Szerintetek lehet úgy az életben sikeresnek lenni, ha az ember nem vállal kockázatot, és megmarad annál, ami biztos, akkor is, ha elégedetlen?
Pl. akarok egy jobb munkát, és ezért az egyik lehetőség az, hogy tanulni kellene, hogy magasabb iskolai végzettségem legyen. Van is félretett pénzzem, hogy eltartsam magam addig, amíg tanulok.
De nem csinálom meg. Mert bár utálom a munkámat, és szenvedek benne, nem is fizet jól.. De legalább ez egy biztos munka. A jövő meg ismeretlen.
Az első verzió az ésszerű. Ha valami biztos ugyan, de minden szempontból kedvezőtlen, akkor érdemes lépéseket tenni a változtatásra. A jövő ismeretlen, vagyis lehet előnyösebb is. Ha netán rosszabb lesz, a további lépések lehetősége akkor is adott.
Azt kell eldönteni, hogy jobb-e a következő 30-40 év biztos szenvedése, mint a bizonytalan elindulás egy szenvedésmentes 30-40 év felé.
Nekem kb így ment. Semmi konckázatos nem volt benne.
Gimi után egyetemre mentem, mint körülöttem mindenki. Nem kockázatos, elég magabiztos voltam, hogy simán menni fog.
Egyetem mellett dolgoztam is, ahova hívtak, tehát még csak nem is jelentkeztem. Nem volt kockázatos sem, mert a főnök mindent megtanítort az elejéről. Ezzel lett szakmai tapasztalatom.
Így már volt lehetőségem állásokra jelentkezni. Elfogadva az első ajánlatot, nem kockáztatva semmit, el tudok lenni végzésig, amikor ezt újrajátszom duplaennyi fizetéssel.
Szerintem a biztos szenvedésnél minden jobb. A te esetedben érdemes kockáztatni.
Nem így ment neked.
Az, hogy gimi után egyetemre mész, az természetes.
Az én példám arról szól, amikor valaki elcseszte az élet, és már éveket tolt le egy munkahelyen.
A fő kérdésedre válaszoltam.
"Szerintetek lehet úgy az életben sikeresnek lenni, ha az ember nem vállal kockázatot, és megmarad annál, ami biztos, akkor is, ha elégedetlen?"
Igen, lehet, ha a kezdetektől jól döntesz. Ha rosszul döntesz, váltani kell, az kockázatos.
Igazad lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!