Mit lehet tenni az ellen, hogy nagyon válogatós vagyok? (ételekre gondolok)
Szerintem ha nem kényszerítenek rá arra, hogy nem lehetsz válogatós és punktum, akkor is megeszed a sárgaborsó főzeléket vagy a tojásos nokedlit, ha utálod, ha ez nincs, ha nincs a kényszer, akkor az is maradsz, amíg meg nem halsz.
Nyilván vannak helyezetek, ahol nincs apelláta: kórház (ha nem magánkórházba mész), iskolai menza, stb.
Én ma már csak pár étellel vagyok így, pl. tojásos nokedli, köménymagos tojásleves... de pl. rakott krumpliban semmi bajom nincs a tojással.
Nem kell változtatni az ízléseden, úgyis változik majd önmagától az idők folyamán.Az idősebbek közül sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ők mivel köpték nyakon a szüleiket gyerek vagy fiatalkorukban, mennyi mindentől idegenkedtek és hogy ne erőszakoskodjanak másokkal, hogy de ez finom, csak kóstold meg.
Nekem a bő zsírban főtt-sült ételek jelentettek problémát a távoli rokonságban, 18-19 évesen meg is bőgetett egy karácsonyi vacsora, úgyhogy én azt vallom, mindenki azt egyen ami fogára való.
Hát én semmi zöldséget és gyümölcsöt nem szeretek. A halat, gombát, túrót se szeretem. És van még pár dolog. :)
Egyedűl húst eszek meg kenyeret. Körettel. Ragadozó vagyok és kész. Senkinek nincs joga eldönteni mit egyek. :p
Erről nem te döntesz. Vagy finom vagy nem. Vendégségbe is megértik az emberek nincs ezzel baj. Általába amúgy a vendégnek szoktak főzni így olyat amit szeret. Max nem eszel. Vagy mond, hogy már ettél és tele vagy. De ne érezd rosszul magad azért mert nem szereted. Mond nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!