Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit magyarazzák ki állandóan...

Mit magyarazzák ki állandóan hogy a pénz nem boldogit?

Figyelt kérdés

Engem se a pénz boldogit, hanem amit veszek rajta..ilyen aranyköpések..

Mindez akkor is a pénzhez köthető.

2022. dec. 16. 09:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
53%
Aki szerint nem boldogit annak diktalom a kartyaszamom es johet ide 😀 leveszem en a terhet
2022. dec. 16. 22:43
 22/27 anonim ***** válasza:

"csoró vagy szerintem,és már kinodba irsz ilyen hülyeségeket"

Nem vagyok csóró, és hülyeséget sem beszélek, csak nem megy át, amit mondok. A mondás azt jelenti, hogy a pénz egy eszköz, ami hozzásegít a céljaidhoz, de nem lehet önmagában cél. Ha nincs cél, a pénz magában nem boldogít.

Pl a #20-asnak nagy vágya volt egy szép autót hajtani, amihez a pénz hozzásegítette. Nem a pénz tette boldoggá, hanem az autója, amit viszont pénzen vett, tehát végső soron áttételesen mégis az boldogította - ezt mondtad te is. Ezzel egyetértek, és a szólás sem ezt tagadja.

Csomó ember csak hajszolja a még többet, a még jobbat, és sohasem elégedett. Ilyenkor lehet akármennyi pénzed, nem leszel boldog. Sok ember nem úgy van, mint a #20-as, és pár év múlva már unja az autóját, és még újabbat akar. Egy haveromnak volt 40 millió készpénze, abból vett házat, és folyamatosan panaszkodik, hogy még ennyit rá kell költeni, miközben fél Magyarország a fél karját adná oda az ő helyzetéért, hogy jelen helyzetben hitel nélkül van saját háza. Valahogy nem tette boldoggá a pénz.

Amikor elkezdtem dolgozni, azt gondoltam, hogy ha kb kétszer ennyit tudnék keresni, akkor mennyire boldog lennék. Most az ötszörösét keresem annak az összegnek, és most is azt érzem, hogy kétszer ennyivel lennék boldog. De már tudom, hogy nem leszek tőle boldogabb. Nekem is be kellett látnom, hogy nem a pénz hiányzott a jóllétemhez. Nekem ezt jelenti ez a mondás.

2022. dec. 18. 15:22
 23/27 anonim ***** válasza:

Még eszembe jutott néhány gondolat: olvastam egy cikket valahol, hogy az USA-ban végeztek egy kutatást, mennyire boldogít a pénz. Az jött ki, hogy egy bizonyos összegig az elégedettség szintje együtt nő az anyagi helyzettel, de van egy szint, ami után egyre kevesebbet kezd el hozzátenni a boldogsághoz.

Ha a pénz hiánya határozza meg a mindennapokat, mert nincs belőle elég, akkor a több pénz = kevesebb aggódás, nagyobb biztonság = boldogabb élet. Ezen a szinten a pénz valóban boldogít. Ezzel szemben van a tipikus középosztálybeli élet, amikor az a kiindulási alap, hogy pénzből van elegendő a megélhetéshez és marad belőle pihenésre, hobbira. Itt a több pénz már nem hoz akkora érzelmi többletet.

Amit viszont igazán az érdekesnek találtam, hogy az jött ki a kutatásból, hogy az e fölötti a több vagyon fokozatosan elkezd ellentétesen hatni. Ilyenkor a vagyon igazgatásával, fenntartásával járó stressz gyakran meghaladja az életminőséghez hozzáadott értéket.

Az jött ki, hogy Forintra vetítve úgy a havi 2millió Forintos bevétel az, ameddig még nő az elégedettség szintje, ez az a pénz, amiből már kényelmesen mindent meg tudsz magadnak finanszírozni. Az e fölötti bevételek már nem tesznek hozzá a jólléthez, inkább a stresszintet növelik. Gyanítom, Magyarországon ennél kevesebb is lehet ez az összeg - bár jelen infláció mellett nem tudom, meddig -, de kiindulási alapnak jó.

Szóval kijelenthető, hogy ez a mondás nem az átlagos magyar kisembernek szól, aki legnagyobb valószínűséggel az első kategóriában éli a mindennapjait. Ha hozzá odamegy egy középosztálybeli, vagy egy gazdag ember, hogy "figyelj tesó, ne hajszold ennyire a pénzt, a pénz nem boldogít", érthető, hogy ki akarja kaparni a szemét. Ettől még a mondás nem kimagyarázás, meg nem átverés, hanem egy féligazság.

2022. dec. 19. 08:41
 24/27 anonim ***** válasza:
A pénz lehet nem boldogit,de én azért inkább sirnék egy lexusz kabrió volánja mögött,mint egyedül a szobámban :D
2023. jan. 10. 22:08
 25/27 anonim ***** válasza:
24: Valami más értelmesebb dologra nem vágysz?? Mindig csak az "ótó"...
2023. jan. 10. 22:15
 26/27 anonim ***** válasza:

Ótók és a cicák!

yes

De tudod milyen cicákra gondolok?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

2023. jan. 10. 22:23
 27/27 anonim ***** válasza:

26: Jajj. :D

24 voltam :P

2023. jan. 10. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!