Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet bírni mások folyama...

Hogy lehet bírni mások folyamatos panaszkodását?

Figyelt kérdés

Engem mindig akkor keresnek a barátaim, ha panaszkodni kell. Folyton mindenkitől azt olvasom, milyen rossz a munkahelye, nincs kedve bemenni. A másik egy fél éve a lakásfelújítását mondja nekem. Naponta (!) képeket küld, hogy mi lett elszúrva, és ideges. Állandóan ez a téma. Egy ideig türelmes voltam, de kezd sok lenni. Megmondom őszintén most hétvégén már meg se nyitottam az üzeneteim. Nekem is vannak rosszabb napjaim, nekem se szuper a munkahelyem, de eszembe nem jutna valakiket napi szinten ezekkel terhelni. Bár nekik az sem tűnik fel, hogy rólam kb semmit sem tudnak, mert sosem kérdezik meg azt sem, hogy vagyok.

Egyre jobban magamba fordulok, nincs kedvem senkihez már ezek miatt sajnos. Belefáradtam, hogy mindig én legyek a megértő, érdeklődő ember.

Hogy lehet bírni ezt a folyamatos panaszkodást?

2022. dec. 19. 08:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezek az emberek senkivel nem törődnek, csak saját magukkal. Ha megpróbálnál beszélni a saját gondjaidról, azonnal hárítanának. Jól tetted, hogy nem nyitottad meg az üzeneteiket, le kell építeni őket.

N

2022. dec. 19. 08:46
 2/12 anonim válasza:
33%
Ököllel.
2022. dec. 19. 08:54
 3/12 A kérdező kommentje:

#1:Nagyon jól mondod! És sajnos azt veszem észre, hogy az én napjaimra is egyre jobban rányomja a bélyegét ez az egész. Komolyan egyetlen ember sincs, akivel lehetne vidámabb témàkról beszélni.

Azt bìrom, hogy a karácsonyra is azt mondják, hogy nem várják, mert tavaly is rosszul sikerült stb. Ez már egy vicc komolyan.

#2: Hàt kb..

2022. dec. 19. 08:59
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
Én csak hallgatom, naponta 5-6 ilyen van. Én is tanulhatok belőle, nagyon fontosnak tartom hogy figyeljek másokra.
2022. dec. 19. 09:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És gondolj bele, hogy szerencsés vagy, hogy üzeneteket kapsz az ilyen retardoktól. Munkahelyen, ahol össze vagytok zárva manapság az a divat, hogy odajön, és tolja a képembe a mobilját a képeivel, meg a sztorijaival, ha érdekel, ha nem.
2022. dec. 19. 11:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én simán leépítem ilyenkor. Vagy megmondom hogy fárasztó az állandó panaszkodása. Vagy passzív-agresszív módon elárasztom az életem boldog pillanataival.

Pl

A: Szia!

B: Szia! Hogy vagy?

A: Pocsékul. A barátnőmmel sokat veszekszünk meg fáj a fejem. És megbuktam másodszor is anatómiából. Kivagyok a vizsgaidőszak miatt. Nálad mi a helyzet?

B: Fhuu, sajnálom. Akkor kitartást és sok sikert a harmadik vizsgához. Frontváltozás? Szegény Kata [nevezzük így a barátnőt] is megbukott valamiből. Hát nehéz, de biztos megoldjátok. Nálam minden szuper, most megyünk Sárival [nevezzük így a barátnőmet] borkóstolóra meg lefoglaltunk tavaszra egy aranyos szállást Szlovéniában. És képzeld, tök jól sikerült az az állásinerjú, kaptam is ajánlatot tőlük. Ha minden jól megy kedden végzek a vizsgáimmal. Már nagyon várom, hogy találkozzunk.

2022. dec. 19. 11:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell birni. Offolni kell az ilyen embereket. Meloba az ilyen panaszkodos kollegakra raszolok ha sokaig nyomjak vagy surun, h en ezt leszrom.. nem erdekel a hisztie meg ne huzzon le engem is. Dolgozzon vagy menjen haza, valtson melot vagy amit akar
2022. dec. 19. 12:05
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Most te is panaszkodsz.

Amúgy nyíltan megmondod hogy bocs de nem vagy olyan állapotban, hogy mások panaszkodására is reagálj.

Ha nem tudsz egyenes lenni, akkor meg kezdj magadról beszélni, az emberek 90%-a ettől elillan mint a gőz.

2022. dec. 19. 13:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

6

Én A helyében pont ennyit is várnék el. Ha kérdezi valaki mi újság, akkor minek hazudjak, ha éppen nincs jó, de nem kell túlreagálni, meg nekiállni faggatni se.

2022. dec. 19. 13:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, #8-as jót mondott, kezdj el magadról beszélni, esetleg siránkozni, és el fog tűnni, mert mások sorsa nem érdekli.

#1 vagyok

2022. dec. 19. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!