Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férfiak! Miért taszít titeket...

Férfiak! Miért taszít titeket ennyire a párotokkal történő, komoly témákról való beszélgetés?

Figyelt kérdés

Személyes tapasztalatom szerint, a saját páromat és társaságban más párokat nézve is azt veszem észre, hogyha komoly téma jön fel, vagy csak egy komoly kérdés, akkor hirtelen a legbeszédesebb pasik is 2-3 szóban lezárnak egy mondatot, már ha egyáltalán van reakció (legyen példa: "Számodra milyen randi ötletek azok, ahol tényleg jól éreznéd magad és nem csak miattam mennénk?" vagy "Felmerült bennem, hogy nem kedvelsz annyira. Nyilván szeretsz, de mint embert, mintha annyira nem lennék szimpatikus, ezt szűröm le abból, ahogy hozzám állsz").

Miért van ez veletek? Tényleg ennyire nyomaszt titeket 1-1 komolyabb kérdés? És ha igen, mit vártok, hogy csak haveri témákról fogsz szólni a kapcsolat?

2022. okt. 20. 11:32
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez a randi vagy akár esküvő téma meg szerintem alapból inkább egy női "ideál" ők szeretik ezt túlagyalni. Átlag férfiként nem a nagybetűs randin agyalok, hanem csak élvezem a másik társaságát minden nap és kész.

Arról nem is beszélve, hogy a pároddal azért már túl vagytok a randizás szakaszon. Ha te utólag, visszamenőleg meggyalázod az elmúlt randevúk emlékét ilyen idióta kérdésekkel, azt sugallva, hogy ő azt nem is élvezte, azzal azért adsz egy pofont a kapcsolatnak.

2022. okt. 20. 12:54
 22/44 A kérdező kommentje:

A szeretet megkérdőjelezését nem tudom, hol írtam. Sajnos így erre nem tudok reagálni.

Viszont ha nem is írtam ilyet, egyébként ez egy jó téma. Szerintem igenis meg lehet kérdőjelezi a szeretetet. Tegyük fel, hogy te egy olyan ember vagy, aki a szeretetét azzal fejezi ki, hogy állandóan mondja. Megszeretsz valakit, aki nem beszél igazán, hanem cselekszik. Adjuk hozzá, hogy a szüleid sosem fejezték ki a szeretetüket csrlekedettel, csak beszéddel, mint te. Akkor a párodnál felmerulhet, bigy azt hiszed, nem szeret, mert nem mondja, hiszen te ezt szoktad meg és te is így fejezed ki. Ettől függetlenül szerethet, csak másképp fejezi ki.

2022. okt. 20. 12:56
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy egyszerű kérdés, válasz.

Értem, hogy te a kérdésedre egyszerű választ várnál, de sok esetben a válasz magyarázattal válik érthetővé.

A magyarázat nem mindenkinek erőssége.

Van aki nem tudja jól kifejezni magát, van akinek az érzéseiről nehéz beszélni.

Van aki nem tud érvelni a saját véleménye mellett.

Képzeld el az ilyen embert komoly megbeszélést folytatni egy olyannal, akinek csípőből jön a válasz és lesöpri a másik véleményét!

Nem olyan egyszerű ez,de nem lehetetlen.

Hozzá kell szokni és szoktatni a másikat ahhoz, hogy van lehetősége elmondani amit szeretne, mert meghallgatod, mert megpróbálod megérteni és nem egyoldalú az egész társalgás.

Ez sok idő, főképp, ha már évek óta együtt van két ember és kialakult dolgaik vannak.

2022. okt. 20. 13:01
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

"De nem feltétlen kedveli ettől a másik, tehát nem kedveli a poénjait, az érdeklődési körét."

A párkapcsolat ilyen. Nem kell hozzá 100% "egyezés", elég ha egy részetek egyezik és szeretitek meg kibírjátok egymást.

Ettől még nyilván lesznek eltérő szokások, érdeklődések amit nem kötelező együtt űzni.

Viszont ezek meg olyan dolgok, amik alakulnak szavak nélkül is, nem kell hozzá összejövetelt meg megbeszélést tartani. Hiszen rájössz magadtól, hogy a párod mint akármelyik másik ember, milyen stílust, poént, beszédformát kedvel, és akkor nyilván ahhoz igazodsz valamennyire.

2022. okt. 20. 13:01
 25/44 A kérdező kommentje:
Az utolsó két választ kifejezetten köszönöm, elgondolkodtató.
2022. okt. 20. 13:12
 26/44 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ez a szeret-nem szeret, mondja-nem mondja megint egy igazi taposóakna téma.

Valahol kell hozzá mindkét fél érettsége és figyelme, hogy tudják, mi kell a másiknak. De ez sem egy olyan téma, amiről hosszan lehet diskurálni, hiszen mindenképpen kellemetlen.

Ismerni kell a párunkat, észrevenni a jeleit, figyelmét vagy annak hiányát.

Például bevágni egy embernek, hogy "nem is szeretsz, mert nem mondod" nyilván elég erős. Főleg akkor, ha ő kimutatja, minden tettével azon van, mégis megkérdőjelezik. Ezzel elültetve a bizonytalanságot a kapcsolatban.

2022. okt. 20. 13:21
 27/44 anonim ***** válasza:
0%
Én azt nem értem, hogy akik olyan kapcsolatban élnek, hogy meg sem mernek szólalni, nincs konfrontálódás, nincs vélemény nyilvánítás, nincs semmi, mert csak veszekedés lesz belőle azok mi a jó búbánatod p*csáért nem szakítanak? Ez kőkeményen bántalmazó kapcsolat. Oké, vannak akik a hitelek és/vagy gyerekek miatt nem tudnak szakítani, de most nem rájuk gondolok.
2022. okt. 20. 13:39
 28/44 A kérdező kommentje:
27es, te itt már valami nagyon egészségtelen dologról beszélsz. Nem volt szó arról, hogy meg sem mernek szólalni, nincs konfrontálódás, nincs vélemény nyilvánítás. Egyébként szerintem a veszekedés is fontos, mert tiszta lappal lehet utána indulni, ha mindkét fél bele teszi magát a békülésbe
2022. okt. 20. 15:18
 29/44 anonim ***** válasza:
67%
#28 Többen is írták itt azt, hogy mert mindig csak a veszekedés van belőle. Erre reagáltam.
2022. okt. 20. 16:34
 30/44 anonim ***** válasza:
52%

"Egyébként szerintem a veszekedés is fontos, mert tiszta lappal lehet utána indulni, ha mindkét fél bele teszi magát a békülésbe"

Ezért is írtam, hogy te egy komolytalan kislány vagy. Ha neked fontos egy kapcsolatban a veszekedés, csak sajnálni és szánni tudlak érte, mert fogalmad sincs, hogy milyen egy komoly kapcsolat. Egy komoly kapcsolatban egyáltalán nem jó dolog, ha már ott tartasz, hogy nem tudod a másikkal kulturáltan és higgadtan megbeszélni a nézeteltérésedet, és ez az egész veszekedésbe torkollik. Szüleid akkor ezek szerint sokat veszekedtek, ha szerinted fontos egy kapcsolatban a veszekedés. Élvezted és boldog voltál mikor ők veszekedtek egymással?

2022. okt. 20. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!