Szerintetek fölösleges két nevet adni a gyereknek?
Figyelt kérdés
Pl: Szabó Béla Márk2022. dec. 26. 09:44
11/14 anonim válasza:
Nincs különösebb értelme, de én örülnék, ha kettő lenne, mert úgy kiválaszthatnám, hogy melyik tetszik jobban. Így, hogy csak egy van, így nem tehetem. Marad az ami nem tetszik.
12/14 anonim válasza:
Nekem két nevem van, utálom. Minden hivatalos ügyemnél oda kell írni a teljes nevemet, felesleges nyüg. Az érettséginél minden oldalra rá kellett írni, vagy negyedórám ezzel ment el. Ráádásul én a másodikat használom, és zavar hogy sokszor az első nevemen szólítanak. Nyilván lehet érte szólni, de az embernek nincs mindig kedve, főleg ha olyannal találkozik akivel tudja hogy már úgysem lesz dolga.
13/14 anonim válasza:
Én sokszor azt látom, hogy második névnek megkapja az apja (általában régiesebb) nevét, így viszi is tovább a nevet meg nem is.
14/14 anonim válasza:
Szerintem nem. Sőt, kifejezetten okos ötletnek tartom két, más stílusú emberhez tartozó nevet adni neki. Ismeretségi körben van egy család, akik a lányaiknak adtak egy vagányabb és egy elegánsabb nevet, mindketten választhattak, hogy melyiket használják és ez szerintem tök jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!