Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális dolog az, hogy ennyi...

Normális dolog az, hogy ennyi minden érdekel?

Figyelt kérdés
Szóval arról lenne szó, hogy látom magam körül az embereket, mindenkinek van 1-2 dolog az életében ami komolyabban érdekli, mondjuk szakmai szempontból is. Ezzel szemben én mióta az eszemet tudom olyan voltam, hogy mindig nagyon sok minden érdekelt. Most végeztem egy biológia alapképzést, megyek mesterre tovább, de közben szeretnék elkezdeni egy pszichológia alapképzést is. Emellett tanfolyamon tanultam grafikát/fotózást is. Ezeket is gyakorolom, dolgozom is benne. Emellett elvállalok ilyen alkalmi diákmunkákat is, ha van időm, akár egy alkalmasakat is ha érdekesnek találom. Két nyelvből már nyelvvizsgáztam, most kezdek egy harmadikat. Ezek mellett még van egy rakat dolog amit "csak" hobbi szinten csinálok/szeretek. Mindenre úgymond egy kihívásként tekintek, szóval elkezdek valamit és addig nem hagyom abba amíg abban az adott dologban el nem érem ami nekem a maximumot jelenti. Ez azért jó, mert ha nem csinálok új dolgokat akkor unatkozom és befordulok. Viszont beszélgetek másokkal és úgy érzem hogy ilyen fura vagyok, és hogy egy dolognál kellene megmaradnom, mert egy ismerős szavaival élve " így semmiben nem leszek benne teljesen". De nem tudom elképzelni , hogy hogyan tudnék úgymond változtatni ezen. Mert az agyam folyton kattog valamin, és úgy érzem hogy sose elég. Eddig nem gondoltam erre így de szerintetek ez nagy gond? Ha igen hogyan lehet változtatni? Előre is köszi ha válaszolsz. 23l
2022. szept. 26. 20:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
19%
Nem normális dolog, ha sok minden érdekel, ez betegség. Nem találod a helyed, nem tudsz elmélyülni dolgokban. Magad mellett megőrülnél. Ismerek pár ilyen hiperaktív kettyóst, valójában akit minden érdekel, azt semmi se érdekli igazán. Az se normális, ha csak 1 valami érdekel. Úgy a jó, ha kb. 3-4 dolog. Én mesterszintű vagyok 5-6 dologban, de sosem szeretnék új dolgokat megismerni. Az gáz, mert időd nem lenne rá, és abba kéne hagynod a másik dolgot, amiben lehet épp akkor érnél el sikert, és csak beragadsz egy alacsony szinten. Nincs olyan, hogy maximumra fejlesztés, mert a dolgok is fejlődnek folyamatosan. Az ilyen emberek a párjukra is idővel ráunnak. Ami nem normális. Egy dolgot válassz, és azt csináld életed végéig fő vonalként. Társat is egy életre választasz.
2022. szept. 26. 21:48
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

#17 Úgy is tudtok utazni mint a YouTubon van egy csatorna Szili furgonnal vlog,én pl így tettem és nem is bánom.

Utazásom során voltak jó és rossz pillanatok is de hát az élet már csak ilyen.

Legközelebb maximum akkor csinálok ilyet, ha a jövőbeli barátnőm szeretne több helyre el jutni rövid időn belül.

Vannak párok akik ezt ugyan így csinálták.

Nyilván nem olyan hajtós cégnél kell dolgozni mint a Szili, van ennél nyugodtabb is.

Olyan helyekre tudsz el jutni ahová nem is gondoltad volna.

Egyszer élünk.

2022. szept. 26. 21:52
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: az ilyen tahókra, mint a 21-es, ne hallgass, sok dolog iránt érdeklődni nagyon jó: sok tudást ad, rengeteg örömet okoz és nyitottságra is tanít. Az sem igaz, hogy az ilyen természet nem enged elmélyülni egyvalamiben, pont mi, akik ilyenek vagyunk, tudjuk a legjobban, hogy ez egyáltalán nem így van. Ha valakinek csak egy vagy néhány érdeklődési területe van, az ő dolga, neki úgy jó, nekünk meg így. Meg ne változz, mert sokoldalúnak lenni príma dolog.
2022. szept. 26. 22:02
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
21: te vagy a gáz, te, most minek kell belerondítani a hülyeségeddel?
2022. szept. 26. 22:23
 25/31 A kérdező kommentje:

Tízes: mindig örömmel ismerkedek új emberekkel, úgyhogy írj rám ha gondolod. :) 😁

Hát nem tudom amúgy, lehet hogy tényleg jó motiváció a félelem 😅

Ha egy medve kergetne futnék, mert félnék, pedig amúgy futni nem szeretek🤣

Metionin: jé egy bioszos 😁 külön üdv💟 a nyelvek is közös érdeklődés akkor, melyik nyelv szakot csináltad?

A hobbijaid nagyon menők, az íjászat kifejezetten 😁 lány vagy? Csak mert én meg lőni szeretek, és mindig megkapom hogy hát nem egy nőies dolog🤣

Utazni én is szeretek/szeretnék de való igaz, se idő se pénz nincs nagyon erre mostanság, pláne hogy a pandémia még be is zárt 2 évre. :/

Drukkolok neked hogy mindent elérj amit szeretnél és hogy minden helyet megnézhess amit szeretnél 💟

2022. szept. 26. 23:03
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
23: sosem kéne olyan pár, aki mindenfelé érdeklődik, ijesztő. De te, mint beteg, ez nem fogod észrevenni.
2022. szept. 26. 23:07
 27/31 A kérdező kommentje:

Tizenkilences: Nagyon nagy forma vagy😁 ez tetszik 😁 és nekem is vannak költségesebb hobbijaim, pl képregényeket gyűjtök, legót építek 😅 a modellépítés nagyon menő dolog, elképesztő miket megcsinálnak emberek. Le a kalappal.

Húszas: Hát igen sajnos az idő az örök ellenség, minden szempontból. Pont valamelyik nap beszélgettem apukámmal csillagászatról, őt is érdekli minden ilyesmi, és arra jutottunk, hogy jó lenne ha az embernek 9 élete lenne, hogy legyen ideje mindent megismerni, megtapasztalni, megtanulni amit szeretne. Mert ez az egy élet sokszor kevés😅 másrészről munka kapcsán ugyanez, én is dolgozom folyamatosan, és nagy manőver mindenre időt szakítani, de így vagyok olyan fáradt este, hogy ne kattogjon az agyam, és tudjak aludni😁

2022. szept. 26. 23:11
 28/31 A kérdező kommentje:
Huszonegyes: hát tudod, eleve a kérdés indíttatása az volt, hogy kezdtem megijedni, hogy valami baj lehet velem, azzal aki vagyok. De annyi kedves, jófej ember írt, hogy máris látom, hogy nem vagyok egyedül, nem vagyok annyira fura, inkább csak más. És ha igazán belegondolok, tényleg csak egy életünk van, ez az enyém és én így vagyok boldog. Nem ártok ezzel senkinek, mármint azzal, hogy ilyen vagyok. Szóval nem hiszem, hogy betegség lenne. De tévedni emberi dolog :)
2022. szept. 26. 23:17
 29/31 A kérdező kommentje:

Huszonkettes: köszönöm a választ💟

Szerintem kétféle érdeklődés létezik, mármint saját tapasztalatok alapján: van az olyan ami nagyon erős, érzed hogy többet és többet akarsz tudni, és mindig van új kérdésed, a másik pedig az amikor csak "nagyjából képben akarsz lenni" az adott dologgal kapcsolatban. Szerintem mindkettő tudás, és hasznos. Ha utóbbit nem is lehet mesterre fejleszteni, legalább annyival többet tud az ember a világról. :)

2022. szept. 26. 23:21
 30/31 anonim ***** válasza:
26: mindenki hülye, csak te vagy helikopter ;)
2022. szept. 27. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!