Miért van az, hogy pl. egy zeneszám dalszövegét el tudom mondani hibátlanul, viszont ha belegondolok, egyiket sem tudom miről szól?
Figyelt kérdés
Erre mostanában jöttem rá, és próbáltam figyelni a dalszövegre miközben hallgattam, de nem ment, inkább a dallamra figyeltem helyette.2022. máj. 15. 21:28
1/6 anonim válasza:
Hát ezért, mert inkább a dallamra figyeltél :D (valószínűleg az fogott meg először és megtanultad a szöveget a sok hallgatással)
2/6 anonim válasza:
Mert nem csak a zenének, hanem a nyelvnek is van dallama, és valamiért a szöveg hangzása hatással volt rád, ezért jegyezted meg.
3/6 anonim válasza:
Ez olyan mint a népdaloknál. Ott is a szöveg önmagában dallamos, ritmusos, plusz a dalnak a dallamára figyelsz, de ha belegondolsz, a legtöbb népdalt csak úgy ösztönösen énekelted, oviban, általánosban és gimiben is egyaránt, nem is figyelsz annyira, hogy miről szól, mi a szöveg.
4/6 anonim válasza:
Ha az hogy el tudod mondani hibátlanul, az azt jelenti hogy "ájdzsókmáj", "bikicsunáj", akkor azért nem tudod miről szól, mert azt sem tudod mit jegyeztél meg.
Nyilván így, mert ha helyes angollal / némettel / egyéb nyelven jegyezted meg, akkor tudnod is kell hogy mit jelent, miről szól...
5/6 A kérdező kommentje:
4-es, magyar számokra gondolok elsősorban.
2022. máj. 16. 11:44
6/6 anonim válasza:
Akkor nem értem hogy mi a gond. Kérdésedben azt írtad, tudod a szövegét de nem tudod miről szól. Ez hogy akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!