Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki nem járt egyetemre az...

Aki nem járt egyetemre az kevesebb értékű ember?

Figyelt kérdés

Butább 100% az aki egy hétköznapi melós szakmunkásként? Vagy szimpla érettségivel mondjuk egy portás vagy Aldi dolgozó?

Te diplomás nőként össze jönnél egyszerű melóssal aki alul iskolázott? Vagy nyilván nem, de rosszabb képességű embernek tartod magadnàl? ✅

2022. dec. 27. 06:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Ha annyira könnyű az élet diplomával, és a diplomásoknak semmit se kell tudni se dolgozni,sőt jobban is keresnek, akkor miért nem szereztek egyet? Az első diploma ingyen van, ha okos vagy :) semmibe se fog kerülni, ráadásul kirázod a kisujjadból :)
2022. dec. 27. 08:15
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
Nem 100% kijelenthető, de nagyobb az esély rá
2022. dec. 27. 09:21
 13/21 anonim ***** válasza:
Persze.
2022. dec. 27. 11:11
 14/21 anonim ***** válasza:
na, én diplomával keresek 300-at, nem túl vagány! Szerencsére örököltem lakást, így nem kell eladni a lelkem valami jobban fizető munkáért és szabadidőmben csinálhatom azt, amit szeretek.
2022. dec. 27. 11:27
 15/21 anonim ***** válasza:

Nem nézek le senkit csak a végzettsége alapján. Ellenben a hozzáállás miatt igen. Én most egyetemista vagyok, mellesleg tanárin. Már most azt tapasztalom, hogy a lenéző, lekicsinylő megjegyzéseket kiktől kapom. Legnagyobb részt azoktól, akik maximum hármas átlaggal végignyomták az általánost, jobb esetben papíron van szakmája, jó esetben el is tudott benne helyezkedni, érettségi meg az esetek többségében nincs... Ez azért elmond valamit, nem? :)

Most ha valaki lesajnálóan áll hozzám, akkor miért lenne kötelező nekem nem ugyanezt csinálni? Akár kedvesebb vagyok vele, akár nem, mindenhogy én leszek a szr szemét semmitérőnek kihozva, mert a) nem dolgozom teljes állásban 17 éves korom óta, vagy mert b) a "végzettségük miatt" nézem le őket.

Egyébként összejönnék olyan emberrel, aki nem rendelkezik felsőoktatási végzettséggel/nem egyetemista, ha megvan a kémia, jól kijövünk, meg egyéb kapcsolathoz szükséges dolgok, csak nincs olyan, aki potenciális partner, és egy körökben mozgunk. Csak az ilyen ismerőseim vagy családtagok, vagy középkorúak és idősebbek, vagy volt általános sulis osztálytársak, akik már 16 évesen családapák/családanyák lettek, esetleg idén, 20 évesen házasodott a normálisabb része. A többi ismerősöm meg a volt gimis ismerősök, és mivel a megye egyik legjobb gimijéről beszélünk, a többség folytatja a tanulmányait a felsőoktatásban, illetve ott vannak még az egyetemen megismert ismerőseimnek az ismerősei, akik többnyire szintén egyetemisták.

De persze, ha valakit megismerek, akkor nem a végzettsége érdekel. Csak nem tudok elképzelni olyan szituációt a jelenlegi élethelyzetemben, ahol megismerkedünk.

2022. dec. 27. 11:34
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Értelmetlen a kérdés, olyan nincs, hogy egy ember kevesebbet ér, mint egy másik. Ha ezt a vitát megnyitjuk, onnan már csak egyetlen lépés a fasizmus.
2022. dec. 27. 11:39
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Sok melós többet keres mint egy diplomás, szóval ha csak a pénz kell, akkor egy magyartanár beszopta, anno melóztam gyárba, volt pár diplomás a soron, aki meg fiatalon gyárba kezdett közbe leérettségizett meg szerzett egy nyelvvizsgát az dirigált nekik 5x annyiért.
2022. dec. 27. 14:06
 18/21 anonim ***** válasza:
23%

Akinek nincs diplomája, az a szememben szolga.

Viszont a szolgák is lehetnek értékesek. Értékes szolgák.

2022. dec. 27. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:

18. Haverom logikája volt 19 évesen, h leérettségizett, az öszes szakmás osztálytársa senki xD

De amúgy egy rétegnek jó ha a lelkük kihal az egyetemen, mert akkor szolgalelkűen lehet őket irányítani, mert a legtöbb úgyis megtesz bármit, ha már éveket beleölt, egy szakember meg lelép magánba ha nem fizetsz eleget és már ismerik páran még ha szépen bánsz vele se biztos alany, ha magánba több a lóvé. Egy ilyen bárhova jó embernek meg nem igen van veszteni valója, max ha más melót nem kap és család van mert akkor azzal is bármit meg lehet tenni. Lényeg, hogy olyan tudásod van nem tudásod legyen, hogy ne önállósodj, mert nehéz törvényeket hozni, hogy az a "főnökök" haszna legyen és ne nálad legyen a pénz.

2022. dec. 27. 14:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Érettségis nő vagyok, szerencsére Budapesten élek, ahol van lehetőség irodai munkára is, mondjuk tapasztalatom is van bőven hozzá. Igen sajnos sokak szemében én buta vagyok, meg az az első kérdése mindenkinek, amikor mondom, hogy nem tanulok, hanem dolgozom, hogy milyen diplomám van. Nem jut eszükbe, hogy nem mindenki járt egyetemre. Az a menő mostanában, ha minél tovább, a húszas éveid végéig tanulsz. Ezzel sincs baj, ha nem azért, mert félsz a munkától és direkt húzod, de azzal sincs baj, ha csak érettségid van. Most jelenleg jó környezetben vagyok, nem néznek le a diplomás ismerőseim, szerintük jó, hogy ennyi munkatapasztalatom van és okos is vagyok az élethez. Épp csak lexikai tudásom van kevés, mert nem érdekelt soha a gimiben tanult dolgok :D
2022. dec. 27. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!