Aki hazaköltözött nyugatról, miért tette?
#2 #3
A kulfildiek csökkentik a béreket mert tudják h a magyarok a semmiért dolgoznak.
Korábban napi 8 al megvolt burkolonak 1500 2000 eur ma meg napi 12 16 órával. Mert a hülye magyar rohan és megy es csinálja.
A kulfoldiek sem hülyék.
Nyilván azért van munkaerőhiány az IT-ban, mert nem mindenki képes kitanulni magas szinten. Tehát aki erre nem képes, annak hiába papolsz, hogy na de munkaerőhiány van, menj oda. Képtelen lesz rá.
"azért van munkaerőhiány az IT-ban, mert nem mindenki képes kitanulni magas szinten"
De itt ezen a GyK fórumon mindenki a legmagasabb szinten űzi ezt a szakmát, nélkülözhetetlen szaktudással, ami nélkül a cége tönkremenne vagy lemaradna a piacon. Akkor hogyhogy mégis hiány van?
"Nem lehet mindenki IT-s."
De igenis lehet. Ebben van a pénz, ez a jövő, ezt kell csinálni mindenkinek. Akár másodállásban.
Akarhatom én csinálni főállásban is, ha még a legalapabb Java-programozást se sikerült felfognom/elsajátítanom.
Mondjuk beszélek két idegen nyelven felsőfokon, meg oldalakat idézek az Odüsszeiából, mert jó a memóriám, másnak meg ez elképzelhetetlen.
A szomszédom neg profin rajzol, de se nyelvet nem beszél, se a matek nem az erőssége.
Szóval, a lényeg, hogy az IT is egy speciális dolog. Kell hozzá bizonyos veleszületett gondolkodás, mint mindenhez.
De kint nem csak az IT-s él meg, mint itthon. Ott a bolti eladó is egész jól elvan, még ha nem is él nagy lábon. Illetve ott szerintem ha nagyon jó vagy valamiben-legyen az bármi is-, talán több a lehetőség a kibontakozásra. A Nobel-díjas tudósaink közül miért csupán egy kapta a díjat Magyarországon végzett kutatásaiért? Amúgy meg semmi nem lehetetlen. Én is azt hittem, hogy hülye vagyok a programozáshoz, a matekhoz, aztán eltelt 3-4 év, és most már egész jól megy. És mennek az idegen nyelvek is. Sőt, némi művészi érzékem is van. Szóval sok múlik az elhatározáson és a motiváción.
Egyébként nem biztos, hogy mindenkinek megy a programozás.
Én nagyon rossz logikai készséggel belekezdtem, munka mellett 25 évesen kezdve sikerült kitanulnom (az egyetem még folyamatban), dolgozom benne, de már a második munkahelyen vannak problémáim a képességeim miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!