Szerintetek fölösleges két nevet adni a gyereknek?
Én annak tartom. Nekem is kettő van, elég lenne az egyik is.
N
Ha csak a másodikat kapta volna egyetlen névként a férjed, akkor ugyanott lenne.
Totál felesleges.
én jobban szeretem, ha egyszerűek a nevek. viszont értem azt is, hogy így könnyű váltani a gyereknek, ha nem jön be neki az első, meg azt is, ha valaki hagyományt őriz ezzel, hogy pl nagymama nevét adják másodiknak.
a végén, ha csak az egyiket használja nincs sok különbség.
(ami nálam nagyon nem az, amikor vezetéknév kettős)
Régen azért kapott egy gyerek több keresztnevet (főleg a nemesi családokban volt szokás), hogy minél több szent oltalma alá kerüljön.
Manapság már nincs ennek hagyománya, szerintem nyugodtan el lehetne engedni ezt a dolgot. Nekem is két keresztnevem van és tök felesleges, mert úgyis csak egyet használok.
Semmi értelme, teljesen felesleges, úgyis csak az egyiket használja az ember. Csak a probléma van vele, hogy a számláról le ne maradjon, a rublikába kiférjen a neved (mert vannak olyan jó szüleid, hogy az Izabella Anasztázia neveket adták, hogy véletlenül se kelljen keveset írnod), ennél már csak az a nagyobb kib. a gyerekkel, amikor kötőjeles a vezetéknév és még két nevet is adtak neki. Csóri matektanárom mesélte, hogy az érettségijén az első 5 perc ezzel ment el, hogy ezt a mondatnyi hosszúságú nevet felírja minden lapra. (pl. Sárospataki-Fekete Lajos István).
Szüleim két nevet kaptak, egyáltalán nem kötődnek a másodikhoz, elegük is van belőle, ezért egyik gyereküknek se adtak másodikat. Én nem imádom a nevem, de azt se mondom, hogy utálom, vagy másikat választanék, ha lehetne...
Ez nem egy pár cipő, hogy veszek kettőt és döntse el melyiket szeretné :D akkor az se gond, ha "Anyu, apu, mától Tomiékhoz költözöm, az ő szülei jobban tetszenek mint ti", vagy mi? :D
Minek vállal gyereket az, aki egy nevet sem képes választani neki? Tisztába ne tegye magát a gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!