A kamaszokat és felnőtteket miért nem érdekli a körülöttük lévő világ?
Akinek nem inge, kérem ne vegye magára. Köszönöm.
A legtöbb embernek már van internete, és rengeteg e-book van fent, youtube-on vannak oktató videók is általános iskolástól egészen egyetemi szintig. Tehát semmi nem állít meg senkit attól, hogy elég komoly tudásra tegyen szert egy-egy témában. És mégsem érdekel szinte senkit. Képtelen vagyok megérteni. Elképesztő és gyönyörű égitestekkel van tele a világegyetemünk, már kezdjük kapizsgálni hogyan funkcionál az agyunk és értjük a testünk működését (ami szintén elképesztő), csomó állatot ismerünk, stb stb stb. Az ég szerelmére, ismerünk olyan élőlényeket, amik elméletben halhatatlanok! Miért érdekesebb ennél a pletykálás, és hogy ki mit főzött tegnap, meg hogy hányan lájkolták valaki selfiejét?
A "Tanulom magam" csatornán van egy videó arról, hogy miért érdekes a pletykálkodás.
Amúgy meg nem mondanám,hogy szinte senkit nem érdekel, Attemborough filmjei és sorozatai például nagyon nagy sikerek. (Most ő egy random példa volt)
Én mondjuk vélhetően autista vagyok, de ugyanezt nem értem, amit te se.
Az átlagembert csak a sztorik (film, sorozat, regény) érdeklik és sokat unatkoznak. Az utcán se igazán gondolkoznak el.
Én meg folyamatosan a gondolataimba vagyok merülve, kb egy toll és pár papír elég, hogy ne unatkozzak és nem tudom, miről olvassak a neten, annyi minden érdekel.
Mondjuk az a része a dolognak fáj, hogy "elvárt", hogy ismerj színészeket, rendezőket, a Gyűrűk Urát, a Csillagok Háborúját, míg a saját szervezetükről semmit se tudnak - hűvöstől felsőlégúti fertőzés, egy vékony minek sportol, diéta = fogyókúra, elhízott = beteges, vékony = egészséges stb. Mármint ezek részben igazak lehetnek, de nem mindig és nem így.
Pedig a saját szervezetünkről a saját érdekünkben kellene tudnunk dolgokat.
tudod inkább azt a kérdést kellene feltenni magadnak, hogy miért másokkal foglalkozol, és miért nem magaddal? Én tudom a választ, mert egy élettelen, céltalan pancser vagy. Ne vedd zokon, voltam már a te cipődben épp eleget, és rá kellett jönnöm hogy ez a hozzáállás sehova nem fog vinni az életben... úgyhogy én csak magammal törődök, és a saját céljaim a lényeg.
És hogy miért nem érdekel a külvilág? Mert nem szolgálja a javamat... ki a fszt érdekel, hogy mik történnek ukrajnában? Vagy a közel keleten? Kit érdekel a politika? Minek nézzek híradót ?! Csupa negativitás minden, és qrvára csak lehoz az életről, MINEK ?! Minek tanuljak ki egy szakmát / Miért szerezzek diplomát ami éves szenvedésekkel jár hogy aztán egy helyen melózhassak mint egy betanított majom?
Az élet arról szól, hogy te kitűzöl egy célt, és azon vagy hogy elérd. Ha elérted keresel egy másikat és így tovább... ebbe hogy férne bele a mások életével foglalkozás? Ez már nem a kommunizmus, öreg...
Ez mind rendben van, de a kérdező csak kérdéseket tett fel, nem kell emiatt nekiesni. Lehet, hogy pont azért tette fel őket, mert szeretne jobban érvényesülni a világban és sikeresebb lenni azáltal, hogy megismeri az emberek életvitele mögött álló pszichológiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!