Honnan lehet tudni hogy vkiben miért jincs irígység?
Azt olvastam a féltékenységről, hogy az önvédelmi reakció, mert az önértékelésre hat ki, az Ént veszélyezteti.(nem vagyok szerethető? Ilyeneket vet fel)
Ha ezt leképezem az irígységre, ennyi erővel az is lehet önvédelmi reakcio akkor(én nem érdemlem meg az anyagi javakat?).
Ezen elindulva ha hiányzik valakiből az irígység képessége, akkor szerintem 2 opcio állhat fent:
1. alacsony önértékelés, másnak jár, nekem nincs soha, ez van, cest la vie, igy az önertékelés nem kerül veszélybe, mert eleve alacsonyan van alapból
2. vagy anyagilag nem értékeli magát az ember sehogy, elég nekem az amim van, azt karbantartani azzal a gondok stb, önmagamahoz képest akarok csak fejlődni, hidegen hagy másoknak milye van milye nincs.(vagy mije?)
Honnan lehet eldönteni azt hogy 1. vagy 2. kategoriába tartozik az aki képtelen irígységre?
"z egészséges önbecüslésű ember nem félti az önbecsülését, mert magabiztos. "
Csak amikor csalnak vkit egy egeszseges ember is megvizsgálja önmagát, es elgondolkodik magán azzal egyutt az önertekelés is elkezd inogni.
""Mead szerint a féltékenység mögött állhat önértékelés-csökkenés is. Az önértékelés-csökkenés magát az Ént fenyegeti, erre védekezés a féltékenység."
Nah, én is erről beszéltem. Önértékeléscöskkenés van, nem érzi magát biztonságban és úgy védekezik ezellen, hogy féltékeny, ami ugye egy erősen kontrollra való törekvés.
Ha párhuzamot vonunk az irigységgel, akkor pont az lesz irigy, akinek alacsony az önbecsülése. Ha valaki nem irigy, az eg yjele lehet annak, hogy ezen a téren rendben van.
Persze egyébként lehet valakinek az önbecsülése rendben anyagiakkal kapcsolatban és alacsony párkapcsolati dolgokkal kapcsolatban, szóval nem értedemes a teljes személyiségre következtetéseket evonni ebből.
Az alavsony önertékelés= csökkent önértékelés (befejezett ige)
Az önertekelés csökkenés= csökken a normal önértékelés (folyamatos ige)
Kértem hogy ne a teziseim alapjairol vitazzunk már!
Akérdésem honnan lehet tudni a hiányzó irigység esetén hogy annak oka az alaobol alacsony onertekelés ami nem csökkenhet mert ALACSONY már eleve, vagy csak nincs egyszefmrűen önértékelése az embernek anyagi javak tekintetében, önmagához kepest akar csak fejlődni.
Ennek megkulonboztetésére várok válaszokat!
Akinek alacsony az onbecsulese az nem feltekeny hanem ELFOGADJA hogy csalják! Az illetővel marad nem lép ki! Én meh vagyok csalva ez van es igy él tovabbra is! Ezt teljesen elfogadva nem szakit nem all bosszut semmi.
Aki ugy erzi neki nem jár semmi pl egy éhező etiop sem fogja irigyelni mások kocsiját motorjág házát mert az ertekrendje szerint neki ez nem is jár csak másoknak jár.
Jó, tkeintve, hogy az alapokban nem értünk egyet így nem tudok válaszolni a kérdésre.
Igaz, ugyanazokat az alapokat vesszük, de úgy tűnik eltérően értelmezzük. Én pszichológia órán olyan elv szerint tanultam ahogy írtam, a többit rád bízom, majd valaki más válaszol a te elképzeléseid alapján.
Ha a te véleményed veszem alapul akkor a válasz szerinted a 2.
Tehát azért nincs irígység, mert van egy normál egeszséges önértékelés.
Eddig rendben.
Es nézzük az én véleményem szerint is.
Mi van akkor ha alacsony önbecsülés nem veszelyeztethető ezáltal nem lép eletbe az önvedelmi irígy reakcio és 2 okból is lehet akkor az hogy nincs irígység vagy mert alacsony az onertekelés, vagy mert egyszerűen nincs önértékelés.
Honnan lehet tudni hogy valakinek alacsony az önértékelése azért nem irígy, vagy mert nem is ertékel egyszerűen, nincs önvizsgálat és azért nem irígy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!