Csak szerintem nevetséges, mikor egy pultos teljesen rá van felszülve arra, hogy milyen stílusban rendelnek tőle?
Az egyetem alatt is számtalanszor láttam meg velem is megesett, hogy a pultos nem akart kiszolgálni, vagy be is szólt azért, mert ő nem hallgat az olyan rendelésekre mint pl.: "egy fröccs LESZ". Láttam már olyat is, hogy egy menzán a pali pólójára rá volt írva, hogy "Ez a pincér nem hallgat a LESZ-re". Valamint láttam olyat is, ahol egy A4-es lapra ki volt nyomtatva, hogy milyen "varázsigére" hallgatnak a pultosok, pincérek.
Azért tartom felettébb nevetségesnek meg szánalmasnak, mert elsősorban én viszem neki a pénzt, és nem fordítva. Oké, lehet jönni azzal, hogy ők is emberek, meg meg kell adni nekik a tiszteletet. De mégsem arról van szó, hogy valaki bekiabál a pultba, hogy "hé te ribi, csapoljá már nekem egy korsó dréhert". Ezt azért írtam le, hogy azért érezzük már a mértékeket. Szánalmas, hogy harminc egynehány éves emberek is mondják, hogy "kérnék szépen egy korsó dréhert". Komolyan, mint az óvodában, mikor megy a gyerek repetázni.
#20:
Még szerencse, hogy nem mindenki ilyen neo-hippi felfogású, mint te. :D
Tegnap meg szakadt az eső, te ti biztos szerettek bőrig ázni, hiszen hippik vagytok, nem jártok boltba.
Én pultoztam rövid ideig, nem nagyon érdekelt a téma. Túl gyakori és túl kevés hatása van az életemre ahhoz, hogy energiát öljek a rajta való pedálozáson.
De mikor ténylegesen beugattak nekem és szexuális megjegyzéseket tettek, akkor én sem hagytam magam. A kollégák sem viselték el azt, ha valaki ilyen volt bármelyik kolleginával. Volt sörbe köpés, borba hugyozás, számlára plusz ital felütése a mi részünkre cserébe... Egyelőre mi adjukaz italt, lehet, hogy te fizetsz érte, de mi döntjük el, hogy mi lesz benne. 😘
Soha nem kérek úgy, hogy lesz egy...
Viszont ha pultos lennék és így "kérne" valaki, akkor nem venném magamra, a vendéget minősíti, nem engem. Tehát a kérdezővel abban egyetértek, hogy kár ezen fennakadni. De bunkóság így rendelni. Bár ismerek olyan embert is, aki így szokott rendelni, de egyáltalán nem bunkóságból, mindent megköszön, tudom, hogy tiszteli a vendéglátósokat is. Egyszer mondtam neki, hogy ne így rendeljen, csodálkozott, nem is tudott róla, hogy ezt valaki sértőnek gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!