Miért mondják finnyásnak, válogatósnak azt, aki nem mindent eszik meg?
Figyelt kérdés
Engem a világból ki lehetne kergetni ezzel a hozzáállással. Ha valakinek valami nem ízlik, nem szereti, akkor azonnal finnyás, válogatós az emberek többsége szerint. Miért nem értik meg, hogy ízlés kérdése, és az izlés az egyedi. Miért gúnyolódnak az emberek azokon, akik nem esznek meg mindent?2022. nov. 21. 16:14
1/14 anonim válasza:
Azt szokták finnyásnak, válogatósnak hívni, aki nagyon kevés dolgot eszik meg. Aki az olyat is annak hívja, aki csak néhány dolgot nem eszik meg, az nem ismeri a magyar nyelvet.
2/14 anonim válasza:
Ha valaki 3 félét eszik meg az nagyon fárasztó. Erre mondjak, hogy finnyás. Joggal.
Ha csak néhány fogast nem szeret, az természetes. Ilyesmire meg sosem hallottam, hogy bárki megjegyzést tett volna.
3/14 A kérdező kommentje:
Nem szeretem a pacalnak a szagát sem. A húsokat nem szeretem ha tocsognak a zsírban. Nem szeretem a túl fűszeres ételeket, a fokhagymát/hagymát. Ilyesmikre kell gondolni.
2022. nov. 21. 16:21
4/14 anonim válasza:
Lesz még olyan is, hogy ezeket a földről is megennéd.
5/14 A kérdező kommentje:
4-es na te megint gúnyolódsz. Nejed csak ennyire futja
2022. nov. 21. 16:28
6/14 A kérdező kommentje:
De majd ilyen alapon ha egyszer csak xart lehetne enni, gondolom te azt is megennéd a földről is...
2022. nov. 21. 16:28
7/14 anonim válasza:
#6:
Nem csak finnyás vagy, hanem még hisztizel is, mint egy gyerek. Bár lehet az is vagy. ^_^
8/14 Metionin válasza:
Mert nem fogják fel, hogy nem mindenkinek ízlik minden. Én is ki voltam kiáltva gyerekként finnyásnak meg anyám is állandóan panaszkodott, hogy hű de válogatós vagyok, pedig csak azt nem szerettem, ahogy és amit ő főz (tocsog a zsírban, nagyon sós, kövérjés, stb.) Kb. 3 kaja van a mai napig, amit szeretek az ő repertoárjából de egyébként rengetegféle kaját megeszek, csak másképp elkészítve, mint ahogy anno otthon elém rakták. Objektíven nézve akkor lehetne valakit finnyásnak nevezni, ha több százféle ételt kóstolna többféleképpen elkészítve és akkor sem találna neki valót. Egy átlag háztartásban elég kevés kaja váltakozik általában, ha valaki pont azokat nem eszi, attól még több száz másféle kaját szerethet.
9/14 anonim válasza:
Budapesten termeszetes,h nem eszel meg mindent. Senki se nevet ki erte!!!
Csak a falvakban ilyen elmaradottak,h minden szemetet beled akarnak tomni. Koltozz el onnan,kinotted ertelmileg azt ahelyet…
10/14 anonim válasza:
Hát kilőtted kb az átlag magyar kaják 90%-át, szóval igen, finnyás vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!