Vajon csenben, zenével, vagy dalszöveg nélküli zenével jobb tanuni?
Mondanak ilyet is, olyat is, hogy a jobb. Volt olyan kutatás, hogy csendben a leghatásosabb, mások pedig ennek az ellenkezőjét állították be.
Szerintetek?
egyénfüggő. És speciel a csendet szeretem, mert ha zenét hallgatok akkor figyelek a zenére. Olyan zenét nem hallgatok aminek nem tudom a dalszövegét, vagy legalábbis nem ismerem, ezért akaratlanul figyelni kezdek rá. nem tudok mellette koncentrálni. Így marad a csend.
Szöveg nélküli zene is irritáló lesz egy idő után
Nekem a szöveges zene.
Csendet nem lehet biztosítani mindig, zenét igen.
A szöveges zene erőteljesebb, jobban kiszorítja a külső hangokat, jobban ébrentart.
Nem figyelek a szövegre, mert zenészként számomra a szövegnek van a legkisebb értéke egy jó zenében.
Egyébként amúgy sem magolnom kell szerencsére, tehát akár énekelhetek is tanulás közben, nem hátráltat. Amikor prezentációt gyakorolok, akkor zavar a beszéd, de akkor is képes vagyok szöveges zene mellett gyakorolni.
Igen, kolis vagyok.
Nálam tantárgy és hangulatfüggői is.
Van olyan tárgy, ahol csendre van szükségem, van, ahol kell háttérzaj, vagy kedvenc zene, vagy ilyen "városi zajok esőben" szintű hanganyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!