Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férfiak! Miért taszít titeket...

Férfiak! Miért taszít titeket ennyire a párotokkal történő, komoly témákról való beszélgetés?

Figyelt kérdés

Személyes tapasztalatom szerint, a saját páromat és társaságban más párokat nézve is azt veszem észre, hogyha komoly téma jön fel, vagy csak egy komoly kérdés, akkor hirtelen a legbeszédesebb pasik is 2-3 szóban lezárnak egy mondatot, már ha egyáltalán van reakció (legyen példa: "Számodra milyen randi ötletek azok, ahol tényleg jól éreznéd magad és nem csak miattam mennénk?" vagy "Felmerült bennem, hogy nem kedvelsz annyira. Nyilván szeretsz, de mint embert, mintha annyira nem lennék szimpatikus, ezt szűröm le abból, ahogy hozzám állsz").

Miért van ez veletek? Tényleg ennyire nyomaszt titeket 1-1 komolyabb kérdés? És ha igen, mit vártok, hogy csak haveri témákról fogsz szólni a kapcsolat?

2022. okt. 20. 11:32
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
62%

Ha egy kicsit magamba nézek, ez szerintem amiatt lehet, mert mint ahogy az első is írta, általában ezeknek nincs jó vége.

Tegyük fel hogy vagyunk valahol, és kapok egy általad leírthoz hasonló kérdést. Ha elkezdek rá válaszolni, jön rá egy második kérdés, majd a végén úgymond sarokba vagyok szorítva, és lehet olyat kellene válaszolnom, ami bántó lehet. Nem úgy értem, hogy ne lehessen ilyenekről beszélni, de ha ez egy olyan helyen történik, ahol épp nem alkalmas, nem ott van a helye, akkor inkább én is hárítom a kérdést, és passzívvá válok.

Nem biztos, hogy ez egy helyes viselkedés, de ha magamba nézek, ezt látom a saját passzívitásom okának. Emellett a korábbi tapasztalok is rátesznek erre.

Ja persze ha olyan kérdést kapok, mint amiket te is írtál példának, azok tényleg olyanok, mintha eleve veszekedésre mennének ki. Ezt jó szándékból írom, hogy te is nézz magadba amikor ilyen kérdést tennél fel, hogy mi lehet a valódi indítékod.

2022. okt. 20. 11:49
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
Ennek egy oka van: hogy nincs párom, így nincs kivel és nincs miről beszélgetni. Ha lenne kivel, bármiről szívesen beszélgetnék, ilyenekről is. De például volt hogy pont azzal vágtam el magam egy lánynál hogy túl komoly voltam vele, szóval ez nem csak a férfiak sajátossága, másik irányba is igaz, sőt.
2022. okt. 20. 11:50
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Kevés ember van,aki a komoly beszélgetést nem konfliktus forrásnak érzi.

Ezen éppen lehetne változtatni, de ahhoz az kell, hogy a kezdeményező ne keltsen a másikban olyan érzést, hogy a saját igazát akarja csak bebizonyítani.

A példáid tényleg nem a legjobbak.

Pl hosszabb ideje együttélő pároknál jellemző komoly beszédtéma és vitaforrás az esküvő, gyerek témakör.

2022. okt. 20. 11:51
 14/44 anonim ***** válasza:
86%

A témáról szóló könyv: Gratch: Ha a férfi beszélni tudna.

[link]

Röviden: a pasik is csomó mindentől szoronganak.

2022. okt. 20. 11:51
 15/44 anonim ***** válasza:
83%
Lányok! Miért taszít titeket a normális férfiakkal való ismerkedés, beszélgetés?
2022. okt. 20. 11:54
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Szoktunk a párommal komoly, mélyebb témákról beszélni hosszabban is, de négyszemközt és értelmes dolgokról. Ha társaságban ilyeneket mondana, mint amiket írtál példának, azt én is próbálnám minél rövidebben lezárni, mert elég passzív-agresszívek és főleg mert ilyeneket nagyon nem mások előtt akarnék megbeszélni.
2022. okt. 20. 12:03
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Neked ezek a komoly kérdések?

A komoly kérdés az, hogy (ha egymástól távol lakunk) melyikünk adja fel az állását, ha közös jövőt akarunk.

Vagy hogy hány gyereket szeretnénk és mikor szülessen az első.

2022. okt. 20. 12:10
 18/44 anonim ***** válasza:
86%

De örülök annak, hogy én olyan nő vagyok, akinek soha nem jutnak eszébe ilyen tipikus egybites idióta kérdések, még példaképpen se. Csak sajnálni tudom azokat a férfiakat, akik kifognak ilyen gondolkodású nőket, ha pedig évekig vele vannak, akkor pedig meg is érdemli.

Kérdező, tedd fel magadnak a kérdést, ha te ilyen szintű példákat hoztál ide, akkor hogy várhatod el a párodtól a komoly beszélgetést, miközben te magad se vagy egy komoly gondolkodású ember? Tudod, hasonló a hasonlót vonzza, zsák a foltját mindig megtalálja.

2022. okt. 20. 12:15
 19/44 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogyan írjam le másképp,hogy a kérdéseket helyben ülve most találtam ki. Szinte át sem gondoltam.

De egyébként a "nem kedvelsz" kérdést említettétek. Ha már bele is gondolok, nem hülyeség. Gyakran olyannal vannak az emberek, akiket szeretettel, szerelemmel szeretnék, mert jó emberek, jól cselekednek, pl valaki jó anya, ezért lehet szeretni. De nem feltétlen kedveli ettől a másik, tehát nem kedveli a poénjait, az érdeklődési körét.

Személyeskedésnek szerintem nincs helye, hogy ki akar velem lenni, ki nem, stb. Én sem szúrkáltam senkit, szerintem ezt mellőzzük. Főleg, hogy harmadjára írom, a levegőből szedtem 2 példát, egy szóval sem mondtam, hogy ezeket én valaha használtam élesben.

Ha szeretnék konkrét, valóban megtörtént példát hozni, akkor legyen az, hogy : "Úgy érzem, mostanában nem működött semmi sem jól. Xyz bántott veled kapcsolatban, szeretném, ha ezen változatnál." (erre általában érkezik az egyetértés), majd "Miben tudok én változtatni, hogy neked jobb legyen?" (erre meg már jön a hallgatás, nem tudom, stb.

13as : Ebben igazad van, ezt páromon kívül nem egy férfitól hallottam, hogy számukra minden veszekedésre utal. Sokszor pedig emiatt a hozzaallas miatt megy át valóban veszekedés e az, ami csak egy egyszerű kérdés - válasz lett volna.

11: Köszönöm, ez érthető válasz.

15: Általában azok a pasik nem normálisak, akik ezt mondják magukról. Ez az egyik, a másik meg, hogy tökéletes ember nincs. Én például azért vagyok a kommunikációs híd ellenére is a párommal, mert biztonságban érzem magam mellette, kölcsönösen gondoskodik rólam, igazi barkács mester, ami számomra alap egy férfinál, talpra esett.

2022. okt. 20. 12:40
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

Most őszintén, ki az a hülye aki ilyen kérdésekre kifejtené a véleményét?

Tipikus"aknamező" kérdések, normális ember nem taktikázik ilyen kérdésekkel. Másrészt ha már felmerülnek akkor ott valami el van szarva és bármilyen válasz csak olaj lesz a tűzre.

Az már régen elcseszett h valaki a másik szeretetét/szerelmét kérdőjelezi meg. Ilyet felhozni egy rohadt kínos helyzetet teremt akár kettesben vagytok akár társaságban.

2022. okt. 20. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!