Szerintetek miről szól Ákos "Minden most kezdődik el" c. szövege?
Dalszöveg
Lángoló ajtók
Izzadó falak
Egy perc és a hajtók
Ránk rontanak
Ők nem alszanak
Éberedj fel, kedves
Már közel járnak
Azt hittük nem lesz
Vége a világnak
Van hátra pár nap
Minden most kezdődik el
Ahogy dobban a szíved
Minden most kezdődik el
Ahogy hinni sem mered
Nem ringatlak már soká
Nem ringathatsz már soká
Meneküljünk máshová!
Az ég fölé, a föld alá..
Minden most kezdődik el
Aztán úgyis menni kell
Elfordul rólunk a fény
Aztán nincsen több remény
Ameddig látok
Felborult bábok
A sakktábla szélén
Az Idő végén
Fekszenek békén
Testek a járdán
Mint arcok a párnán
Tükröződve szépen
Hajnali fényben
A kiontott véren
Minden most kezdődik el
Ahogy dobban a szíved
Minden most kezdődik el
Ahogy hinni sem mered
Nem ringatlak már soká
Nem ringathatsz már soká
Meneküljünk máshová!
Az ég fölé, a föld alá..
Minden most kezdődik el
Aztán úgyis menni kell
Elfordul rólunk a fény
Aztán nincsen több remény
(Minden most kezdődik el
Minden most kezdődik el)
Minden most kezdődik el
Ahogy dobban a szíved
Minden most kezdődik el
Ahogy hinni sem mered
Nem ringatlak már soká
Nem ringathatsz már soká
Meneküljünk máshová!
Az ég fölé, a föld alá...
Minden most kezdődik el
Aztán úgyis menni kell
Elfordul rólunk a fény
A világ végéről?
Amúgy Ákoska dalainak nincs sok értelme,csak rakja egymás mellé a mondatokat hogy rímeljenek és kész.
Bírom mikor valaki valamit nem ért, aztán köhög.
Nagyjából az a lényeg, hogy akkor jössz rá arra, hogy ki mit ér, amikor már ba szhatod.
Ákos legtöbb száma simán érthető.
Nekem nincsenek ellenérzéseim Ákossal szemben, már úgy a személyét illetően. Nem szokott zavarni ha valakinek túl nagy az arca, van akinek még az is jól áll, bár neki pont nem. Ezzel a dallal sincs különösebb probléma, csak olyan érzése van tőle az embernek, mint mikor tinilányok képzelgéseit hallgatja az élet mélysötét oldaláról, amiről nem sok fogalmuk lehet. :) Nekem ezért nem tetszik. Lenne egy halmaz az Ákos rajongókra, meg egy a Twilight Saga rajongókra, a kettő metszéspontjában ott lenne a két csoport 85%-a én mondom, ja és a Szürke ötven árnyalatát kedvelőket is bele lehetne tenni. És igen, nem is a nagy szavakkal van baj, hanem a full üres nagy szavakkal: "Lángoló ajtók, izzadó falak". És még a hajtók is ránk törnek mintha az kevés lenne, hogy csak ég a ház. Te el tudod képzelni, hogy Ákost bármilyen értelemben is hajtók üldözték volna? :D Még átvitt értelemben sem látszik hitelesnek.
Arról akarna talán szólni, hogy valami véget fog érni, de még próbálja kitolni a maradék időt. Nyilván a nővel. És akkor jön azzal, hogy "Minden most kezdődik el..." mintha addig nem érne annyit az egész, ameddig meg nem érzi, hogy nemsokára vége. Ez mondjuk sokat elmond az emberről. A birtoklási hajlamáról leginkább. De nekem tetszik amúgy ez a rész: "nem ringatlak már soká, nem ringathatsz már soká, meneküljünk máshová, az ég fölé, a föld alá" ennyi, ettől eddig, talán a dallama miatt is, nem tudom. Ebből legalább kiérződik a féltés. Nem olyan nagy szavak vagy rímek, de őszinte érzelmeknek tűnnek. A "bújjunk egymás árnyékába" szövegre emlékeztet. De ilyen, hogy "kiontott véren..." hogy jön ez ide? Látszik, hogy üres sorokat kellett betömködnie szavakkal. Jönnek ezek a naccerű rímek: bábok-látok, szélén-végén-békén... köv. versszak ugyan ez, nem csak fárasztó, de már kínos hallgatni.
Annyira nehéz megérteni a szöveget, mint mikor hirtelen meg akarsz emelni egy nehéz súlyzót és kiderül, hogy levegővel van töltve. Első ránézésre olyan mintha tartalmat hallgatnál, és mikor keresed mi az, rájössz, hogy túl kevés. :( Én mondjuk sajnálom. Kinézem Ákosból, hogy ennél többre is képes lenne. Néha azért vannak jó gondolatai is.
Ez nem semmi. Ennyi 1 bites, faék egyszerűségű embert. Jaj.
A szám az 56-os időkbe helyezendő. Talán így már érthetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!