Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kérlek, ne nevessetek ki, de...

Kérlek, ne nevessetek ki, de mit tegyek, hogy ne féljek egyedül itthon esténként?

Figyelt kérdés

Ciki leírni, de 27 éves nő vagyok és rettegek ha egyedül kell maradnom. De csak sötétedés után. Ez így volt, amióta az eszemet tudom, de nagyon ritka alkalom volt az, hogy egyedül kellett lennem. Családdal laktam, akikkel inkább mentem mindenhová, mint az egyedüllét, aztán 23 éves koromig koli, majd lakótársak, most meg a párommal lakok.

Ráadásul ennek a háznak olyan “rossz a levegője”. Talán azért, mert régi, meg nagy, meg mert nem ismerem még a szomszédainkat, és méginkább egyedül érzem magam. Most egy három napos továbbképzésre megy a párom és totál egyedül leszek 2 éjszakát. A városban sem régóta élek, nincs olyan barátnőm, akihez átmehetnék, vagy haza a szüleimhez, mert másnap dolgoznom kell és mindenki 1+ órára lakik.

Próbáltam már régebben a tv kapcsolást, zenét, filmeket, de nem rémlik, hogy segítettek volna.

És most jön a vicces része. Nem a betörőktől, meg ilyesmitől félek, hanem a természetfeletti lényektől. Sosem volt ilyen élményem, semmi paranormális, de rettegek, hogy történik valami, minden neszre fülelek, félek a sötét folyosón elmenni a villanykapcsolóig stb. Rettegek, hogy lesz ott valami ijesztő. Horrorokat sem nézek, egész életemben 2-3 filmet láttam. Tudom, pszichológus... de az elkövetkezendő 2 éjszakát miként bírjam ki? Valaki hasonló helyzetben?

2023. febr. 5. 10:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
42%

Tényleg hagyjál égve valahol egy kis lámpát, ami nem zavar.

Mindent zárjál be, redőnyöket idejében húzd le, és ha kell, kapcsolj halk zenét.

Zajok biztos lesznek, készülj rá, egy ház így működik.

Csinálj valami programot is, ha esetleg nem tudnál aludni.

Nagyon kifárasztani nem érdemes magad, akkor rémálmod lehet.

2023. febr. 5. 11:47
 12/41 A kérdező kommentje:

Nincs sajnos kutyus.

A városba én akartam költözni, munkalehetőség miatt és a házat is szeretném, de még nem bírtuk felújítani, nem otthonos, rideg a számomra.

A másik amitől még félek, hogy tűz lesz, felrobban a kazán, hasonlók. Ennek mondjuk tudok az okát, mert apám ilyen mániás. Bárhová mentünk 10x lelellenőrizte otthon a villanyokat, kapcsolókat, konnektorokat, kazánt, gázcsapokat stb.

2023. febr. 5. 12:28
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Nézd azt az oldalát, hogy a mai éjjelt túlélted, nem volt semmi gond, így a többin sem szabad semminek sem lennie. Kapcsold be a TV-t este, állítsd be időkorlátra, hogy magától kikapcsoljon. Ha minden rendben van alapból a víz-vilany-gázzal, akkor nem szabad rendkívüli eseménynek történnie.
2023. febr. 5. 12:41
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Hát dolgozzatok a ház otthonossá tételén, ezek azonnal beszerezhető apró személyes díszek, textíliák is lehetnek. A kazánt és elektromos eszközöket szakemberrel ellenőriztessétek, ez nem a para kérdése, hanem elvárható biztonsági intézkedés.
2023. febr. 5. 13:23
 15/41 A kérdező kommentje:

Ez majd még alakul, de köszi a tanácsot.

Most ment el a párom. :( Egy kicsit rossz érzés, előre félek.

2023. febr. 5. 15:24
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, túl fogod élni.

Holnap majd írd meg, hogy mi a helyzet, és éjszaka is írhatsz, ha gondolod. Valószínűleg lesz itt valaki ébren.

2023. febr. 5. 15:27
 17/41 anonim ***** válasza:
56%
Foglald el magad, beszélj telefonon, messengeren emberekkel, menj el sétálni, takaríts, ne érjél rá ezen agyalni.
2023. febr. 5. 15:28
 18/41 gago77 ***** válasza:
42%
Szerezz be mirhából készülő füstölőt és minden helységben vonulj végig vele, jól lengesd meg a sarkoknál. Ha van réz csengőd az is legyen a kezedben közben és rázogasd meg néha miközben füstölsz. Ez ősi módszer a ház megtisztítására. (Szellemek/természetfeletti)
2023. febr. 5. 15:29
 19/41 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi! Most megyek és kitakarítok, mára ezt terveztem. Akkor szeretek takarítani ha egyedül vagyok. Legalább estig elfoglalódok. :D

Viszont most meg állandóan azon izgulok, hogy rendesen bezártam-e az ajtót. Na, de elleszek. Köszi a hsz-ket.

2023. febr. 5. 15:30
 20/41 gago77 ***** válasza:
64%
18-as vagyok, tömjént akartam írni, nem mirhát🙂
2023. febr. 5. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!