Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik azt rengetegen,...

Miért hiszik azt rengetegen, hogy a készpénz biztonságosabb?

Figyelt kérdés

Olyan fura, hogy még a mai napig mennyien használják a készpénzt. Számolgatják a pénztárnál mintha ez biztonságos lenne. Rengetegszer voltam szemtanúja annak, hogy a vásárló után kellett kiabálni mert nem tette el az összes visszajárót, de példának okán évi 2-3x én magam is találok papírpénzt a bevásárlókocsiban.

Szóval adott a kérdés: milyen biztonságot ad a készpénz és miért ragaszkodnak hozzá annyian? Nem csak idősek, sokszor a húszas korosztályban is látom, hogy számolgatják az ezreseket. Egyszer épp órával fizettem és egy barátom megjegyezte, hogy nem is tudná ezt elképzelni, hogy ő így fizessen, mire megkérdeztem, hogy mitől biztonságosabb a papírpénz? De csak csupa erősen vitatható érvet tudott felhozni.

Én legalább 15 éve vásárolgatok a neten mindenfélét, különböző országokból, kontinensekről, itthon is sokat mozgatom a pénzem és még soha nem volt belőle semmi bajom. Ez nem szerencsés véletlen, némi odafigyelést igényel, akárcsak a készpénz esetén.. Manapság már meg sem lehet mozdulni kétlépcsős azonosítás nélkül, tehát ha direktbe leírom valakinek a banki adataimat még úgysem menne vele sokra. Ezért nem értem, hogy hol és mi a rizikó. A csődbe megy a bank nem érv, mert ennyi erővel a ház is leéghet a papír alapú pénzzel együtt.

2022. okt. 25. 16:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk a készpénzel is megtehetik hogy aztmondják hogy ez a bankó elselyétől nem érvényes, és be sem váltják őket újra.
2022. okt. 26. 17:11
 52/61 anonim ***** válasza:
36%

Mint írtam, normális bankot kell választani, ami közel nem az OTP.

2022. okt. 26. 17:12
 53/61 anonim ***** válasza:
64%

#51 Megtehetik, de nagyságrendekkel több esély van a bankszámlás változatra.

#52 Az OTP a legrosszabb magyarországi bank, ez tény, de ha a kormány ilyet csinál, akkor banktól függetlenül mindenki pénzét el fogják lopni.

2022. okt. 26. 17:14
 54/61 anonim ***** válasza:
75%
Ki mondta am h biztonsagossag miatt kpznak az emberek? Azt szoktak meg es ennyi. Meg az jo barhol barmikor barmire
2022. okt. 26. 17:15
 55/61 anonim ***** válasza:
81%

A nem magyar bankomtól a kormány biztosan nem tud semmit ellopni, maximum felfüggeszteni tudja a bank tevékenységét, mint a Spermabanknál.

2022. okt. 26. 17:20
 56/61 anonim ***** válasza:
100%
Hú ezek az érvek. Mindenbe bele lehet beszélni, hogy rossz dolog, de azok akik ilyen szinten elmélkednek a dolgokról az már nem normális. Ha valaki nem akar bankszámlát ok, de ezek a kifogások nagyon furcsák..
2022. okt. 26. 18:27
 57/61 anonim ***** válasza:
55%
A KP-t nehezebben nyúlják le a politikusok meg a bank "kezelési költség" címszó alatt.
2022. okt. 27. 01:19
 58/61 anonim ***** válasza:
39%

Már megint a politikusok... 😀

Ha az ember okosan választ bankot, és számlacsomagot, akkor nincs semmilyen "kezelési költség".

2022. okt. 27. 08:15
 59/61 anonim ***** válasza:
37%

Ja, hát én nem veszek illegál cuccokat, így ez engem nem érint. Ami azt illeti, szerintem ez amit írsz egy nagyon jó érv a készpénz ELLEN.

2022. okt. 27. 09:43
 60/61 anonim ***** válasza:
83%
Nektek milyen kezelési költségek vannak??? Nekem semmi ilyesmi jelentős összeget nem vonnak le. Miért úgy kötöttetek szerződést hogy meg se néztétek mi van benne??? :D
2022. okt. 27. 09:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!