Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire feledékeny hogyan...

Ennyire feledékeny hogyan lehet bárki is?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nonszensz, de ez valós történet nem kitalált.

Van egy ismerősöm, gyakran feledékeny és sokszor úgy el van a maga gondolataival hogy azt sem tudja mi van körülötte.

Na a lényeg, hogy van egy kis kocsija amit nagyon ritkán használ, többnyire a garázsban áll ahová ő is csak ritkán megy ki. Ma ijedten hív, hogy eltűnt a kocsi a garázsból, ellopták. Mondom hogy olyan nem létezik. Rá pár órával felhívta egy másik ismerősét is, az meg mondta hogy az imént látta az egyik városi bolt parkolójában.

Utólag kiderült hogy még múlt hét végén elment kocsival a boltba csak valami apróságért, míg az üzletben volt elfelejtette hogy kocsival ment és az üzletből elment gyalog haza, mostanáig meg be sem tette a lábát a garázsba, fel sem tűnt neki egészen mostanáig.

Hogyan lehet valaki ennyire feledékeny? Ennyire elvonja a környező dolgokról a gondolata?

2022. dec. 12. 20:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egészségügyi oka is lehet.
2022. dec. 12. 20:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Pedig nem idős, 42, szóval szerintem korai hogy egészségügyi oka legyen.
2022. dec. 12. 20:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindig gyalog megy boltba, most meg kocsival ment, simán átállt autopilótára az agya, és rutinból hazasétált, mi ezen a meglepő?
2022. dec. 12. 20:56
 4/15 A kérdező kommentje:
#3 Épp ellenkezőleg, legtöbbször kocsival megy a boltba.
2022. dec. 12. 20:59
 5/15 anonim ***** válasza:
47%
Csak nehogy a pirosat zöldnek lássa.
2022. dec. 12. 21:01
 6/15 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, gyógyszert szed. Ez okozhat feledékenységet. Van ilyen.
2022. dec. 12. 21:05
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem korfüggő, fiatalon is lehet egészségügyi probléma. Vagy csak stressz, hajtás, sok egyéb dolog.

Én 30 felett vagyok, megmondom őszintén rohadt szétszórt tudok lenni, elindulok le a kocsihoz kulcs nélkül, ha nem a megszokott helyre rakom ki a lakás kulcsot, telefont, akkor ott is felejtem és mehetek érte.

Kocsival nem egyszer volt már, hogy nem a megszokott helyekre parkoltam, és kerestem, hogy hová lett. Vagy a házunk előtt nem szokott hely lenni, így a közeli áruház parkolójában szoktam hagyni. Legutóbb már elsétáltam oda és ott ugrott be, hogy nem is ott állok vele.

2022. dec. 12. 21:07
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"Csak nehogy a pirosat zöldnek lássa."

Itt nem arról van szó, hogy nem látsz, hanem hogy nem emlékezel.

Teljesen más történet a kettő.

Én akár gyalog akár autóval hajlamos vagyok arra, hogy elgondolkozom és egyszer csak leesik, hogy már ott vagyok ahova indultam.

Vagy például sétálok, elkezdek gondolkozni valamin és nem az útra figyelek, nem tudnám visszaidézni az elmúlt 100 métert mondjuk.

De miközben megyek látom, tudom mi van előttem, érzékelem a külvilágot, csak nem marad meg emlékként.

De például régen tudtam filmezés mellett tanulni, olvasni, közben tudtam, figyeltem mi van a filmben is. Vagy beszélgettem órán, a tanár rám szólt és szó szerint visszamondtam, mit mondott.

Mostanra ez a többirányú figyelmem teljesen megszűnt, elkezdek netezni, közben mennek a sorozat részek és csak megy-megy-megy de nem figyelek rá.

2022. dec. 12. 21:13
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell idősnek lenni ahhoz, hogy valakinek valami defekt legyen az agyában.
2022. dec. 12. 21:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én simán elindulok a városba, majd lefordulok rutinból balra, mert minden nap arra megyek dolgozni, egyszerüen megyek megszokásból, holott a város jobbra lenne.
2022. dec. 12. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!