll vagyok? Talán írtam olyanokat ami nem életszerű,nem történhet meg senkivel? Kamuszagot érzek.Nevetséges.Ezért tart itt a világ mert sokan nem veszik komolyan mások problémáit.Senkinek nem kötelessége bárkinek is segíteni de ha nem tudsz vagy nem akarsz segíteni,inkább ne írj semmit.
2022. ápr. 22. 09:42
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

kirándulj, sportolj, stb. ez sokat segít abban, hogy kevésbé legyél depis, és pénzbe se kerül. Plank pl. kb ingyen van, és hasznos.

Ha jobb a közérzeted, akkor mások is jobban érzik magukat a társaságodban, és a munkahelyeden is jobban kijössz a kollégákkal, tehát kevesebb munkahelyi konfliktus alakul ki, amiről úgy érzed, hogy te nem tehetsz.

Ha kevesebb a munkahelyi konfliktus, akkor biztosabb a munkahely, tehát kiszámíthatóbb a bevételed.

Ezek mellett átgondolhatod a kiadásaidat, és fegyelmezed magad. Mire költesz? Valóban nélkülözhetetlen?

Pl. ha dohányzol, akkor nyilván le kell szokni róla, amellett, hogy egészségtelen rohadt drága is.

Nem kell a legdrágább tévéelőfizetés, HBO, stb.

Gondold át, hogy van-e olcsóbb telefonelőfizetés, stb, ami számodra kedvezőbb.

Bank váltással hosszútávon talán szintén havi ezreket lehet sprórolni.

Tudatosan kell vásárolni, annyi kaját venni, amennyire valóban szükség van, nem mekizni meg hasonló.

2022. ápr. 22. 09:54
 8/16 anonim ***** válasza:
ma 09:42 Bocsánat!
2022. ápr. 22. 11:07
 9/16 A kérdező kommentje:
Nincsen se HBO se netflix,mekibe kb havonta egyszer megyek akkor is kuponnal vásárolok.Dohányzom de megoldom okosba kb havi 6 ezerft-ba kerül.
2022. ápr. 22. 12:16
 10/16 anonim ***** válasza:

Na látod! Ha leszoksz a dohányzásról, akkor máris havi hatezret spórolsz, amit sokkal értelmesebb célra tudnál költeni. Törlesztés stb. Vagy félretenni vésztartaléknak, mert mi lesz akkor, ha pl. kirúgnak most is, és valamiből meg kell élned, vagy váratlan kényszerű kiadásod lesz, pl. fogászati kezelés.

Nem akarok nagyon kotorászni sem a szokásaidban, sem a zsebedben, de szerintem havi nem keveset össze lehetne spórolni, ha tudatosabban élnél.

És persze lehet mindent a gyerekkorra fogni, remek kifogás, de ettől még nem leszel boldogabb, és a problémáid sem oldódnak meg, sőt.

2022. ápr. 22. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!