Vendéglátásban miért mosolyog mindig a felszolgáló?
Mosolyogva fogad, mosolyogva szolgál ki, kedvesen, és úgy is köszön el. Azok, akik ebben dolgoznak, alapból ilyen kedves emberek, vagy főnöki utasítás, vagy ha ilyenek, akkor több pénzt kapnak?
Mi erről a vélemény?
"Az a pincér, aki nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik."
- Gundel Károly
Nekem közöm nincs a vendeglatashoz, soha nem is akarok többet benne dolgozni, de jelenleg reszmunkaidoben pincerkedem.
Ettől függetlenül persze a legjobbat próbálom kihozni belőle. Próbálok mi de egyes emberrel kedves, mosolygós lenni. Ők ide jönnek el kikapcsolódni. Kinek lenne jó, ha rossz szájízzel mennének el tőlünk? Ráadásul amúgy is naponta több bunkó társaságot lehet kifogni. Így nyilván próbálok azon az elven haladni, ha én is normálisan, kedvesen állok hozzájuk, akkor ők is úgy fognak velem viseledni (persze ugye van, hogy hiába próbálkozom). Nekik is jó, és nekem is jó, ha megvan a kölcsönös szimpátia.
Ha goromba, bunkó vendégek vannak, náluk nem töröm magam, megcsinalom a munkámat, és kész. Nem állok le velük beszélgetni,, nem mosolygok, nem töröm magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!