Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hagyjam ki a jövő heti konfere...

Hagyjam ki a jövő heti konferenciaszereplésem, így hogy nagyon nem vagyok jól mentálisan?

Figyelt kérdés
Sajnos ismét egy depresszív mélyponton vagyok, úgy érzem nem tudok felkészülni, mert nincs elég időm minden más kötelességem miatt és egyszerűen nem tudok ennyi energiát beletenni ebbe szellemileg ilyen rövid határidővel. :( Nagyon bánt a dolog, hogy le kell mondjak erről, de muszáj tiszteletben tartanom a határaimat is valahol úgy érzem. Gyakorlatilag egyetlen célom túlélni a napjaimat mostanában. Megbeszélek mindent a terapeutámmal, de még azt sem tartom kizártnak, hogy más gyógyszer kell, pedig olyan jó lenne letenni...

2022. nov. 19. 18:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem vagy jól mentálisan? :/
2022. nov. 19. 18:30
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom kategorikusan kijelenteni, hogy mondd le vagy ne mondd. Igazából azt kellene mérlegelni, hogy mivek sodrod magad mélyebbre: azzal, hogy ezt most lenyomod a torkodon, kerüljön bármibe és mégjobban kimerülsz benne vagy a visszavonulásból adódó kudarcélménnyel.

Ismerős az élethelyzet számomra is, én is akkor éltem életem legrosszabb napjait, mikor a leginkább teljesítenem kellett. Évtizedes álomról beszélünk, ami először és talán utoljára elérhető távolságra volt tőlem. Nagyon rossz volt egyáltalán az ébrenlét súlyát viselni, de sokkal mélyebb gödörbe estem volna, ha hagyom, hogy a depresszióm győzzön és tétlenül nézzem, ahogy elmegy mellettem az élet és a legnagyobb álmaimat is viszi magával. Ez csak az én történetem, de valószínűleg soha nem jöttem volna rendbe, ha elengedem a nagy lehetőségemet, bármennyire is nem esett jól elrugdosni magam az utolsó lélegzetvétellel odáig. Ha neked ez a konferencia egy nagy mérföldkő, lehet, hogy hosszú távon azzal ártasz a legtöbbet, ha most megtorpansz. Nem szeretnélek rábeszélni, csak van egy ilyen félelmem.

2022. nov. 19. 18:50
 3/17 A kérdező kommentje:
Ez a legszörnyűbb a depresszióban, szorongásban, hogy racionálisan megfogható oka nem mindig van. Van külső és van belső típusú, nálam ez belsőnek tűnik. Jó körülményeim vannak, mert olyan családból származom, de ugyanakkor magányos vagyok. Sosem éreztem magam elég szerethetőnek, alacsony az önértékelésem, a tanulásba menekültem. De látván, hogy semerre sem tartok szinte az életben, ez már nem ad semmi örömöt vagy önbizalmat. egy párkapcsolatban sem lesz fontos, hogy hány konferencián voltam, vagy hány félévben volt ösztöndíjam, stb. :( Mondhatni nincs életem.
2022. nov. 19. 18:50
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem leszek előrébb ezzel a konferenciával ha minimumot nézek. Külföldire kellene elmennem következő félévben plusz kreditekért, ez viszont még a nívóstól is messze van, de angolul kell előadni.
2022. nov. 19. 18:53
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Ha semmi tétje, akkor szerintem hagyd a picsába és inkább pihenj. Bár jelenleg én is épp egy újabb depressziós epizódomat élem, így lehet nem én vagyok a legjobb tanácsadó.
2022. nov. 19. 18:59
 6/17 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez lesz. Úgy vélem, hogy a téli időszak sokunkból kihoz depresszív epizódikat. :(
2022. nov. 19. 19:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is így látom… 😩:/
2022. nov. 19. 19:11
 8/17 A kérdező kommentje:
Valamiért ez olyan tipikus. Mondjuk nálam nyáron is volt már ilyen, jellemzően akkor is azért, mert borzalmasan magányosnak éreztem magam, míg a legtöbb fiatal csak a barátaival járt el otthonról.
2022. nov. 19. 19:18
 9/17 anonim ***** válasza:
78%
Igazából jóformán egész évben újabban, de ilyenkor a legrosszabb ez a szürkeség, hamar sötétedik, reggel elmész is sötét, délután hazaérsz megint sötét… Tényleg rányomja az ember hangulatára a bélyegét. Te miért nem mész valahova a barátaiddal? Biztosan segítene kicsit. :/
2022. nov. 19. 19:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ez most nem menne, ne erőltesd, attól biztosan nem lesz jobb. De lehet rosszul gondolom, viszont én nem erőltetném ha én lennék a helyedben.

Mit jelentene a továbbiakban ha ezt kihagynád most?

De ahogy látom lesz még lehetőséged következő félévben, nem? Azzal ha a következő lehetőségre jobban tudsz majd készülni, jobban sikerül, tudnád kompenzálni azt ha ezt most kihagynád?

2022. nov. 19. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!