Mit magyarazzák ki állandóan hogy a pénz nem boldogit?
Engem se a pénz boldogit, hanem amit veszek rajta..ilyen aranyköpések..
Mindez akkor is a pénzhez köthető.
Ez nem kimagyarázás, hanem leegyszerűsített féligazság. A mondás arra utal, hogy az, hogy az ELEGENDŐ pénz HIÁNYA a boldogTALANságnak forrása, nem jelenti azt, hogy több pénz = több boldogság. Az előbbi igaz, utóbbi nem.
Egy bizonyos szintig az emberi elégedettség szintje együtt mozog az egzisztenciális szinttel, ez a szint pedig az, ahol az egy kényelmes, stabil, biztonságos élethez elég. Azon felül a több pénz egyre kevesebbet ad hozzá az elégedettséghez, majd egy idő után egyenesen hajlamos átfordulni, és inkább problémaforrássá válni, bármilyen fura.
Szóval a pénz nem boldogít, de ha nincs, az nagyon rossz.
No, pont olyanokról szól ez a szólás, amit a #13-as mond. Baromira nem oldódna meg minden problémád.
A lottónyertesek úgy kétharmadának tönkremegy az élete a győzelem után. Nemhogy boldogok nem lesznek, de sokan egyenesen rácsúsznak valamilyen függőségre, a vagyon pillanatok alatt elherdálják és még el is adósodnak. Pedig az nem 50-100 millió forint...
Ebből az egy hozzászólásból aztán sok mindent le lehet szűrni 🤣
Nyilván jól jönne a lottóötös is, de pont elég lenne az 50-100 millió, hogy az álmaimat meg tudjam valósítani. Család, lakás, kocsi, ezek már megvannak, engem tényleg boldogítana az a pénz.
"elég lenne az 50-100 millió, hogy az álmaimat meg tudjam valósítani"
És utána?
Mi lenne utána? Boldog lennék!
Vagy mire gondoltál? Utána már más álamim lennének? Lehet ezt a végtelenségig görgetni, csak felesleges.
"Utána már más álamim lennének?"
Szerintem igen, vagy más álmaid lennének, vagy ürességet éreznél, de boldog nem lennél néhány hétnél tovább. Egyszerűen így működünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!