Konkrétan mi számít kétszínűségnek?
Tettem már fel hasonló kérdést, de a válaszok nagyon ellentétesek azokkal az érzésekkel, ami bennem zajlik. Sok ember az irígységgel azonosítja, meg azt tartják kétszínűnek aki mást mond az ember szemébe, és mást a háta mögött. Nálam nem ez van. Például a munkahelyemen az előző csoportvezetőm elég kakastermészetű volt. Szeretette mindenkinek sértően mondani a véleményét, de ő nem fogadott el semmi kritikát, mert rászólt fejezze be, meg ne csinálja a feszültséget. Így nehézkesen lehetett neki megmondani az őszintét. Vannak emberek, akik nem tűrik, ha őszinte valaki, és nem hagyják. Kerülik a kontaktust vagy ők kiabálnak. Ha valakivel megoldatlan a konfliktusom valakivel, akkor egy harmadikhoz fordulok tanácsért.
Egyszer tovább vittem a dolgot egy nagyobb felettesnek, amin meg megsértődött. Végül máshová kérettem magam. Gyerekkoromban is próbáltak lebeszélni az egyenességről, mert ne cirkuszoljak, de próbálok mégis az lenni. Most hogy jobb? Ha egyenes valaki vagy nem? Én kétszínű vagyok?
A kétszínűség az az, amikor valaki neked pl azt állítja, hogy a zöld a kedvenc színe, de másnak meg azt, hogy a piros. De ezt csak nagyon átvitt értelemben. Azért csinálnak ilyet, hogy azt mondják amit a másik hallani akar és ezáltal megkedveltessék magukat.
Amit te csinálsz az korrektség. Viszont, vannak helyzetek amiket elkell engedni és tudni kell mi az a pont ahol be kell fogni és nem kell beleállni a konfliktusba. Ezeket a pontokat az intelligens ember könnyen felismeri.
Nem.
Ha egy nálad magasabb beosztású úgy érzed, hogy visszaél a "hatalmával", ez így szerintem teljesen rendben van. Ha nem tudjátok megoldani, akkor tovább kell lépni.
Kétszínű az pl
Aki itt gyakorin 20 nőből 19 írja hogy imádja a macis alkatú pasikat. Nem kell neki kisfiú deszka. A valóságban meg csak a 65 kilós tini fiúkkal kerül kapcsolatba és már a 80 kilós férfit is dagadtnak tart és neten is ki offol ha ilyen keresi.
"2. Átvitt értelemben: Alakoskodó (személy), aki szemtől szemben mást mutat vagy mond, mint a személy háta mögött.
A kétszínű tanárnő a szülőknek másként adja elő az iskolában történteket, mint az igazgatónak. A kétszínű ember alapvetően gyáva szembenézni másokkal.
3. Átvitt értelemben: Viselkedésével megtévesztő (személy, állat), amely szándékával ellenkező külsőt mutat, leplezi a valódi szándékát; alattomos, alakoskodó.
Amikor az idegen meglátta a kétszínű kutyát, úgy gondolta, hogy semmi jót nem várhat tőle. A kétszínű macska hízelegve felmászott az ölembe, de valójában csak az ebédemet akarta megkóstolni. "
Te megpróbáltad megbeszélni azzal az emberrel a konfliktusodat, de ő nem volt rá hajlandó, ezért a felettesedhez fordultál. Ez korrekt problémamegoldás. Akkor lettél volna kétszínű, ha a jóembert hátbeveregetted volna, mondván "de ügyes vagy Józsikám, öröm veled a munka!" aztán elmentél volna a főnökhöz panaszkodni rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!