Gyerek nélkül lehet boldog életet élni?
Mert izgalmas nekik. Magukból indulnak ki. Nem tapintatosak. Nem minden ember tökéletes, sőt...
2022. dec. 18. 14:18
Lehet, én nem is lennék alkalmas arra hogy gyereket neveljek. Nem valami jó a mentális egészségem és türelmem sincs. Nem mindenki alkalmas. De ha akarnék sem lenne nő aki szülne nekem szóval ennyi. Azzal meg nem kell foglalkozni ki mit mond, semmi közük ki hogy él.
2022. dec. 18. 14:18
13/30 A kérdező kommentje:
ma 14:18
"türelmem sincs."
A társadalom szerint kötelező pedig a türelem és ez csak kifogás állitólag.
#10 Mert annyira hülyék, hogy képtelenek felfogni, hogy nem mindenkinek azok az igényei, mint nekik. Ha ők akarnak/akartak, akkor biztosan te is akarsz, ezért kérdezgetik, hogy na, na, mikor lesz már gyerek?
2022. dec. 18. 14:25
A gyerek nem egyenlő a boldog élettel, mindenkinek attól lesz boldog az élete amibe megtalálja a boldogságot.Van akinek ez a vágya és a gyerek boldogság, de van aki egyáltalán nem szeretne és sokkal jobban érzi magát úgy hogy pl. van egy párja és el járnak mindig szórakozni, bulizni stb. (most mondtam egy példát) nekik ez a boldogság, de mindenkinek mást jelent és ez így van jól. De tényleg nagyon durva az a nyomás meg bunkóság nagyon sok ember és a társadalom nagy részétől, hogy jajj mindenképp kell legalább 2-3 gyerek minden családba, jó lesz neked bla bla, hadd döntsem el én, hogy nekem mi a jó és mitől vagyok boldog. Én nagyon szeretem a gyerekeket, de így jobban belegondolva nem szeretnék én se, nagyon nagy felelősség,akkor már nem csinálhatod azt amit szeretnél az életbe, el veszted a "szabadságod" stb. Meg azért elég sokan vagyunk a földön, nagyon durván túl van népesedve, ha minden egyes ember a földön több gyereket is vállalna az egyenlő lenne kb a föld és emberiség végével is, nincs annyi területünk és erőforrásunk ilyen sok emberre. Úgy hogy a lényeg szerintem ez így van pont rendjén. Kínába is nagyon sokáig nem véletlenül volt szabályozva, hogy egy család maximum egy gyereket vállalhatott, 40 éven át volt életben ez a törvény és amelyik családnak mégis lett második gyereke akkor forintba átszámolva kb. 40 millió forintra büntették őket.De ezt a törvényt egy éve valamiért eltörölték..
2022. dec. 18. 14:34
És mit gondolsz, miért törölték el?
Mert rájöttek, hogy kezd előregedni a társadalom...
2022. dec. 18. 14:45
15-ös vagyok. Afrika pl ott a fiatalok vannak nagyon nagy arányban többségben. A lényeg, hogy olyan veszély nem fenyeget és szerintem soha nem is fog, hogy azért halnánk ki, mert nem születne elég gyerek. Mindenki tegye azt ami boldoggá teszi és ennyi 🙂
2022. dec. 18. 14:50
Lehet boldog életet élni akkor is, ha van gyermeke az embernek és akkor is, ha nincsen. Sokan nem is szeretnének gyermeket vállalni.
2022. dec. 18. 15:07
19/30 A kérdező kommentje:
15-ös kommentelő nagyon jól fogalmazol,tényleg grat
Lehet. Mi kell hozzá?
Személyiség.
A legtöbb szülőnek a gyereke a személyisége. Gyerek nélkül üresek. Unalmas emberek. Nem érdekli őket semmi, nincs hobbijuk.
szeretni kell magad.
A szülők nem tudnak egyedül lenni. Társfüggők. Mindig kapcsolatban kell lenniük / ha ez nem lehetséges akkor a gyerekkel vannak "kapcsolatban".
Hány olyan anyuka van akinek a fia az élete szerelme. Anyuka azt mondja hogy ő a fia életében a legfontosabb nő stb. Sorolhatnám. Tiszta beltenyészetes gondolkodás.
Na de érted a lényeget. Valaki kell nekik. Nem tudnak egyedül lenni mert akkor megöli őket a magányosság.
Aki elégedett az életével, szereti magát az nem fél egyedül lenni.
2022. dec. 18. 15:28
További kérdések: