Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kamaszokat és felnőtteket...

A kamaszokat és felnőtteket miért nem érdekli a körülöttük lévő világ?

Figyelt kérdés

Akinek nem inge, kérem ne vegye magára. Köszönöm.

A legtöbb embernek már van internete, és rengeteg e-book van fent, youtube-on vannak oktató videók is általános iskolástól egészen egyetemi szintig. Tehát semmi nem állít meg senkit attól, hogy elég komoly tudásra tegyen szert egy-egy témában. És mégsem érdekel szinte senkit. Képtelen vagyok megérteni. Elképesztő és gyönyörű égitestekkel van tele a világegyetemünk, már kezdjük kapizsgálni hogyan funkcionál az agyunk és értjük a testünk működését (ami szintén elképesztő), csomó állatot ismerünk, stb stb stb. Az ég szerelmére, ismerünk olyan élőlényeket, amik elméletben halhatatlanok! Miért érdekesebb ennél a pletykálás, és hogy ki mit főzött tegnap, meg hogy hányan lájkolták valaki selfiejét?

2022. okt. 19. 22:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
59%
Biológus vagyok, de nem vagyok ennyire szakbarbár és nem nézem le azt, akit nem érdekel ugyanez. Mit kéne mindenkinek ezen filozofálni? Mást lehet nem a természettudomány érdekel, hanem a média, vagy a jog vagy bármi más…
2022. okt. 20. 03:54
 22/33 A kérdező kommentje:
#15 Reméltem, hogy nem kell külön odaírnom, hogy ezek csak példák, és bármilyen tudományágra érvényes amit mondtam. De látom hogy tévedtem, mert pár embernek egyáltalán nem az jött le, mint amit szerettem volna.
2022. okt. 20. 04:53
 23/33 NTBS ***** válasza:
75%
Mert érdektelenek, és nincs igényük ilyesmire.
2022. okt. 20. 06:11
 24/33 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen mindegy, milyen tudományágra érted kérdező (bár elég árulkodóak a kulcsszavak), a lényeg ugyanaz, csak te nem érted.
2022. okt. 20. 08:01
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

A "Tanulom magam" csatornán van egy videó arról, hogy miért érdekes a pletykálkodás.

Amúgy meg nem mondanám,hogy szinte senkit nem érdekel, Attemborough filmjei és sorozatai például nagyon nagy sikerek. (Most ő egy random példa volt)

2022. okt. 20. 09:00
 26/33 anonim ***** válasza:
25%

Én mondjuk vélhetően autista vagyok, de ugyanezt nem értem, amit te se.

Az átlagembert csak a sztorik (film, sorozat, regény) érdeklik és sokat unatkoznak. Az utcán se igazán gondolkoznak el.

Én meg folyamatosan a gondolataimba vagyok merülve, kb egy toll és pár papír elég, hogy ne unatkozzak és nem tudom, miről olvassak a neten, annyi minden érdekel.

Mondjuk az a része a dolognak fáj, hogy "elvárt", hogy ismerj színészeket, rendezőket, a Gyűrűk Urát, a Csillagok Háborúját, míg a saját szervezetükről semmit se tudnak - hűvöstől felsőlégúti fertőzés, egy vékony minek sportol, diéta = fogyókúra, elhízott = beteges, vékony = egészséges stb. Mármint ezek részben igazak lehetnek, de nem mindig és nem így.

Pedig a saját szervezetünkről a saját érdekünkben kellene tudnunk dolgokat.

2022. okt. 20. 09:31
 27/33 anonim ***** válasza:
65%
Ezen már én is annyit gondolkoztam, néha egy egy bunkó primitív embernek legszívesebben odaszóltam volna, hogy "Te, nem látod, mennyire csodálatos a világ???"
2022. okt. 20. 09:43
 28/33 anonim ***** válasza:
59%

tudod inkább azt a kérdést kellene feltenni magadnak, hogy miért másokkal foglalkozol, és miért nem magaddal? Én tudom a választ, mert egy élettelen, céltalan pancser vagy. Ne vedd zokon, voltam már a te cipődben épp eleget, és rá kellett jönnöm hogy ez a hozzáállás sehova nem fog vinni az életben... úgyhogy én csak magammal törődök, és a saját céljaim a lényeg.

És hogy miért nem érdekel a külvilág? Mert nem szolgálja a javamat... ki a fszt érdekel, hogy mik történnek ukrajnában? Vagy a közel keleten? Kit érdekel a politika? Minek nézzek híradót ?! Csupa negativitás minden, és qrvára csak lehoz az életről, MINEK ?! Minek tanuljak ki egy szakmát / Miért szerezzek diplomát ami éves szenvedésekkel jár hogy aztán egy helyen melózhassak mint egy betanított majom?

Az élet arról szól, hogy te kitűzöl egy célt, és azon vagy hogy elérd. Ha elérted keresel egy másikat és így tovább... ebbe hogy férne bele a mások életével foglalkozás? Ez már nem a kommunizmus, öreg...

2022. okt. 22. 18:49
 29/33 Kroms ***** válasza:
26%

Ez mind rendben van, de a kérdező csak kérdéseket tett fel, nem kell emiatt nekiesni. Lehet, hogy pont azért tette fel őket, mert szeretne jobban érvényesülni a világban és sikeresebb lenni azáltal, hogy megismeri az emberek életvitele mögött álló pszichológiát.

2022. okt. 27. 03:21
 30/33 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem tök öntelt dolog azt hinni, hohy saját magán kívül mindenki vagy majdnem mindenki tök hülye. Lehet, hogy primitív emberek között mozog. Én pl egyáltalán nem ezt látom.
2022. okt. 27. 06:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!