Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nevetséges,...

Csak szerintem nevetséges, mikor egy pultos teljesen rá van felszülve arra, hogy milyen stílusban rendelnek tőle?

Figyelt kérdés

Az egyetem alatt is számtalanszor láttam meg velem is megesett, hogy a pultos nem akart kiszolgálni, vagy be is szólt azért, mert ő nem hallgat az olyan rendelésekre mint pl.: "egy fröccs LESZ". Láttam már olyat is, hogy egy menzán a pali pólójára rá volt írva, hogy "Ez a pincér nem hallgat a LESZ-re". Valamint láttam olyat is, ahol egy A4-es lapra ki volt nyomtatva, hogy milyen "varázsigére" hallgatnak a pultosok, pincérek.

Azért tartom felettébb nevetségesnek meg szánalmasnak, mert elsősorban én viszem neki a pénzt, és nem fordítva. Oké, lehet jönni azzal, hogy ők is emberek, meg meg kell adni nekik a tiszteletet. De mégsem arról van szó, hogy valaki bekiabál a pultba, hogy "hé te ribi, csapoljá már nekem egy korsó dréhert". Ezt azért írtam le, hogy azért érezzük már a mértékeket. Szánalmas, hogy harminc egynehány éves emberek is mondják, hogy "kérnék szépen egy korsó dréhert". Komolyan, mint az óvodában, mikor megy a gyerek repetázni.

2022. okt. 2. 21:27
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Egyedül a hetes válaszadónak volt egy darab működő agysejtje arra, hogy felfogja a kérdés tartalmát. Úgy látom a többieknek nem sikerült.
2022. okt. 2. 21:39
 12/27 A kérdező kommentje:
Akkor azt is mondhatjuk, hogy az is gáz amikor a pultos szépen beközli, hogy 1500 forint LESZ :)
2022. okt. 2. 21:41
 13/27 anonim ***** válasza:
80%
Beközli? Ez milyen szó?
2022. okt. 2. 21:41
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

Ilyen vitapartnerekkek akik itt vannak es szintén fröcsögnek mint a kedves kérdező, úgy senkit sem lehet meggyőzni.

És igen kérdező, de ez kb olyan hogy a bolti eladót b..szod le az árakért. De nézünk el ettől. Mit köszönsz meg ilyenkor? A kiszolgálást, a kölcsönös tiszteletet hogy nem csak eléd vágta mint kutya elé a kaját stb. Mint embernek köszönöd meg és nem munkavállalónak.

2022. okt. 2. 21:45
 15/27 anonim ***** válasza:
90%

Egy szolgáltatást veszel igénybe, ami amúgy nem kötelező, és ilyen esetben igenis vannak bizonyos írott és íratlan szabályok, illemek. Semmi szánalmas nincsen abban, hogy ilyen mód kérik a vendégektől azt a tiszteletet, ami amúgy alap lenne.

Képzelem én milyen szánalmas lehetek a szemedben, amikor a 22 éves fejemmel bemegyek a pékségbe, vagy kifőzdébe és egy "kérnék szépen egy..." kezdetű mondattal szólok az ott dolgozóhoz.

2022. okt. 2. 21:47
 16/27 anonim ***** válasza:
90%

Mindenki teljesen felfogta, hogy egy paraszt működő agysejtek nélkül.

Amúgy meg mi ebben a nem érthető?

Az hogy lesz, lekezelő. Egy darab működő agysejttel rendelkező ember alapból nem használja. A nem teljesen hülyéknek jelezni kell, meg vannak a teljesen retardáltak, akiknek ha jelzik, sem fogják érteni.

Ugyanolyan dolog ez, mint a szemetelés, azt sem kellene kiírni, hogy tilos, mert értelmes ember nem teszi, a hülye paraszt meg ennek ellenére is szemetel. Vagy kiírják állatkertben is, hogy ne etesd az állatokat, de te hülye vagy, és csak eteted őket.

de nyilván egy hülye parasztnak aki számára a "kérek szépen" egy ismeretlen kifejezés igazából kár az ilyesmit magyarázni.

2022. okt. 2. 21:51
 17/27 anonim ***** válasza:
89%

A "lesz" az egy parancs.

Te meg nem vagy abban a viszonyban velük.

Neked kérni kell, amit ő nem köteles teljesíteni.

Tehát joggal mérges, ha te úgy teszel, mintha parancsolhatnál neki.

2022. okt. 2. 22:06
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
16: 10 pont! :)
2022. okt. 2. 22:10
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan az a "fejlődés" hogy egy kereskedelmi egységben a "kérnék szépen" helyet, a "lesz" szót használjuk?
2022. okt. 2. 22:17
 20/27 anonim ***** válasza:
22%

A Sparban van onkiszolgalo kassza!! Ott vasarolj es olcsobb es aenki nem szol be meg nem ver at!

A pultos ferget meg ne latogasd.

Tok jo ido volt tegnap is,parkban ultunk beszelgetni

2022. okt. 2. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!