Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A boomer korosztály általában...

A boomer korosztály általában miért olyan életképtelen a számítógépes dolgokban?

Figyelt kérdés
Ügyfélszolgálatnál dolgozom, és egyszerűen nem tudom megérteni, hogyan lehetnek ennyire ostobák az emberek, hogy egy felületen, ahova bejelentkeznek, nem találnak meg gombokat meg legördülő menüket. Én elhiszem, hogy az ő gyerekkorukban nem volt számítógép, én sem tudok pl. programozni, de azon mit nem lehet megérteni, hogy hova kell kattintani? Miért nem tudnak egyszerű utasításokat követni? Komolyan, az ilyenek vezetni pl. hogy tanultak meg, vagy egy tévét a megfelelő csatornára kapcsolni? Nem kifogás a kor, ehhez nem kell számítógéppel a kézben születni, ez annyi intelligenciát igényel, mint egy használati utasítás elolvasása. Miért ilyen hülyék hozzá az emberek?
2022. jún. 7. 14:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom nem hasznaljak napi szinten, lehet az egeret se tudjak normalisan iranyitani, csak huzigaljak ossze-vissza. A munkajukhoz valoszinuleg nem kell, de a tv-t azt nyomkodjak napi szinten melo utan.
2022. jún. 7. 14:47
 2/25 anonim ***** válasza:
92%

Látásuk sem a régi, meg ők analóg dolgokhoz szoktak, ahol mindig ugyanaz a "kezelőfelület".

Nekik vizuálisan lehetne ezt jól elmagyarázni, és komponensenként meg kéne tanítani nekik, hogy akkor ez itt a navigációs sáv, ez a dropdown menü, ez a hmaburger menü, stb. Alapvető koncepciókat kéne nekik megtanítani, és akkor nekik is menne.

2022. jún. 7. 14:49
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Többek között azért foglalkoztatnak ügyfélszolgálatosként, mert léteznek ilyen emberek IS! Amíg van igény az ügyfélszolgálati tevékenységedre, addig inkább örülnöd kellene ennek, mint dühöngeni emiatt! 100 %, hogy a legtöbbjüknek van legalább egy olyan tulajdonsága, amely pozitív és te nem rendelkezel vele! Próbálj meg türelmes lenni másokkal - korosztályra való tekintet nélkül, - ez alapkövetelmény egy olyan pozícióban, ahol emberekkel kell foglalkozni, emberek problémáira kell megoldásokat keresni!
2022. jún. 7. 14:54
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Én infós vagyok. Tudok programozni, gépet szerelni, halózatokban is otthon vagyok meg sok minden másban. Nem vagyok énse a számítógépes zseni, de sok dolog megy.

Én viszont teljesen megértem őket. Hozzád hasonló okoskáknak is nehéz olyasmit elmagyarázni, amit esetleg most lát először, nem látja, hol is lehet az, máshol keresi stb. Én is voltam már hasonló helyzetben, de ezt helyén lehet kezelni.

Nekik meg tényleg nem olyan a látásuk sem, idegen szavakra nehezebben is áll rá az agyuk, te pl mondod nekik, hogy a firewall beállítás nyissa meg, ő meg keresgetheti, hogy hol is van ez a szó. Valamint ugye lassabbak, tompábbak. Egyszerűen idősek...

Hogy az ilyen miért vezet, az jó kérdés. Párszor majdnem belémjött már egy néni, mert nem elég, hogy idős, még telefonálgat is közben.

Na mindegy...

De ezt meg lehet érteni. Nem kell őket emiatt szidni. Türelem kell hozzájuk és menni fog. Én nagymamámnak vagy 20szor magyaráztam el, hogyan tudja megnézni, hogy ki hívta. Utána már ment. De az az igazság, hogy őt nem is érdeklik a ketyerék, amit kell azt tudja megcsinálni, a többi számára lehetetlen.

Én is mondogathatnám neked, hogy pl cmd-vel hogy lehet aktiválni windowst, vagy linuxon terminál is milyen jó, a falra másznál szerintem. Te is azt tudod ami neked kell. Én is csak annyit tudok ami nekem kell. Én is szívnék olyannal ami nem megy. Akár másik szakmák terén, hogy pl nem igaz, hogy nem tudok bekötni egy alternatív kapcsolót, pedig nem bonyolult. Csak pár kábel és csavar. De mégse olyan egyszerű az, olyannak aki nincs benne.

Mellesleg, ha mindenki olyan jó lenne, hogy nem kellene neked magyarázni, akkor nem is lett volna ez a munkád. Tessék hálásnak lenni az időseknek is.

2022. jún. 7. 15:04
 5/25 anonim ***** válasza:
84%
Hatalmas bunkó vagy kérdező. Sajnos nekik nehezebb, de úgy sem érted meg...
2022. jún. 7. 15:09
 6/25 anonim ***** válasza:
54%

De büszke vagy a semmire, kérdező...

Az ügyfeleid 100 dologból 1-hez nem értenek, te meg 100 dologból egyhez értesz úgy-ahogy és el vagy ájulva magadtól.

2022. jún. 7. 15:21
 7/25 anonim ***** válasza:
67%

A kérdés lényegét értem én is. Engem is zavar, hogy itt vannak a kollégáim, akik ugyanúgy 20+ éve foglalkoznak elektronikus dokumentumokkal, mágsem értenek hozzá. 20+ év!! Oké, én ebbe nőttem bele, iskolában tanultam, de ők is ugyanúgy a 2000-es évek elejétől minden tekintetben áttértek az elektronikus dokumentumokra, windowst használnak, wordben és excelben dolgoznak, adatbázisba viszik fel/nyerik ki a dolgokat. Mégis nem látják át az egészet, fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak, csak kattintgatnak arda,amire valaki más mondta, hogy kattintaniuk kell. A munkájuk nem a logikán alapszik, hanem bemagolt folyamatokon. És ha egy gomb már nem ott van, ahol szokott lenni, vagy a sablűnban elcsúszott valami, akkor összedőlt a világ, és ők azt nem tudják megcsinálni.

De könyörgöm, akinek 20+ éve ez a munkája, minden egyes nap, az mi a francot akar??? Oké, hogy csak 30-40 évesen kezdett bele, de hogy 20 év sem volt elég rá, hogy otthonosan mozogjon a legalapvetőbb irodai szoftverekben, az ultragáz, és zavaró.

2022. jún. 7. 15:29
 8/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, tudom, hogy bunkó vagyok, nem volt gyerekszobám, se gyerekem, és nem voltam katona. Meg semmihez nem értek, igaz, erről nem tudom, miért lenne bárkinek is fogalma a kérdés alapján, mivel nem töltöttem fel ide az életrajzomat, de sebaj.

"100 %, hogy a legtöbbjüknek van legalább egy olyan tulajdonsága, amely pozitív és te nem rendelkezel vele! "

Egészen biztos, csak nem ez volt a kérdés.

Vannak olyan idős, értelmes mérnökbácsik, akik bele tudnak ebbe tanulni. Ők se rendelkeztek valszeg még akkor számítógéppel, csak egyszerűen értelmesebbek, hamarabb felfognak dolgokat. A tv menüjét vagy a Netflixet is meg tudják tanulni kezelni az emberek ilyen korban, meg felteszem, be is tudják kapcsolni a gépüket és bejelentkezni, meg felkeresni egy weboldalt, hiszen különben nem jutottak volna el az ügyfélszolgálatig, ezért nem értem, hogy mi okoz nehézséget abban, hogy egy webes felületen a megfelelő helyre kattintsanak. Együttérzek azzal, hogy ez egy viszonylag új (30 éves...) dolog, de minden ÉSSZERŰEN van megcsinálva. Mint ahogy egy régi rádió használatához sem kell mérnöknek lenni, mert értelmes ember felfogja, hogy tekerni kell a tekerőt, és úgy lehet változtatni, akkor is, ha sosem látott előtte ilyet. Az indiánok is viszonylag hamar megtanultak a puskával bánni, bár még sosem láttak olyat.

2022. jún. 7. 15:36
 9/25 A kérdező kommentje:

"Én is mondogathatnám neked, hogy pl cmd-vel hogy lehet aktiválni windowst, vagy linuxon terminál is milyen jó, a falra másznál szerintem. Te is azt tudod ami neked kell. Én is csak annyit tudok ami nekem kell."

Amit én kérek számon, az nem egyenértékű ezekkel. Nem értem például, hogy az ilyen emberek egy pénzügyi átutalást hogyan oldanak meg. Ahol hitelesíteni kell, kattintgatni kell, stb.

2022. jún. 7. 15:39
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt is nézd, hogy mondjuk mikor éppen vonalban van, vagy chaten írtok? De telefonálás közben eleve van aki feszültebb, ha mondják, hogy keressek meg valamit én is kapkodok és kevésbé látom meg amit keresek, pedig nem vagyok 70 éves... kicsit több empátia, meg türelem nem ártana, hiába sértődsz meg...
2022. jún. 7. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!