Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki hazaköltözött nyugatról,...

Aki hazaköltözött nyugatról, miért tette?

Figyelt kérdés
Nem lett ott jobb az élete?

2022. nov. 21. 18:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
#10 Jónak kell lenni a szakmádban, és akkor keresni fognak ott is. Amúgy az irodai meló nem csak IT-t jelent. És az IT is nagyon szerteágazó, és óriási szegmenst tölt be a munkaerőpiacon, nagy a munkaerőhiány és ez nem fog csökkenni a jövőben, sőt. Amúgy meg sztem nem az a lényeg, hogy irodai legyen a meló, hanem az, hogy ne csicska munkát kelljen végezned, hanem akármilyen szakmában valami jobb pozícióba/munkakörbe kerüljél. Persze ehhez tapasztalat is kell meg motiváció, meg hogy érdekeljen, amit csinálsz.
2022. nov. 21. 21:00
 12/19 anonim ***** válasza:
63%

#2 #3

A kulfildiek csökkentik a béreket mert tudják h a magyarok a semmiért dolgoznak.

Korábban napi 8 al megvolt burkolonak 1500 2000 eur ma meg napi 12 16 órával. Mert a hülye magyar rohan és megy es csinálja.

A kulfoldiek sem hülyék.

2022. nov. 21. 22:02
 13/19 anonim ***** válasza:

Nyilván azért van munkaerőhiány az IT-ban, mert nem mindenki képes kitanulni magas szinten. Tehát aki erre nem képes, annak hiába papolsz, hogy na de munkaerőhiány van, menj oda. Képtelen lesz rá.

2022. nov. 22. 00:25
 14/19 anonim ***** válasza:

"azért van munkaerőhiány az IT-ban, mert nem mindenki képes kitanulni magas szinten"

De itt ezen a GyK fórumon mindenki a legmagasabb szinten űzi ezt a szakmát, nélkülözhetetlen szaktudással, ami nélkül a cége tönkremenne vagy lemaradna a piacon. Akkor hogyhogy mégis hiány van?

2022. nov. 22. 08:07
 15/19 anonim ***** válasza:
10%

"Nem lehet mindenki IT-s."

De igenis lehet. Ebben van a pénz, ez a jövő, ezt kell csinálni mindenkinek. Akár másodállásban.

2022. nov. 22. 08:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Én például krónikus beteg vagyok, itthon százezrek mennek magánorvosokra és sajnos fogorvos is kell. Vajon így se jobb kint? Csak azt hallani, de hivatalos forrásokból is, hogy kint milliószor jobb az egészségügy.
2022. nov. 22. 08:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Akarhatom én csinálni főállásban is, ha még a legalapabb Java-programozást se sikerült felfognom/elsajátítanom.

Mondjuk beszélek két idegen nyelven felsőfokon, meg oldalakat idézek az Odüsszeiából, mert jó a memóriám, másnak meg ez elképzelhetetlen.

A szomszédom neg profin rajzol, de se nyelvet nem beszél, se a matek nem az erőssége.

Szóval, a lényeg, hogy az IT is egy speciális dolog. Kell hozzá bizonyos veleszületett gondolkodás, mint mindenhez.

2022. nov. 22. 08:47
 18/19 anonim ***** válasza:

De kint nem csak az IT-s él meg, mint itthon. Ott a bolti eladó is egész jól elvan, még ha nem is él nagy lábon. Illetve ott szerintem ha nagyon jó vagy valamiben-legyen az bármi is-, talán több a lehetőség a kibontakozásra. A Nobel-díjas tudósaink közül miért csupán egy kapta a díjat Magyarországon végzett kutatásaiért? Amúgy meg semmi nem lehetetlen. Én is azt hittem, hogy hülye vagyok a programozáshoz, a matekhoz, aztán eltelt 3-4 év, és most már egész jól megy. És mennek az idegen nyelvek is. Sőt, némi művészi érzékem is van. Szóval sok múlik az elhatározáson és a motiváción.

2022. nov. 22. 09:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyébként nem biztos, hogy mindenkinek megy a programozás.

Én nagyon rossz logikai készséggel belekezdtem, munka mellett 25 évesen kezdve sikerült kitanulnom (az egyetem még folyamatban), dolgozom benne, de már a második munkahelyen vannak problémáim a képességeim miatt.

2022. nov. 22. 09:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!