Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést
mások helyesírásának kijavítására?
Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?
Az már nem az én dolgom, szimplán csak mivel ennél a kérdésnél téma volt ez, hogy mik a reakciók az iylesmire, direkt ezért írtam azt is oda, hogy reggel 8 órakor 0 %-ra volt pontozva, mert úgy érzem így hogy belinkeltem ide, kapni fog hamarosan felpontozásokat, az meg már nem a valóságot fogja mutatni.
2023. jan. 14. 08:10
262/444 anonim válasza:
Arról nem beszélve, hogy a " gáz helyesírása " ellenére valami csoda folytán kapott értelmes válaszokat is, amik nem ezzel foglalkoztak.
2023. jan. 14. 08:11
263/444 anonim válasza:
#259.
A belinkelt kérdezőnek még nem volt extrém módon érthetetlen és rossz a helyesírása, de mégis zavart több embert is.
Egyébként meg az ott kommentelő "nyelvtannáci" nem javította ki a hibákat, hanem ő tényleg csak beszólt. Van különbség a két dolog között.
2023. jan. 14. 08:27
264/444 anonim válasza:
Zavart több embert is? Nálam valahogy csak az az egy van, ott, de azért poén, hogy 8-kor még 0-n állt fél órával később gyors fel is tolták, gondolom innen. :)
2023. jan. 14. 08:34
265/444 anonim válasza:
Ha egy valaki megjegyzést tesz a helyesírásra, néhány másik személy meg egyetért vele, akkor bizony több embert is zavartak a hibák.
Az pedig teljesen mindegy, hogy kik gondolták még így, mert mindenkinek a véleménye pont ugyanannyit ér.
2023. jan. 14. 08:39
266/444 anonim válasza:
Nem a semmiért jegyeztem meg itt is, hogy 8-kor még 0-n állt mert tisztában voltam vele, hogy amint innen átmennek oda fel lesz pontozva. De majd ha még látok ilyet és nem felejtem el inkább kimentem a linkjét és esetleg egy 24 óra múlva megmutatom itt, hogy akkor reális képet lássunk a dologról, bár valszeg utána ott is kapna innen pár pozitívat.
2023. jan. 14. 08:41
267/444 anonim válasza:
Legközelebb olyat keress, ahol nem csak egy beszólás van, hanem ki van javítva a hiba.
Nem keresgetek direktbe, annyira nem érdekel a dolog, hogy ezzel töltsem az időmet, csak írtam, hogy majd ha véletlen látok, akkor kimentem a linket aztán majd 24 óra elteltével ha úgy van bemásolom, hogy tiszta eredmény legyen.
2023. jan. 14. 08:54
269/444 anonim válasza:
Bár hozzá kell tenni, hogy alapvetően az első pár szavazat dönti el a dolgot, mivel utána a elgtöbben simán arra szavaznak amin áll a válasz mivel ha ellentétesen szavaznak arra nem kapnak pontot.
2023. jan. 14. 08:55
270/444 anonim válasza:
Nem kell keresned.
Viszont más dolog a beszólás, meg más dolog a hiba korrigálása. Az általam belinkelt javítás körülbelül két napja történt, mégis majdnem mindenki felfelé pontozta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!