Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vendéglátásban miért mosolyog...

Vendéglátásban miért mosolyog mindig a felszolgáló?

Figyelt kérdés

Mosolyogva fogad, mosolyogva szolgál ki, kedvesen, és úgy is köszön el. Azok, akik ebben dolgoznak, alapból ilyen kedves emberek, vagy főnöki utasítás, vagy ha ilyenek, akkor több pénzt kapnak?

Mi erről a vélemény?

2019. jún. 27. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Ki járna be olyan helyre, ahol nem így viselkednek???????
2019. jún. 27. 21:28
 2/10 Mihago ***** válasza:
96%

"Az a pincér, aki nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik."

- Gundel Károly

2019. jún. 27. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Dehogy kapnak több pénzt, max több borravalót. Inkább feltétele a szakmának, hogy a vendéggel mindig kedvesnek kell lenni. Amúgy addig örülj, amíg mosolyognak, és te is viszonozd a kedvességet, nehogy kényszerből legyen az a mosoly.
2019. jún. 27. 21:39
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Ez a szakma feltétele és nem csak azért csinálják hogy jó borravalót kapjanak, hanem mert az étterem jó hírére is nagy hatással van hogy ott ilyen kedves a személyzet. De minden étterembe így van, meg jóformán a vendéglátás teljes területén így kell ezt csinálni hogy a helynek legyen plusz jóhíre ne csak abból álljon hogy jó a kaja meg az ital hanem hogy a felszolgálás minősége is ott van a szeren. Meg persze te sem mennél olyan helyre ahol savanyú arcot vágnak a dolgozók, nulla életkedvvel szolgálnának ki, de rosszabb esetben tapló módon.
2019. jún. 27. 21:49
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Nekem pont az a gondom, hogy engednek vendéglátásban dolgozni olyan embereket, akik nem szeretik amit csinálnak, ne szeretik az embereket, nem tudnak, nem akarnak mosolyogni, holott ez egy olyan alap, amely azt volna hivatott elhitetni a vendéggel, hogy ő a nap bármelyik órájában betoppanhat óhaját előadva, mindig szívesen fogják látni. Szerencsésnek mondhatod magad, mert én egyre több bumburnyákot fogok ki, - aki csak túlélésből tengődik a vendéglátásban, (morálisan) köze nincs hozzá.
2019. jún. 27. 22:23
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Azért, mert ha mosolygós és kedves, jó benyomást kelt, így szívesebben megy vissza legközelebb is a vendég.
2019. jún. 28. 00:38
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Nekem közöm nincs a vendeglatashoz, soha nem is akarok többet benne dolgozni, de jelenleg reszmunkaidoben pincerkedem.

Ettől függetlenül persze a legjobbat próbálom kihozni belőle. Próbálok mi de egyes emberrel kedves, mosolygós lenni. Ők ide jönnek el kikapcsolódni. Kinek lenne jó, ha rossz szájízzel mennének el tőlünk? Ráadásul amúgy is naponta több bunkó társaságot lehet kifogni. Így nyilván próbálok azon az elven haladni, ha én is normálisan, kedvesen állok hozzájuk, akkor ők is úgy fognak velem viseledni (persze ugye van, hogy hiába próbálkozom). Nekik is jó, és nekem is jó, ha megvan a kölcsönös szimpátia.

Ha goromba, bunkó vendégek vannak, náluk nem töröm magam, megcsinalom a munkámat, és kész. Nem állok le velük beszélgetni,, nem mosolygok, nem töröm magam...

2019. jún. 28. 07:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ja és persze mivel nem szeretem ezt csinálni, nekem is jobb érzés, ha jó fej vendégek jönnek, legalább munka közben beszélgetek velük egy jót. :)
2019. jún. 28. 07:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Pont ezért hagytam ott az egészet ahogy van még a legelején! Képtelen voltam eleget tenni annak az elvárásnak, hogy mindig mosolyogni kell és kedvesnek lenni! Max a borravaló lehet több, fizetés nem
2019. jún. 28. 07:41
 10/10 anonim ***** válasza:
49%
Bárban melóztam és a felszolgálók állandóan füveztek, csak így bírták a napi 12-16 órás melót. Lehet ezért mosolyogtak állandóan. Amúgy a pincérek többsége vagy alkoholista, vagy szív valamit mert azt a melót másképpen nem bírod csinálni.
2019. jún. 29. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!