Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért éri meg a hidegben 3000...

Miért éri meg a hidegben 3000 ft-os kürtőskalácsért állni kilométer hosszú sorban egy karácsonyi kupleráj vásárban?

Figyelt kérdés

Nézem, ott a bódő kürtőskalács, 3000 ft. Baráti ár.

Nálunk az OBI előtt ugyanez 600 ft. de az ugye "faluhelyen" van és nem a puccos Pesten.

És kilométeres sor kígyózik este a hidegben 3000-ért??

Bammeg ezek mind megőrültek?

2022. dec. 13. 08:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
84%

Miután kockára fagyott állapotodban betolnak a lakásodba jó szándékú emberek, a fűtetlen lakást is Hawaii-nak fogod érezni! :D

Otthon, deres otthon! :D

2022. dec. 13. 10:09
 32/62 anonim ***** válasza:
95%

Hol van vidéken kürtős kalács 600-ért? Csak mert a hétvégén fél Magyarországot bejàrtam, de nem láttam sehol sem. :D

Egyébként én egy 600 Forintos kürtős kalácsért sem állnék sorban, ha már 4 ember vár valamire az nekem sok és inkább lemondok róla.

De ha valaki 3000-ért akar venni, akkor vegyen, amíg van kereslet addig van kínálat is.

2022. dec. 13. 10:50
 33/62 anonim ***** válasza:
87%
Az emberek szeretik szórni a pénzt, szeretnek szórakozni, a pillanatnak élni, és ebbe az is beletartozik, hogy meglátják a kürtőskalácsot, megkívánják, megveszik. Ezek nem logikus döntések, hanem impulzus alapúak, mint mikor a részegen táncoló pasi lesmárolja a vele táncoló nőt, akkor is, ha egyébként nem kifejezetten az esete.
2022. dec. 13. 13:21
 34/62 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem tudom Szolnokon Obi előtt 1500
2022. dec. 13. 13:23
 35/62 anonim ***** válasza:
95%
nálunk 1200 volt a nagyobbik
2022. dec. 13. 14:26
 36/62 anonim ***** válasza:
96%
10 évvel ezelőtt talán még volt haccázé', de azok az idők mán elmúlottak, komám.
2022. dec. 13. 14:32
 37/62 anonim ***** válasza:
97%

A "puccos Pesten" van ~400 ft-ért is kürtőskalács a Nyugatinál, a Lehel térnél, Deák aluljáróban, Árpád híd aluljáróban, és az Oktogonon. És lehet, hogy még máshol is, de ezekről tudok.

Egyébként 3000 ft-ot én sem adnék ki egy kürtőskalácsra, de megértem azt, aki egy évben egyszer igen, mert tök hangulatos decemberben Karácsonyi vásározni, karácsoniy zenéket hallgatni, forralt borozni a feldíszített városban. Bár én személy szerint nem szeretem a forralt bort, úghyogy én kávét fogok venni, amikor megyünk majd, szintén túlárazott, de egyszer megéri.

2022. dec. 13. 14:53
 38/62 anonim ***** válasza:
97%
Mert a karácsonyi vásárban szól a zene, addig sem kell otthon áramot fogyasztani a hangfallal. Meg amíg tart a sor, nem kell otthon fűteni. Megéri teljesen.
2022. dec. 13. 15:03
 39/62 anonim ***** válasza:
100%
Mert 1, sokan úgy gondolják, hogy egyszer "megérdemlem"; 2, van rá mani; 3, nem akarr a csordából kimaradni; 4, olyan menő ez a dolog.
2022. dec. 13. 20:03
 40/62 anonim ***** válasza:
0%

Büdös életben nem adnék 3000 ft-ot egy kürtöskalácsért, én nem voltam pedig fillérb._zó, de ami most megy az mindennek a teteje, ezek az emberek 10 ezer ft-ért is megvennék a kalácsot, csak mert "megtehetem", hát én inkább nem eszek semmit, elmebeteg világ van. A karácsony amúgy nagyon nem arról szól, hogy tudjuk lehúzni a másikat és nem a piacost akarom ezzel szidni, már eleve őket is lehúzzák a bérleti díjjal, az egyszer biztos, hogy semmi keresztényi nincs ebben a mélyen keresztény országban még karácsonykor sem.

Az inflációt mi gerjesszük azzal, hogy nem csökkentjük a fogyasztásunkat, ha valamit megveszel most 3000-ért, az jövőre lesz 5 és így tovább és hidd el hogy lesz az ár ami fájni fog akarmennyit is keresel, még ha nem is a kürtöskalácsnál. És amúgy ez a menő, erre verni, hogy pénzesként most még azt meglehet tenni amit eddig a proli is megtudott?

2022. dec. 16. 02:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!