Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik azt rengetegen,...

Miért hiszik azt rengetegen, hogy a készpénz biztonságosabb?

Figyelt kérdés

Olyan fura, hogy még a mai napig mennyien használják a készpénzt. Számolgatják a pénztárnál mintha ez biztonságos lenne. Rengetegszer voltam szemtanúja annak, hogy a vásárló után kellett kiabálni mert nem tette el az összes visszajárót, de példának okán évi 2-3x én magam is találok papírpénzt a bevásárlókocsiban.

Szóval adott a kérdés: milyen biztonságot ad a készpénz és miért ragaszkodnak hozzá annyian? Nem csak idősek, sokszor a húszas korosztályban is látom, hogy számolgatják az ezreseket. Egyszer épp órával fizettem és egy barátom megjegyezte, hogy nem is tudná ezt elképzelni, hogy ő így fizessen, mire megkérdeztem, hogy mitől biztonságosabb a papírpénz? De csak csupa erősen vitatható érvet tudott felhozni.

Én legalább 15 éve vásárolgatok a neten mindenfélét, különböző országokból, kontinensekről, itthon is sokat mozgatom a pénzem és még soha nem volt belőle semmi bajom. Ez nem szerencsés véletlen, némi odafigyelést igényel, akárcsak a készpénz esetén.. Manapság már meg sem lehet mozdulni kétlépcsős azonosítás nélkül, tehát ha direktbe leírom valakinek a banki adataimat még úgysem menne vele sokra. Ezért nem értem, hogy hol és mi a rizikó. A csődbe megy a bank nem érv, mert ennyi erővel a ház is leéghet a papír alapú pénzzel együtt.

2022. okt. 25. 16:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
61%
Rendkívül elterjedtek az interneten végrehajtott szélhámosságok, lopások, csalások és az állam vagy a lopeh is bármikor dönthet úgy, hogy egyoldalúan megköszöni a számládon tárolt összeget. -Lehet szépíteni, hogy nem, - de igen! Semmi és senki nem az, aminek mutatják!
2022. okt. 26. 15:45
 42/61 anonim ***** válasza:
52%

28: olyan helyzetekben inkább látom azt, hogy megadnak egy minimális költési összeget bankkártyás vásárláshoz, és az jogos is. Én inkább azt látom, hogy magánvállalkozók trükköznek így. Pl. van ismerősöm, akinek megmondta a személyi edzője, hogyha kp-ban fizet, x ezerrel olcsóbb, mintha utalással fizetne. Ha meg szüksége van az edzőre és fontos neki az a spórolás, akkor készpénzzel fogja fizetni a dolgot.

Nekem amúgy szimpatikus lenne a készpénzmentesség akkor, ha tényleg biztosítva lenne az, hogy mondjuk 1xre két kártyát kap az ember uahhoz a számlához, lopásnál azonnal cselekszik a bank stb. De csak akkor, ha mndenhol lehet majd fizetni kártyával... nem egyszer volt már vitám pl. színházban személyzettel, hogy fejre állhatnak, hogy kötelező a fizetős ruhatár, de nincs nálam készpénz, és nem értik (akkor miért nem a színházjegy árába számítják be és lenne ingyenes, mint csomó helyen).

2022. okt. 26. 15:46
 43/61 anonim ***** válasza:
55%
Kartyat csak boltba lehet hasznalni.. ha mashogy/mastol vasarolsz kp kell. Meloba a jattot is kpba kapom. Meg nincs az h vegyel nekem vmit visszaadom vagy forditva. Igy igazabol nem tudnek csak kartyazni, ugyis kene kp is. Akkor meg mar eleg 1 fele
2022. okt. 26. 15:50
 44/61 anonim ***** válasza:
0%
#41 megvan a valószínűsége, de valljuk be, erre igen csekély az esély, nem naponta történik meg, az internetes csalók pedig 99%ban csak úgy tudják lenyúlni a pénzed, hogy kétes oldalakon adod meg az adataid, más egyéb oldalakon teljesen biztonságos, figyelni kell, hogy valóban biztonságos az oldal, nem pedig egy az eredetihez hasonló, adathalász valami
2022. okt. 26. 16:03
 45/61 anonim ***** válasza:
30%

Nem csak boltban. Kb 10 éve mindent tudok kártyával fizetni.

Mondanál pár példát, hogy mi mindent nem lehet kártyás fizetéssel megoldani?

(Ha meg valaki vesz nekem valamit, akkor átutalom neki az összeget)

2022. okt. 26. 16:06
 46/61 anonim ***** válasza:
29%

Mese habbal, ez kb a laposföld szint...

Simán utalunk egymásnak. Pl meghívom havert Mekizni, majd elutalja a részét.

2022. okt. 26. 16:12
 47/61 anonim ***** válasza:
34%
Eleg sokmindent :) pl amit kez alatt veszel vagy nem legalis, nem adozol utanna stb.. Nincs kedvem utalgatni allandoan, sokkal egyszerubb a kp. Mindig mindenhol jo. Nekem szinte napi szintu dolgok ezek a kartya csak bonyolitana
2022. okt. 26. 16:12
 48/61 anonim ***** válasza:
71%
#47 ha már "nem legális" dolgok is szóba jöttek, akkor azokat már nem hogy nem bankkártyával, de nem is készpénzzel, hanem kriptodevizában üzletelik egymással, pont azért, mert az sem követhető vissza ;)
2022. okt. 26. 16:17
 49/61 anonim ***** válasza:
78%
Ok. Nekem jo a kp. Felolem kartyazzon akinek jolesik 🤷
2022. okt. 26. 16:18
 50/61 anonim ***** válasza:
61%
Amit a 41-es írt, az is nagyon igaz. A magánnyugdíjpénztári vagyont is simán ellopta a kormány, a bankszámlákon lévő pénzt is el tudják lopni, ha akarják. Csak azt nem, ami fizikailag nálad van - azt legfeljebb elinflálni tudják, de ez ugyanúgy igaz a bankszámládon tárolt pénzre is.
2022. okt. 26. 16:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!