Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit magyarazzák ki állandóan...

Mit magyarazzák ki állandóan hogy a pénz nem boldogit?

Figyelt kérdés

Engem se a pénz boldogit, hanem amit veszek rajta..ilyen aranyköpések..

Mindez akkor is a pénzhez köthető.

2022. dec. 16. 09:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%
Igen a pénz boldogit. Egy szegény embernek pénz nélkül nem marad neki semmi csak az állandó fizikai robot munka, betegség, magányosság.
2022. dec. 16. 12:54
 12/27 anonim ***** válasza:
35%

Ez nem kimagyarázás, hanem leegyszerűsített féligazság. A mondás arra utal, hogy az, hogy az ELEGENDŐ pénz HIÁNYA a boldogTALANságnak forrása, nem jelenti azt, hogy több pénz = több boldogság. Az előbbi igaz, utóbbi nem.

Egy bizonyos szintig az emberi elégedettség szintje együtt mozog az egzisztenciális szinttel, ez a szint pedig az, ahol az egy kényelmes, stabil, biztonságos élethez elég. Azon felül a több pénz egyre kevesebbet ad hozzá az elégedettséghez, majd egy idő után egyenesen hajlamos átfordulni, és inkább problémaforrássá válni, bármilyen fura.

Szóval a pénz nem boldogít, de ha nincs, az nagyon rossz.

2022. dec. 16. 14:34
 13/27 anonim ***** válasza:
22%
Dehogynem boldogít. Én például kifejezetten boldog lennék, ha lenne pluszban 50-100 millió forintom. Az összes problémám megoldódna.
2022. dec. 16. 14:47
 14/27 anonim ***** válasza:
34%

No, pont olyanokról szól ez a szólás, amit a #13-as mond. Baromira nem oldódna meg minden problémád.

A lottónyertesek úgy kétharmadának tönkremegy az élete a győzelem után. Nemhogy boldogok nem lesznek, de sokan egyenesen rácsúsznak valamilyen függőségre, a vagyon pillanatok alatt elherdálják és még el is adósodnak. Pedig az nem 50-100 millió forint...

2022. dec. 16. 15:01
 15/27 anonim ***** válasza:
32%

Ebből az egy hozzászólásból aztán sok mindent le lehet szűrni 🤣

Nyilván jól jönne a lottóötös is, de pont elég lenne az 50-100 millió, hogy az álmaimat meg tudjam valósítani. Család, lakás, kocsi, ezek már megvannak, engem tényleg boldogítana az a pénz.

2022. dec. 16. 15:03
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

"elég lenne az 50-100 millió, hogy az álmaimat meg tudjam valósítani"

És utána?

2022. dec. 16. 15:18
 17/27 anonim ***** válasza:
32%

Mi lenne utána? Boldog lennék!

Vagy mire gondoltál? Utána már más álamim lennének? Lehet ezt a végtelenségig görgetni, csak felesleges.

2022. dec. 16. 15:24
 18/27 anonim ***** válasza:
27%

"Utána már más álamim lennének?"

Szerintem igen, vagy más álmaid lennének, vagy ürességet éreznél, de boldog nem lennél néhány hétnél tovább. Egyszerűen így működünk.

2022. dec. 16. 15:33
 19/27 A kérdező kommentje:
18-as kommentelő csoró vagy szerintem,és már kinodba irsz ilyen hülyeségeket..
2022. dec. 16. 21:52
 20/27 anonim ***** válasza:
66%
#18: 5 éve van meg álmaim autója, ugyanúgy örülök neki azóta is...
2022. dec. 16. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!