Tényleg velem van a baj, ha szerintem egy gyerek ugyanannyit ér, mint egy felnőtt?
Valamennyire off topic, de úgy gondolom hogy ez még inkább üt majd egyet az egodon: volt valami felmérés arról hogy ki iránt érezik az emberek a legtöbb empátiát, és nem csak a kisgyerek, de még a kutyák is messze lekörözték a 30 éves felnőtteket. :~)
Ez magyarázat arra ami az egyik válaszolónak szúrja a szemét; hogy miért emelik ki a hírekben a gyerek áldozatokat/sérülteket. Ha csak arról írnának hogy 40 ember meghalt egy piteevő verseny közben, az nem ragadná meg a többség figyelmét, hiszen c'est la vie, ilyen az élet, nincs olyan nap amikor ne halna meg valaki. Ha viszont odaírják hogy egy gyerek is volt köztük, akkor már aktiválódik az olvasóban az empátia, jobban figyel arra amit olvas. Ha versengeni akarsz a figyelemért, akkor meg kell említened a gyerekeket.
Egyébként engem sem érdekelnek különösebben a gyerekek. Ha néha megmurdel egy, hát istenem, mit lehet tenni... Viszont soha az életben nem lovallnám bele magam ennyire a féltékenységbe a megkülönböztetett figyelemért, amit a gyerekek kapnak, mert nem vagyok annyira labilis mentálisan. Ha az emberek nagy részének fontosabb a gyerek élete mint a felnőtté, az az ő dolguk, engem nem érdekel. Valamilyen szinten talán még érthető is, hiszen az egyik legalapvetőbb ösztönünk az utódok védelme.
"nem fogják fel a tetteik súlyát"
De akkor ezek szerint már van különbség gyerek és érett felnőtt ember között.
Én például nem értem 10-11-es gyerek válaszolók gyerekgyűlöletét.
Valahol érthető, hogy balesetben megrázóbb ha kiskorú, gyermek az áldozat. De ugyanúgy elmondják ha idősek, középkorúak, fiatalok az áldozatok.
Nagyobb a hírértéke? Igen. Az emberek szeretik valamiért tudni a kisebb nagyobb részleteket, ki volt az illető, mi volt, stb.
Az állatos példa meg aztán égképp félremagyarázás. Most attól, hogy az állatot gyerek várja vissza, mégis miért ne lehetne az állat szeretett, teljes körű családtag?
Durva hogy árad belőletek a zsigeri rosszindulat, ennyire szar az életetek?
A gyerekek az én számomra mindig is sokkal többet fog érni mint egy felnőtt, vagy akár egy idős.
Buszon, vagy bárhol hamarabb adom át gyerekeknek az ülőhelyem mint egy idősnek. Mert sokkal jobban megérdemli.
Mert többet ér egy gyerek élet mint egy felnőtt.
Magamnál is előrébb tartom egy gyerek életét.
Ha egy gyereknek az élete, vagy egy másik ember élete lenne a tét, és az én életem árán tudnám megmenteni valamelyiket. Én a gyereket mentem meg. Mert ő neki még sokkal több ideje van itt a földön mint egy felnőttnek. És sokkal több mindent tud megcsinálni.
"másik 10 felnőtt már nem is fontos?!"
Az a baj, hogy elborult aggyal és tele gyűlölettel úgy adod elő, mintha erről lenne szó, pedig nem erről van szó. Egyszerűen csak megrázóbb egy gyerek halála az átlag számára. Ami nem azt jelenti hogy a felnőtt le lenne szarva.
De tök mindegy az itteni gyerekgyűlölők majd úgyis lepontoznak, ti dolgotok, ti életetek, de szar lehet ennyi gyűlölettel élni.
Én nem gyűlölettel élek. Egyszerűen csak gyerek központú ember vagyok 23 évesen, és mellett edző. Úgyhogy gyerekekkel vagyok körül véve minden nap.
Úgyhogy, nekem egy gyermek élet sokkal fontosabb lesz mindennél. Még a sajátoménál is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!